To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant - limited TAXI Edition

inq - 08-10-2012, 09:51

Juiceman napisał/a:
Taką taksówką to mogę się wozić po mieście ;-)

Polecam swoje usługi :)

sveno napisał/a:
inq napisał/a:
15,6l/100km praktycznie 100% miasta \:D/
:shock: uznajesz to za dobry wynik?

Tak, biorąc pod uwagę, że to jazda taksówkowa i patrząc na wcześniejsze wyniki to jest bardzo OK. Poza tym to mój ECO Driving się zepsuł i jak jest możliwość to wkręcam Miśka dość wysoko.

Juiceman - 08-10-2012, 10:23

inq napisał/a:
Juiceman napisał/a:
Taką taksówką to mogę się wozić po mieście ;-)

Polecam swoje usługi :)

Jak będę w Lublinie na dłużej to kto wie :wink:

m6riano - 08-10-2012, 20:18

A co ten baton ci tak na pomarańczowo świeci?
kup taki:

Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro
;-)
ps. dałbys rade popytać kolegów po fachu bo szukam kogutów typu:
"trapez":

oraz "daszek":

inq - 08-10-2012, 20:50

Pomarańczowo? Żarówki tak świecą, ale kiedyś będę chciał zmienić na LEDy. Ogólnie mi to nie przeszkadza bo ja mało oglądam go włączonego na zewnątrz. Poza tym to parę dyszek wydatku, a teraz mam trochę pilniejsze koszty. Trapeza powinienem gdzieś mieć w piwnicy. W jakim celu poszukujesz?
m6riano - 08-10-2012, 22:19

Jeżdże w korpo gdzie mamy trapezy...a "daszek" mój koleszka z vipa potrzebuje..
możemy sie dogadać jeśli chcesz ledy w kogucie..normalnie biore za to w batonie 120zł, więc jeśli trapez będzie w dobrym stanie możemy sie dogadać za robocizne..;-)

inq - 09-10-2012, 14:21

No biznesmen z Ciebie niezly jak na taksowkarza przystalo ;) Ledy jak bede mial troche grosza to sam sobie zrobie. Na ten moment mam co mam i mi.to bardzo nie przeszkadza.

Wyskoczyl za to pewien klopot z autem. Podczas jazdy gasnie mi calkowicie centralka od gazu i samochod wraca na benzyne. Centralka wlacza sie po jakichs 2-3 sekundach i dziala normalnie - po chwili przelacza prawidlowo na gaz. Za moment gasnie i tak x razy. Mialem jechac do fachowcow ale jak sie zbieram to dziala dobrze. Jak pojade bez usterki to pewnie zczesza za usluge a nic nie znajda. Ktos ma jakies pomysly?

sveno - 09-10-2012, 14:38

inq napisał/a:
Centralka wlacza sie po jakichs 2-3 sekundach i dziala normalnie - po chwili przelacza prawidlowo na gaz. Za moment gasnie i tak x razy.
może zasilanie nie styka? Sprawdź przy akumulatorze jak to jest podłączone, miałem podobnie jak mi się podkładka od masy (takie zakończenie kabla zasilającego do klemy) skruszyła
m6riano - 09-10-2012, 14:59

inq napisał/a:
No biznesmen z Ciebie niezly jak na taksowkarza przystalo ;)

to juz nie te czasy co kiedyś i każdy orze jak może..;-)
inq napisał/a:
Ledy jak bede mial troche grosza to sam sobie zrobie. Na ten moment mam co mam i mi.to bardzo nie przeszkadza.

tak czy siak zgłoś sie do mnie dam ci lepszą cene na taśme...;-)
inq napisał/a:
Wyskoczyl za to pewien klopot z autem. Podczas jazdy gasnie mi calkowicie centralka od gazu i samochod wraca na benzyne. Centralka wlacza sie po jakichs 2-3 sekundach i dziala normalnie - po chwili przelacza prawidlowo na gaz.

poruszaj bezpiecznikiem od lpg...mi sie tak kiedyś zdarzyło kilka razy...wyjmij i włóż kilka razy co by przeczyścić miejsce styku bezpiecznika z "gniazdem"

_Slawek_ - 09-10-2012, 23:46

sveno napisał/a:
inq napisał/a:
15,6l/100km praktycznie 100% miasta \:D/
:shock: uznajesz to za dobry wynik?

