Nasze Miśki - Mitsubishi Galant - limited TAXI Edition
inq - 08-10-2012, 09:51
Juiceman napisał/a: | Taką taksówką to mogę się wozić po mieście |
Polecam swoje usługi
sveno napisał/a: | inq napisał/a: | 15,6l/100km praktycznie 100% miasta | uznajesz to za dobry wynik? |
Tak, biorąc pod uwagę, że to jazda taksówkowa i patrząc na wcześniejsze wyniki to jest bardzo OK. Poza tym to mój ECO Driving się zepsuł i jak jest możliwość to wkręcam Miśka dość wysoko.
Juiceman - 08-10-2012, 10:23
inq napisał/a: | Juiceman napisał/a: | Taką taksówką to mogę się wozić po mieście |
Polecam swoje usługi |
Jak będę w Lublinie na dłużej to kto wie
m6riano - 08-10-2012, 20:18
A co ten baton ci tak na pomarańczowo świeci?
kup taki:
Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro
ps. dałbys rade popytać kolegów po fachu bo szukam kogutów typu:
"trapez":
oraz "daszek":
inq - 08-10-2012, 20:50
Pomarańczowo? Żarówki tak świecą, ale kiedyś będę chciał zmienić na LEDy. Ogólnie mi to nie przeszkadza bo ja mało oglądam go włączonego na zewnątrz. Poza tym to parę dyszek wydatku, a teraz mam trochę pilniejsze koszty. Trapeza powinienem gdzieś mieć w piwnicy. W jakim celu poszukujesz?
m6riano - 08-10-2012, 22:19
Jeżdże w korpo gdzie mamy trapezy...a "daszek" mój koleszka z vipa potrzebuje..
możemy sie dogadać jeśli chcesz ledy w kogucie..normalnie biore za to w batonie 120zł, więc jeśli trapez będzie w dobrym stanie możemy sie dogadać za robocizne..;-)
inq - 09-10-2012, 14:21
No biznesmen z Ciebie niezly jak na taksowkarza przystalo Ledy jak bede mial troche grosza to sam sobie zrobie. Na ten moment mam co mam i mi.to bardzo nie przeszkadza.
Wyskoczyl za to pewien klopot z autem. Podczas jazdy gasnie mi calkowicie centralka od gazu i samochod wraca na benzyne. Centralka wlacza sie po jakichs 2-3 sekundach i dziala normalnie - po chwili przelacza prawidlowo na gaz. Za moment gasnie i tak x razy. Mialem jechac do fachowcow ale jak sie zbieram to dziala dobrze. Jak pojade bez usterki to pewnie zczesza za usluge a nic nie znajda. Ktos ma jakies pomysly?
sveno - 09-10-2012, 14:38
inq napisał/a: | Centralka wlacza sie po jakichs 2-3 sekundach i dziala normalnie - po chwili przelacza prawidlowo na gaz. Za moment gasnie i tak x razy. | może zasilanie nie styka? Sprawdź przy akumulatorze jak to jest podłączone, miałem podobnie jak mi się podkładka od masy (takie zakończenie kabla zasilającego do klemy) skruszyła
m6riano - 09-10-2012, 14:59
inq napisał/a: | No biznesmen z Ciebie niezly jak na taksowkarza przystalo |
to juz nie te czasy co kiedyś i każdy orze jak może..;-)
inq napisał/a: | Ledy jak bede mial troche grosza to sam sobie zrobie. Na ten moment mam co mam i mi.to bardzo nie przeszkadza.
