[92-96]Galant E5xA - [E57A 2.0D] Galant 2.0td problem z pompa nie podaje paliwa
milo - 27-09-2012, 21:13
gryzli167 napisał/a: | nagrzal sie troszke to troche lepiej pracuje ale mozna uslyszec jakies nierownosci w pracy silnika |
Powietrze pompa gdzies zasysa , przewody przy wtryskach suche ??
slavo_p - 27-09-2012, 22:17
a napewno nie wycieka ci ropka z tego dekielka co sciągałes ? ja tak miałem to wyciekało mi delikatnie ale tylko na wysokich obrotach , jak przerywa to powietrze zaciąga , przez to i dymi pewnie , powietrze jest tez przyczyną złego odpalania posprawdzaj dobrze ewentualnie załóż zaworek zwrotny zeby nie cofało paliwa
gryzli167 - 27-09-2012, 22:24
jutro koledzy sprawdze czy nie poboiera gdzies przypadkiem powietrza. ten dekielek jest suchy na laczeniu to na pewno nie jest tego wina. jutro po poludniu napisze jak to wszystko sprawdze. pozdrawiam
[ Dodano: 28-09-2012, 20:22 ]
obroty ustawilem, chodzi niby na wolnych obrotach ale ciezko strasznie pali dalej, przerywa co jakis czas i kopci strasznie. obejrzalem wszystkie przewody paliwowe i zdaje sie ze jest ok ale jutro powyminiam zaciski na przewodach bo tak jakby slabo zaciskaly ale to nie tego wina. mysle jakby bylo cos nie tak z pompa to gorzej by chyba bylo
deejay - 28-09-2012, 22:17
gryzli167 napisał/a: | obroty ustawilem, chodzi niby na wolnych obrotach ale ciezko strasznie pali dalej, przerywa co jakis czas i kopci strasznie. |
Tak jak pisałem , przestawione dawka paliwa , pompa tylko do ustawienia na stole pobierniczym w wyspecjalizowanym zakladzie pomp wtryskowych .
Sam nic nie kombinuj bo pogorszysz tylko sprawę .
slavo_p - 29-09-2012, 00:23
deejay napisał/a: | gryzli167 napisał/a: | obroty ustawilem, chodzi niby na wolnych obrotach ale ciezko strasznie pali dalej, przerywa co jakis czas i kopci strasznie. |
Tak jak pisałem , przestawione dawka paliwa , pompa tylko do ustawienia na stole pobierniczym w wyspecjalizowanym zakladzie pomp wtryskowych .
Sam nic nie kombinuj bo pogorszysz tylko sprawę . |
Dawke paliwa ustawia sie srubą z nakrętką kontrującą z tyłu pompy . Narazie zapracowany jestem , ale mam pompe do takiego 2.0 td i moge popatrzec jak ma byc ta sruba . A moze poprostu pompa jest zle ustawiona ??? Prawidłowy kąt wtrysku waha sie międz 2-3 mm
gryzli167 - 29-09-2012, 07:50
hmm ale co mi sie moglo tam przestawic? moim zdaniem jedynie co moglo sie przestawic to to ciegielko do gazu na frezach i tyle bo co innego
[ Dodano: 29-09-2012, 07:53 ]
a jak ten kat wtrysku sprawdzic?? i jak ustawic w razie czego?
[ Dodano: 29-09-2012, 19:16 ]
witam. wyminilem zaciski, sprawdzilem wszystko i niby nie ma wycieku. kurde nie wiem juz co robic. kolega slavo rozkrecil pompe i skrecil do kupy i nic mu sie nie dzialo. moze to przez ta trojkatna srubke co podtrzymywala to od dawki paliwa i jak ja wykrecilem to moze sie troche dawka przestawila. jak myslicie sprobowac ta sruba od dawki paliwa cos poprobowac?? kurde jak nie to nie pomoze to nie wiadomo ile za regeneracje pompy bede musial zaplacic bo nie znam nikogo takiego co naprawia pompy :/
slavo_p - 29-09-2012, 20:08
ile masz tą srube wkiręconą w pompe ? masz czym dokładnie zmierzyc ??BYŚMY PORÓWNALI ja jak dekiel sciągałem to zaznaczyłem sobie jak ma byc dzwigienka . Kąt wtrysku sprawdza sie czujnikiem zegarowym wkrecanym w pompe a jak niemasz to do mechanika i ustawi bądz sprawdzi. Szkoda ZE JESTES 200 KM KM ODEMNIE BO BYM CI TO ZROBIŁ .
w razie putan mój nr gg:35532412
[ Dodano: 08-10-2012, 21:47 ]
Zielona strzałka - > wajcha któa podciąga obroty jak jest mróz
Niebieska strzałka -> wajcha która przestawia sie jak jest mróz i zmienia kąt wtrysku
Fioletowa strzałka - > termik którego koncówka chowa sie jak jest zimno i automatycznie obydwie wajchy (zielona i niebieska )zmieniają położenie
Czerwona strzałka -> ogranicznik maxymalnych obrotów
Czerowna strzałka - > po odkręceniu tej sruby wkręca sie czujnik zegarowy którym ustawia sie kąt wtrysku co do milimetra
http://www.fotosik.pl/pok...1d8ef31c61.html
Zielona strzałka -> do regulacji obrotów
Czerwona strzałka -> do regulacji dawki paliwa
gryzli167 - 09-10-2012, 20:54
ma ktos moze z chelma albo okolic czujnik zegarowy??
slavo_p - 11-10-2012, 22:09
Rozkręciłem dzisiaj swoją pompe , i faktycznie po odkręceniu tej sruby trójątnej nie idzie nic przestawic , gdyżrobi ona tylko za oś , mozna tylko podejżewac ze zaciąga powietrze przez podkładke miedzianą która jak widomo jest jednorazowa , ponizej zapodaje ci foto w jakim położeniu u mnie była oś przed demontażem , moze poprostu żle złożyłes
[ Dodano: 11-10-2012, 22:15 ]
jeszcze takie
[ Dodano: 16-11-2012, 09:00 ]
kolego napisz co tam z galantem ? ;> Założyłes tą pompe co ci wysłałem ? opowiadaj bo ciekawy jestem "jak to działa "
|
|
|