To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Likwidacja trzecigo rzędu siedzeń

paweldm - 08-02-2015, 16:50

Zastanawiam się nad innym rozwiązaniem, tzn. nad wycięciem ze sklejki pokrywy
Aleksander1965 - 08-02-2015, 19:05

paweldm napisał/a:

Jak tak zrobiłem, zdemontowałem pokrywę z trzeciego rzędu siedzeń która trzymała się na kołeczka i przymocowałem do sklejki.Wyszło rewelacyjnie.

supeer - 10-02-2015, 15:16

Aleksander1965 napisał/a:
paweldm napisał/a:

Jak tak zrobiłem, zdemontowałem pokrywę z trzeciego rzędu siedzeń która trzymała się na kołeczka i przymocowałem do sklejki.Wyszło rewelacyjnie.

Czyli wyciagneles tylko oparcia foteli,tak? Reszta czyli siedzenie zostalo w srodku?
Mozna zdjecia? :idea:

Aleksander1965 - 10-02-2015, 17:40

supeer napisał/a:
Aleksander1965 napisał/a:
paweldm napisał/a:

Czyli wyciagneles tylko oparcia foteli,tak? Reszta czyli siedzenie zostalo w srodku?
Mozna zdjecia? :idea:

Zdemontowałem całość a następnie zdemontowałęm pokrywę górna ze ślizgami plastikowymi która przymocowałem do wcześniej wyciętej ze sklejki pokrywy ,wyszło jak w oryginale

villi - 11-02-2015, 23:55
Temat postu: Re: Pasy w trzecim rzędzie siedzeń
emil_d napisał/a:
villi napisał/a:
Witam.
Jestem świeżym forumowiczem i zarazem posiadaczem Outka. Kupiłem ww z kratką, chcę go przerobić na osobówkę (koszty, koszty, koszty) czyli będę pozbywał się kratki. Niestety ww samochód ma zdemontowane pasy w trzecim rzędzie. Proszę napiszcie czy montaż takich rzeczy jest kosztowny, może ktoś ma instrukcję, robił coś takiego.
Przepraszam, że podpinam się pod ww temat, ale z podobnych znalazłem tylko jeden - martwy od dwóch lat.
Pozdrawiam.

Jak masz części to instalacja jest bardzo prosta. Każdy kto trzymał klucz w ręku sobie poradzi. Na forum jest service manual do Outlandera i można sprawdzić jak zamontować.

Dzięki, tak też myślałem. Teraz kolejne pytanie - macie może na zbyciu pasy do trzeciego rzędu siedzeń? Albo źle szukam, albo tego produktu praktycznie nie ma na rynku wtórnym.

seru81 - 04-03-2015, 12:54

Witam. Po twoim wpisie, za który dziękuję :) Zdemontowałem 3 rząd siedzeń zgodnie z instrukcją. Mam pytanie. Czy przytwierdziłeś jakośc styropian i te plastikowe osłony na zawiasy po siedzeniach? Bo wszystko jest dość ruchome.

Pozdrawiam

jmpdesign - 06-07-2020, 15:45

bonito napisał/a:
1. Demontaż istotnie jest w miarę prosty - ławeczka trzyma się na 10 śrubach (14-stki), z których jedna jest pod subwooferem,

Pytanie o te śruby... bo odkopałem na strychu swoje zapakowane siedzenia z 3. rzędu - chciałem to zainstalować przy okazji likwidacji kraty, ale brak śrub i nie wiem jakie one mają być :(

W innym wątku (https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?p=1057430) było info o tym, że są "drobnozwojne".

Czyli pewnie M14 drobnozwojne (choć ta gęstość zwojów pewnie też może być różna)... ale jaka długość tych śrub, czy gwint na całej długości, czy muszą być z jakiegoś określonego materiału (kwestia wytrzymałości)? Ktoś, coś wie?

Bizi78 - 06-07-2020, 16:28

jmpdesign, poszukaj w katalogu po vinie auta.
https://japancars.ru/index.php?route=catalog/mitsubishi
Ewentualnie zapytaj o koszt w ASO.

jmpdesign - 06-07-2020, 17:19

Bizi78 napisał/a:
poszukaj w katalogu

Dzięki za linka. Sprawdziłem, wygląda na to, że to będzie to:
10.0X28 ze zintegrowaną podkładką, (PNC# 76698; nr części MU000990).
Nie ma ktoś 10 takich śrubek na zbyciu? :)
Wiem, wiem... ASO zawsze w odwodzie.