To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T

fj_mike - 11-12-2012, 15:43

SPIDER-ek napisał/a:
Następna to będzie napewno albo V8

V8 - trzeba iść do przodu a nie stać w miejscu :mrgreen:
(moje typy na dalszą przyszłość to BMW lub Lexsus)

Hugo, gratuluję "fałki". Od nowa pokochasz Galanta.

SPIDER-ek - 11-12-2012, 16:00

fj_mike, moje też, jeszcze Infiniti biorę pod uwagę. Wszystko co ma V6, V8, V10 :) Ewentualnie Boxera.
A coraz mniej takich samochodów w rozsądnej cenie.
Lepiej dać mniej za samochód i przeznaczyć na paliwo, niż więcej za samochód i jeździć R-ką:)

Ja myślę że Galanta kocha się za trzy rzeczy: wygląd jak na swój wiek, cenę, i właśnie dźwięk V-ki.

Hugo - 11-12-2012, 16:47

fj_mike napisał/a:
Od nowa pokochasz Galanta
Już spać nie mogę po nocach przez niego. Stoi na wsi 20 km ode mnie, a ja wciąż slyszę ten silnik po odpaleniu jak wskoczy na 1500 obr./min. i przed odcinką :mrgreen:
Krzyzak napisał/a:
Hubert - ale nie musisz się niczym martwić - to tylko przyśpieszy mój plan
Spoko, ja to rozumiem, tylko nic nie poradzę na to, że chciałbym dla każdego dobrze.
tresorex - 11-12-2012, 18:32

Przejedź się ze stożkiem to dopiero zakochasz się w dźwięku :]
Hugo - 11-12-2012, 21:14

tresorex napisał/a:
Przejedź się ze stożkiem to dopiero zakochasz się w dźwięku :]
Jutro zdejmę mu dolot od pasa przedniego do puszki z filtrem i zobaczymy :wink:
Wziąłem na jutro urlop i cały dzień spędzam przy nowym nabytku. Najpierw zmyję z niego sól, którą dostał na lawecie w drodze z Jawora (pierwszy jego kontakt z solą na drogach pewnie :mrgreen: ). Wybebeszam cały tył, zdejmuję przedni zderzak i oddaję do klejenia uchwytów oraz muszę dorobić zatrzask mocujący lewy halogen, ale już wiem jak ma wyglądać. Poza tym planuję porobić trochę fotek tu i tam...

robertdg - 11-12-2012, 21:56

Szkoda nocy, zacznij już dzisiaj :P
Hugo - 11-12-2012, 21:57

robertdg napisał/a:
Szkoda nocy, zacznij już dzisiaj
Wytrzymam do jutra :P
robertdg - 11-12-2012, 21:58

No co Ty, pewnie nie prześpisz :P
Matejko - 11-12-2012, 23:31

Hugo napisał/a:
muszę dorobić zatrzask mocujący lewy halogen

jak nic nie znajdziesz to poszukam powinna mi gdzies zostac jedna taka kostka, i jakby dobrze poszlo to z dostawa do Wolsztyna :p

sveno - 12-12-2012, 01:59

Hugo napisał/a:
no ale jak odpaliłem i usłyszałem te 6 garów to powiedziałem: o nie, nie bracie, Ty bedziesz mnie woził i mi grał...
Hugo zasmakował w fałce :)
Krzyzak - 12-12-2012, 09:01

prawdziwy facet - jak nie ma co robić, to sobie kupuje nową zabawkę i przy niej siedzi ;)
Hugo - 12-12-2012, 22:44

