Nasze Miśki - Fioletowa Śliweczka.
piotrkor1 - 29-11-2012, 11:24
Wczoraj był u mnie kurier z paczką:
Udało mi się też pstryknąć kilka zdjęć spodu auta a konkretnie jego tyłu:
piotrkor1 - 29-11-2012, 11:24
Krzysek - 29-11-2012, 11:47
Ładnie rudy się rozszalał, długo on stał?
Co do maski , u mnie cały rant ( pod gumą) jest zardzewiały) pewnie po zimie będzie tak jak u Ciebie, może nie aż tak .
Powodzenia w modach , ewentualnie w przekładce .
piotrkor1 - 29-11-2012, 11:58
Krzysek napisał/a: | Ładnie rudy się rozszalał, długo on stał? |
Nie wiem,może przez przez cały rok.Ten właściciel z NZ lepiej go traktował a Belg miał też nissana GTR w jeszcze gorszym stanie niż VR-4 i też stał pod chmurą.
piotrkor1 - 29-11-2012, 12:00
Krzysek napisał/a: | Powodzenia w modach , ewentualnie w przekładce |
Dzięki Krzysek napisał/a: | Co do maski , u mnie cały rant ( pod gumą) jest zardzewiały) | Jaki masz rok auta?
sveno - 29-11-2012, 13:43
wrócę do zegarów: teraz sobie pomyślałem, że skoro jakiś artysta przy nich grzebał, to może chciał się pokusić o "test" zegarów przy przekręcaniu kluczyka (jak, np w Audi: wskazówki synchronicznie jadą do końca skali i wracają) i najzwyczajniej w świecie je spalił. Masz w okolicy kolegę z Galem z zegarami HC? Przełóż i sprawdź czy jego działają u Ciebie.
piotrkor1 - 29-11-2012, 14:03
sveno napisał/a: | wrócę do zegarów: teraz sobie pomyślałem, że skoro jakiś artysta przy nich grzebał, to może chciał się pokusić o "test" zegarów przy przekręcaniu kluczyka (jak, np w Audi: wskazówki synchronicznie jadą do końca skali i wracają) i najzwyczajniej w świecie je spalił. Masz w okolicy kolegę z Galem z zegarami HC? Przełóż i sprawdź czy jego działają u Ciebie. |
Temat zegarów przerzuciłem do innego działu:
http://forum.mitsumaniaki...1133470#1133470
Może masz rację,że ktoś coś namieszał a drugiego gala to mam pod ręką,bo mam teraz 2 auta:mrgreen: tylko boję się coś namieszać.Przekładając zegary HC z gala 2,5 do VR-4 nic się nie stanie??
danino88 - 29-11-2012, 14:12
Cytat: | Może masz rację,że ktoś coś namieszał a drugiego gala to mam pod ręką,bo mam teraz 2 auta:mrgreen: tylko boję się coś namieszać.Przekładając zegary HC z gala 2,5 do VR-4 nic się nie stanie?? |
z tego co kojarze to nic, ale trzeba by sie upewnić patrzac na schemat podłączeń
sveno - 29-11-2012, 14:17
piotrkor1 napisał/a: | Przekładając zegary HC z gala 2,5 do VR-4 nic się nie stanie?? | o ile ktoś nie namieszał w instalacji w aucie to nie. Ja mam HC z VR4 w zwykłym V6
Krzysek - 29-11-2012, 14:27
piotrkor1 napisał/a: | Krzysek napisał/a: | Powodzenia w modach , ewentualnie w przekładce |
Dzięki Krzysek napisał/a: | Co do maski , u mnie cały rant ( pod gumą) jest zardzewiały) | Jaki masz rok auta? |
1999
Hugo - 29-11-2012, 15:22
Ulala, a ja myślałem, że mam dużo korozji na podwoziu Powodzenia w doprowadzaniu auta do dobrego stanu.
piotrkor1 - 29-11-2012, 18:06
Co dzisiaj zrobiłem:
1.Podświetlenie drzwi pasażera i schowka.Przy okazji stwierdziłem,że nie ma kilku śrubek od mocowania listwy schowka,nie ma też filtra kabinowego.Jest w tym elemencie tylko zaślepione miejsce.
2.Wymieniłem rezystor pompy paliwa.Nie wiem czy to było konieczne?
3.Stwierdziłem,że drzwi tylne lewe od dołu mają rdzę.Foto coming soon.
4.Płyn spryskiwacza podawany jest z jednej dyszy od strony kierowcy i nie ma przejścia na dyszę tylnej wycieraczki.Silniczki pracują.Nie wiem też czy działa podgrzewanie przedniej szyby.Po przełączeniu pstryczka nic się nie dzieje.Szyba była wymieniana 7 lat temu na nową
i ma paski od dołu.Poczekam na mrozy i przetestuję.
5.Stwierdziłem,że brak świateł postojowych ,reszta jest łącznie z przeciwmgłowym tylnym.
6.Nie działa zamykanie z kluczyka(przyciski na kluczyku).
To by było na tyle.
c.d.n
robertdg - 29-11-2012, 18:39
Tragiczna blacharka, jak sie to wszystko ruszy to zacznie się sypać, uczucie niczym wdepnąc w krowi klocek, nawet wlew paliwa już sie poci
bbandi - 29-11-2012, 18:47
piotrkor1 napisał/a: |
3.Stwierdziłem,że drzwi tylne lewe od dołu mają rdzę.Foto coming soon.
c.d.n |
Widząc tą rdze na podwoziu, masce, oraz teraz piszesz że tylne drzwi mają rdzawy nalot w dolnej części...zazwyczaj to gniją drzwi kierowcy w tym miejscu.
Nasuwa się pytanie czy auto mogło tak zgnić stojąc tylko i wyłącznie nieruszane? obawiam się że mógł stać w jakiejś wodzie..mogę się mylić
Miejmy nadzieję że to powierzchowne i się z tym uporasz, jeszcze przed zimą zrób kielichy i konserwe.
Szkoda auta bo ładne i fajne felgi.Pozdro
piotrkor1 - 01-12-2012, 16:39
Dzisiaj był pracowity dzień.Chciałem Miśkowi podarować nowy filtr powietrza bo stary K&R nie wygląda najlepiej
ale zdecydowałem się w końcu na rozbiórkę auta,przynajmniej jego przodu.
O dziwo wszystkie śrubki dało się odkręcić,urwała się tylko jedna przy tablicy rejestracyjnej.Brakuje też sporo śrubek,ktoś chyba wychodził z założenia,że na jednym wkręcie też się utrzyma zderzak.
Zdemontowałem też akumulator bo podstawa pod nim bardzo skorodowała.Podładowałem go,stał całą poprzednią noc na prostowniku.Po dolaniu wody destylowanej zmierzyłem napięcie
13,6V
Tarcze z przodu też musiały być niedawno wymieniane:
Wisienka na torcie:
To co martwi:
Z cyklu zgnita śliweczka:
Następny etap to dalszy demontaż,czyszczenie z rdzy i konserwacja nadkoli i podwozia.
|
|
|