Forum ogólne - Skrobaczki do szyb.
tresorex - 11-12-2012, 18:29
Doszła murska Jutro o ile będzie zamarznięta szyba robię test bojowy
Krzyzak - 11-12-2012, 20:50
do mnie też doszły 2szt. murska - zobaczymy co jutro powie żona, bo kombi na zewnątrz stoi
pierwsze skrobanie to będą boczne i tył - na wszelki
Tomek - 11-12-2012, 20:57
ja wczoraj odebrałem z poczty
niestety dzisiaj nie było co skrobać
próbowałem porysować boczną szybę - nie udało się
tresorex - 12-12-2012, 09:54
Chrzest bojowy zaliczony. Teraz moje życie dzieli się na te przed zakupem murski i po zakupie murski
Na zdjęciu u góry 1 pociągniecie murski, na dole 1 pociągniecie zwykłą marketówką:
Jak widać po marketowej trzeba poprawić. Pierwszy raz oskrobałem wszystkie szyby (wcześniej skrobałem przednią, obie boczne i okienko na tylnej do wycofania) tak szybko to szło
krzychu - 12-12-2012, 10:15
tresorex - dobrze widzę? Murska jest tak dobra, że Ci nawet ogrzewanie starła z szyby?
tresorex - 12-12-2012, 10:18
Tak
Poważnie to skrobałem od góry szyby a tam już chyba nie ma pasków
Krzyzak - 12-12-2012, 11:38
krzychu napisał/a: | Murska jest tak dobra, że Ci nawet ogrzewanie starła z szyby? | podoba mi się
jak ten ciąg, gdy dziewczyna się pyta czy po użyciu pasty do zębów na noc w dzień, coś jej się stanie
i te super komentarze - a ja zjadłem płatki śniadaniowe na kolację - czy coś mi grozi
ja użyłem ibuprom noc w dzień itp.
mkm - 12-12-2012, 20:19
Fakt Murska dobrą skrobaczką jest . Mam i ja .
Mogłaby być odrobinę szersza.
Wyjątkowo udane wycięcia do czyszczenia piór wycieraczek, choć przy starych wycieraczkach trzeba uważać - rwie gumę.
mjsystem - 13-12-2012, 14:25
Po tylu agitujących postach trudno kupić i stosować coś innego
Zamawiam, a są z logo Mitsumaniaków?
Fragu - 13-12-2012, 14:28
Do mnei właśnie doszły 2 sztuki. Tylko nei ma na czym wyprobowac narazie )
Tomek - 13-12-2012, 14:34
Fragu napisał/a: |
Do mnei właśnie doszły 2 sztuki. Tylko nei ma na czym wyprobowac narazie |
na szybie, nic nie porysujesz
u mnie miała wczoraj lekki, a dziś rano cięższy chrzest bojowy
i jest bardzo sprawna, ale żadnej magii nie ma, tzn. nadal trzeba ruszać ręką
Fragu - 13-12-2012, 14:39
tomek84, w sensie, że nie mam czego skrobać )
Tomek - 13-12-2012, 14:41
Fragu napisał/a: |
tomek84, w sensie, że nie mam czego skrobać ) |
jeszcze będziesz narzekał
KowaliK - 13-12-2012, 15:14
Lekko odejdę do tematu i zapytam - co polecacie do zamarzniętej szyby od wewnątrz? Miałem kilka razy taką nieprzyjemność i jest to mega irytujące. Myłem szyby denaturatem - średnio pomogło. Miałem spokój przez pół tygodnia, wczoraj znów mi szyba przymarzła ale stosunkowo delikatnie w porównaniu do tego co było dwa tygodnie temu. Po tym wczoraj zabrałem dywaniki do domu, odkurzyłem, wysuszyłem, dziś rano podłożyłem gazety i czekam co będzie dalej... Słyszałem, że są jakieś specjalne środki zapobiegające zamarzaniu szyby od środka - macie swoich faworytów?
Tomek - 13-12-2012, 15:21
KowaliK, powód parowania, a potem zamarzania szyby od wewnątrz jest jeden - woda
i generalnie trzeba najpierw się pozbyć przyczyny
czyli tak jak to zrobiłeś z dywanikami, sporo osób też ładuje gazety i je wymienia regularnie (ja jeszcze nie próbowałem)
w wielu autach występuje problem z odprowadzaniem wody z parownika klimy, etc.
jak masz w aucie sucho to nie paruje i nie szroni
a co do samej chemii, która utrudnia parowanie szyb, to ja czasem stosuje jeden środek, który produkuje moja firma (nie będę tutaj reklamować, napiszę Ci na PW), jest to środek w sprayu/pianie do mycia szyb, luster, etc. na bazie amoniaku, śmierdzi niemiłosiernie, ale działa
|
|
|