| 

| Nasze Miśki - Mitsubishi Galant - limited TAXI Edition

inq - 08-10-2012, 08:51

| Juiceman napisał/a: |  	  | Taką taksówką to mogę się wozić po mieście   | 
 Polecam swoje usługi

| sveno napisał/a: |  	  |  	  | inq napisał/a: |  	  | 15,6l/100km praktycznie 100% miasta   | 
  uznajesz to za dobry wynik? | 
 Tak, biorąc pod uwagę, że to jazda taksówkowa i patrząc na wcześniejsze wyniki to jest bardzo OK. Poza tym to mój ECO Driving się zepsuł i jak jest możliwość to wkręcam Miśka dość wysoko.
 Juiceman - 08-10-2012, 09:23

| inq napisał/a: |  	  |  	  | Juiceman napisał/a: |  	  | Taką taksówką to mogę się wozić po mieście   | 
 Polecam swoje usługi
   | 

Jak będę w Lublinie na dłużej to kto wie
   m6riano - 08-10-2012, 19:18

A co ten baton ci tak na pomarańczowo świeci?
 kup taki:

Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro

ps. dałbys rade popytać kolegów po fachu bo szukam kogutów typu:
 "trapez":

oraz "daszek":

inq - 08-10-2012, 19:50

Pomarańczowo? Żarówki tak świecą, ale kiedyś będę chciał zmienić na LEDy. Ogólnie mi to nie przeszkadza bo ja mało oglądam go włączonego na zewnątrz. Poza tym to parę dyszek wydatku, a teraz mam trochę pilniejsze koszty. Trapeza powinienem gdzieś mieć w piwnicy. W jakim celu poszukujesz?
 m6riano - 08-10-2012, 21:19

Jeżdże w korpo gdzie mamy trapezy...a "daszek" mój koleszka z vipa potrzebuje..
 możemy sie dogadać jeśli chcesz ledy w kogucie..normalnie biore za to w batonie 120zł, więc jeśli trapez będzie w dobrym stanie możemy sie dogadać za robocizne..;-)
 inq - 09-10-2012, 13:21

No biznesmen z Ciebie niezly jak na taksowkarza przystalo
  Ledy jak bede mial troche grosza to sam sobie zrobie. Na ten moment mam co mam i mi.to bardzo nie przeszkadza. 
 Wyskoczyl za to pewien klopot z autem. Podczas jazdy gasnie mi calkowicie centralka od gazu i samochod wraca na benzyne. Centralka wlacza sie po jakichs 2-3 sekundach i dziala normalnie - po chwili przelacza prawidlowo na gaz. Za moment gasnie i tak x razy. Mialem jechac do fachowcow ale jak sie zbieram to dziala dobrze. Jak pojade bez usterki to pewnie zczesza za usluge a nic nie znajda. Ktos ma jakies pomysly?
 sveno - 09-10-2012, 13:38

może zasilanie nie styka? Sprawdź przy akumulatorze jak to jest podłączone, miałem podobnie jak mi się podkładka od masy (takie zakończenie kabla zasilającego do klemy) skruszyła 	  | inq napisał/a: |  	  | Centralka wlacza sie po jakichs 2-3 sekundach i dziala normalnie - po chwili przelacza prawidlowo na gaz. Za moment gasnie i tak x razy. | 
 m6riano - 09-10-2012, 13:59

| inq napisał/a: |  	  | No biznesmen z Ciebie niezly jak na taksowkarza przystalo   | 
 to juz nie te czasy co kiedyś i każdy orze jak może..;-)

| inq napisał/a: |  	  | Ledy jak bede mial troche grosza to sam sobie zrobie. Na ten moment mam co mam i mi.to bardzo nie przeszkadza. 
 | 
 tak czy siak zgłoś sie do mnie dam ci lepszą cene na taśme...;-)

| inq napisał/a: |  	  | Wyskoczyl za to pewien klopot z autem. Podczas jazdy gasnie mi calkowicie centralka od gazu i samochod wraca na benzyne. Centralka wlacza sie po jakichs 2-3 sekundach i dziala normalnie - po chwili przelacza prawidlowo na gaz. | 
 poruszaj bezpiecznikiem od lpg...mi sie tak kiedyś zdarzyło kilka razy...wyjmij i włóż kilka razy co by przeczyścić miejsce styku bezpiecznika z "gniazdem"
 _Slawek_ - 09-10-2012, 22:46

| sveno napisał/a: |  	  |  	  | inq napisał/a: |  	  | 15,6l/100km praktycznie 100% miasta   | 
  uznajesz to za dobry wynik? | 