|
tak czy siak zgłoś sie do mnie dam ci lepszą cene na taśme...;-)
inq napisał/a: | Wyskoczyl za to pewien klopot z autem. Podczas jazdy gasnie mi calkowicie centralka od gazu i samochod wraca na benzyne. Centralka wlacza sie po jakichs 2-3 sekundach i dziala normalnie - po chwili przelacza prawidlowo na gaz. |
poruszaj bezpiecznikiem od lpg...mi sie tak kiedyś zdarzyło kilka razy...wyjmij i włóż kilka razy co by przeczyścić miejsce styku bezpiecznika z "gniazdem"
_Slawek_ - 09-10-2012, 23:46
sveno napisał/a: | inq napisał/a: | 15,6l/100km praktycznie 100% miasta | uznajesz to za dobry wynik? |
W tym samym mieście w sezonie wiosna - jesień nam wychodzi rekinem około 12,5-13,5 Pb na 100km i to w manualu, ostatnio np. było 13,3. Zatem przy LPG i A/T, 15,6 to całkiem zadowalający wynik, oczywiście jeśli jeździmy głównie w dzień i na krótkich odcinkach. Zakładam, że tych 15,6 raczej nie wyjeździłeś jeżdżąc tylko po nocach? Bo wtedy to już faktycznie trochę dużo.
m6riano napisał/a: | poruszaj bezpiecznikiem od lpg...mi sie tak kiedyś zdarzyło kilka razy...wyjmij i włóż kilka razy co by przeczyścić miejsce styku bezpiecznika z "gniazdem" |
Warto od tego zacząć, kiedyś w złomku też centralka od gazu zwariowała, aż w końcu zgasła całkiem dopóki nie została zastosowana reanimacja j.w.
nabassu - 09-10-2012, 23:59
marian! zobacz! czarne wycieraczki! widziales takie cos kiedys? :>
inq - 10-10-2012, 17:22
m6riano napisał/a: | to juz nie te czasy co kiedyś i każdy orze jak może..;-) |
Nie wiem o jakich czasach mówisz, ale ja jeżdżę od 4 lat i różnicy bardzo nie widzę. Raz gorzej, raz lepiej, ale jeśli jest okazja to pewnie, że trzeba coś ukręcić
m6riano napisał/a: | tak czy siak zgłoś sie do mnie dam ci lepszą cene na taśme...;-) |
PW _Slawek_ napisał/a: | Zakładam, że tych 15,6 raczej nie wyjeździłeś jeżdżąc tylko po nocach? Bo wtedy to już faktycznie trochę dużo |
Większość za dnia. Tankowałem jakoś wieczorkiem, także poprzednie dwa dni więc raczej sporo korków. nabassu napisał/a: | marian! zobacz! czarne wycieraczki! widziales takie cos kiedys? :> | Że co ?
nabassu - 10-10-2012, 20:20
inq, marian ma pink maszin obecnie heble i wycieruchy wlasnie.
_Slawek_ - 11-10-2012, 00:14
Zgłaszam reklamację
Z premedytacją dzisiaj dzwonię do damel taxi i proszę o srebrnego galanta kombi, po czym pani odpowiada, że no problemo i już po 1min. stoi tenże okaz pod Bramą Krakowską, a w następnej minucie dowiaduję się, że nie rozmawiam z inq tylko z kimś innym, bo w ogóle w damel taxi jeżdżą 3 takie gale... poczułem się normalnie jakby to był passat lub octavia... Naprawdę aż tak spowszedniały te auta? Pomijając powyższe detale przejażdżka była super i już sprzedałem namiary na naszego mechanika mitsufanatyka w LU A następnym razem trzeba się będzie po prostu bardziej precyzyjnie wyrażać przy składaniu zamówienia
Juiceman - 11-10-2012, 00:28
Fotki poproszę tych cudeniek xD
inq - 11-10-2012, 07:56
nabassu napisał/a: | inq, marian ma pink maszin obecnie heble i wycieruchy wlasnie. |
Chyba nie czaję waszej stolicyjnej gwary.
_Slawek_, ja pisałem, że są 3. Ja wczoraj pracowałem na etacie:)
Juiceman napisał/a: | Fotki poproszę tych cudeniek xD |
Taki jest plan. Ciężko jednak się zgrać.
|
|
|