W tym samym mieście :) w sezonie wiosna - jesień nam wychodzi rekinem około 12,5-13,5 Pb na 100km i to w manualu, ostatnio np. było 13,3. Zatem przy LPG i A/T, 15,6 to całkiem zadowalający wynik, oczywiście jeśli jeździmy głównie w dzień i na krótkich odcinkach. Zakładam, że tych 15,6 raczej nie wyjeździłeś jeżdżąc tylko po nocach? ;) Bo wtedy to już faktycznie trochę dużo.

m6riano napisał/a:
poruszaj bezpiecznikiem od lpg...mi sie tak kiedyś zdarzyło kilka razy...wyjmij i włóż kilka razy co by przeczyścić miejsce styku bezpiecznika z "gniazdem"

Warto od tego zacząć, kiedyś w złomku też centralka od gazu zwariowała, aż w końcu zgasła całkiem dopóki nie została zastosowana reanimacja j.w.

nabassu - 09-10-2012, 23:59

marian! zobacz! czarne wycieraczki! widziales takie cos kiedys? :>
inq - 10-10-2012, 17:22

m6riano napisał/a:
to juz nie te czasy co kiedyś i każdy orze jak może..;-)

Nie wiem o jakich czasach mówisz, ale ja jeżdżę od 4 lat i różnicy bardzo nie widzę. Raz gorzej, raz lepiej, ale jeśli jest okazja to pewnie, że trzeba coś ukręcić :)
m6riano napisał/a:
tak czy siak zgłoś sie do mnie dam ci lepszą cene na taśme...;-)

PW
_Slawek_ napisał/a:
Zakładam, że tych 15,6 raczej nie wyjeździłeś jeżdżąc tylko po nocach? Bo wtedy to już faktycznie trochę dużo

Większość za dnia. Tankowałem jakoś wieczorkiem, także poprzednie dwa dni więc raczej sporo korków.
nabassu napisał/a:
marian! zobacz! czarne wycieraczki! widziales takie cos kiedys? :>
Że co ?
nabassu - 10-10-2012, 20:20

inq, marian ma pink maszin :D obecnie heble i wycieruchy wlasnie.
_Slawek_ - 11-10-2012, 00:14

Zgłaszam reklamację :!: :twisted: ;)
Z premedytacją dzisiaj dzwonię do damel taxi i proszę o srebrnego galanta kombi, po czym pani odpowiada, że no problemo i już po 1min. stoi tenże okaz pod Bramą Krakowską, a w następnej minucie dowiaduję się, że nie rozmawiam z inq tylko z kimś innym, bo w ogóle w damel taxi jeżdżą 3 takie gale... poczułem się normalnie jakby to był passat lub octavia... Naprawdę aż tak spowszedniały te auta? :? Pomijając powyższe detale przejażdżka była super i już sprzedałem namiary na naszego mechanika mitsufanatyka w LU ;) A następnym razem trzeba się będzie po prostu bardziej precyzyjnie wyrażać przy składaniu zamówienia :)

Juiceman - 11-10-2012, 00:28

Fotki poproszę tych cudeniek xD
inq - 11-10-2012, 07:56

nabassu napisał/a:
inq, marian ma pink maszin :D obecnie heble i wycieruchy wlasnie.

Chyba nie czaję waszej stolicyjnej gwary.

_Slawek_, ja pisałem, że są 3. Ja wczoraj pracowałem na etacie:)

Juiceman napisał/a:
Fotki poproszę tych cudeniek xD

Taki jest plan. Ciężko jednak się zgrać.