W tym samym mieście
  w sezonie wiosna - jesień nam wychodzi rekinem około 12,5-13,5 Pb na 100km i to w manualu, ostatnio np. było 13,3. Zatem przy LPG i A/T, 15,6 to całkiem zadowalający wynik, oczywiście jeśli jeździmy głównie w dzień i na krótkich odcinkach. Zakładam, że tych 15,6 raczej nie wyjeździłeś jeżdżąc tylko po nocach?  Bo wtedy to już faktycznie trochę dużo. 

| m6riano napisał/a: |  	  | poruszaj bezpiecznikiem od lpg...mi sie tak kiedyś zdarzyło kilka razy...wyjmij i włóż kilka razy co by przeczyścić miejsce styku bezpiecznika z "gniazdem" | 
 Warto od tego zacząć, kiedyś w złomku też centralka od gazu zwariowała, aż w końcu zgasła całkiem dopóki nie została zastosowana reanimacja j.w.
 nabassu - 09-10-2012, 22:59

marian! zobacz! czarne wycieraczki! widziales takie cos kiedys? :>
 inq - 10-10-2012, 16:22

| m6riano napisał/a: |  	  | to juz nie te czasy co kiedyś i każdy orze jak może..;-) | 
 Nie wiem o jakich czasach mówisz, ale ja jeżdżę od 4 lat i różnicy bardzo nie widzę. Raz gorzej, raz lepiej, ale jeśli jest okazja to pewnie, że trzeba coś ukręcić

| m6riano napisał/a: |  	  | tak czy siak zgłoś sie do mnie dam ci lepszą cene na taśme...;-) | 
 PW
  	  | _Slawek_ napisał/a: |  	  | Zakładam, że tych 15,6 raczej nie wyjeździłeś jeżdżąc tylko po nocach?  Bo wtedy to już faktycznie trochę dużo | 
 Większość za dnia. Tankowałem jakoś wieczorkiem, także poprzednie dwa dni więc raczej sporo korków.
 Że co ? 	  | nabassu napisał/a: |  	  | marian! zobacz! czarne wycieraczki! widziales takie cos kiedys? :> | 
 nabassu - 10-10-2012, 19:20

inq, marian ma pink maszin
  obecnie heble i wycieruchy wlasnie. _Slawek_ - 10-10-2012, 23:14

Zgłaszam reklamację
       Z premedytacją dzisiaj dzwonię do damel taxi i proszę o srebrnego galanta kombi, po czym pani odpowiada, że no problemo i już po 1min. stoi tenże okaz pod Bramą Krakowską, a w następnej minucie dowiaduję się, że nie rozmawiam z inq tylko z kimś innym, bo w ogóle w damel taxi jeżdżą 3 takie gale... poczułem się normalnie jakby to był passat lub octavia... Naprawdę aż tak spowszedniały te auta?
  Pomijając powyższe detale przejażdżka była super i już sprzedałem namiary na naszego mechanika mitsufanatyka w LU  A następnym razem trzeba się będzie po prostu bardziej precyzyjnie wyrażać przy składaniu zamówienia   Juiceman - 10-10-2012, 23:28

Fotki poproszę tych cudeniek xD
 inq - 11-10-2012, 06:56

| nabassu napisał/a: |  	  | inq, marian ma pink maszin  obecnie heble i wycieruchy wlasnie. | 
 Chyba nie czaję waszej stolicyjnej gwary.

_Slawek_, ja pisałem, że są 3. Ja wczoraj pracowałem na etacie:)

| Juiceman napisał/a: |  	  | Fotki poproszę tych cudeniek xD | 
 Taki jest plan. Ciężko jednak się zgrać.

|  | 
 |  |