Matejko napisał/a:
jak nic nie znajdziesz to poszukam powinna mi gdzies zostac jedna taka kostka
Coś tam dorobiłem, otwory są przerwane, więc trzeba je skleić i powinno być OK. Zresztą halogen trzyma się dodatkowo na jednej śrubie z tyłu i blaszanym zatrzasku, więc powinno być OK. Ciekawe, Ty ode mnie też dostałeś podobne zatrzaski :wink:
Krzyzak napisał/a:
prawdziwy facet - jak nie ma co robić, to sobie kupuje nową zabawkę i przy niej siedzi
I tak i nie. Wiesz, że się nie nudzę, maleństwo rośnie, wszystko OK, no ale chciałem trochę pohandlować częściami do Galów i jak tak dalej pójdzie, że każdego będzie mi szkoda i będę naprawiał, to nic mi nie wyjdzie z tego interesu :mrgreen:
Dzisiaj spędziłem przy nim (przy Galu akurat :wink: ) prawie cały dzień, odkręciłem przednie lampy i zderzak przedni. Żadna ze srub nie stawiała oporu, po poluzowaniu można było odkręcać je palcami. Zderzak jest w kilku miejscach popękany, min. przy zaślepce na dole, pod prawym halogenem, otwory na kołki pod lewą lampą i mocowanie do lewego błotnika. Bałem się, że będzie gorzej. Reflektory, kierunkowskazy firmy STANLEY, halogeny KOITO, wzmocnienie z lekkim nalotem rdzy na łączeniu blach, wszyściutko proste, nie ma opcji, że coś z przodem było robione.
Ogniska korozji można policzyć na palcach jednej ręki. I to przeważnie tylko rudy nalot. Usunę to od razu i zabezpieczę przed zamontowaniem zderzaka, ale dzisiaj wszystko było mokre:

Poza tym rozkręciłem tył w drobny mak i nie spodziewałem się nawet, że może być tak dobrze! Wnęka na koło nieruszona, zresztą cała podloga bagażnika nie ma śladu odkształceń. podłużnice nietknięte. Nie widzę na nich nic, żadnych odspojeń, zagięć, przesunięć, nic. Odkryłem, że auto ma hak holowniczy, odpinany, wszystko schowane pod zderzakiem. Niestety brak wpinki, ale to nie jest teraz najważniejsze. Nawet pokrywa koła zapasowego (ta dykta) wyszła bez większych problemów z bagażnika, przetrwały w nienaruszonym stanie nawet wykladziny z bagażnika z prawej strony (wystarczyło wyprostować i są jak nowe), do wymiany tylko ta sztywna narożnikowa zasłaniająca lampę prawą. Lewa lampa jest cała. Nawet wygłuszenie klapy jest całe, tylko w jednym miejscu jest minimalne, niewidoczne pęknięcie. Prawie ocalała również prawa dokłądka zderzaka, ma małe wyszczerbienie, które spokojnie dorobi jakiś magik od zderzaków. Mogę sprzedać obie, lewa idealną i prawą do zrobienia. Tanio :mrgreen: Wszystkie uszkodzenia auta postaram się pokazac na fotkach:

Klapa, obecnie rozkręcona w drobny mak, nie wiem jakim cudem zamek jest nietknięty, nie ma nawet rysy, jest sprawny, nawet ten uchwyt do zamykania klapy jest idealny. Więc mogę kupić gołą klapę:

A oto fragment ramki tablicy rejestracyjnej prawdopodobnego sprawcy kolizji. Wszystko wskazuje na to, że nie wyhamował i ratując się ucieczką na pobocze uderzył w tył Gala, niszcząc jego narożnik:

I mam ogromną prośbę o identyfikację tych dziwnych urządzeń, które jakiś wyjątkowo mobilny człowiek musiał sobie zamontować :mrgreen:
Do czego to wszystko może służyć?
VDO-DAYTON NAVIGATION COMPUTER :roll:

I dalej:

Nie dość, że mobilny to jeszcze meloman :mrgreen: :

Na koniec 2 smaczki:
Pierwszy nie wiem czy działa czy atrapa, ale jest śliczna i zostanie:

i drugi dotarł dzisiaj i kosztował całe 68 zł z przesyłką... Jest piękna.

deejay - 12-12-2012, 22:50

Jest ok , naprawiaj :!: bo szkoda na manele :)

Oryginala navi mitsu , reszta to antena navi i jakas przystawka tel itp. jak sie nie mylę :P

Torp12 - 12-12-2012, 23:01

Hugo to cudo na szybie wyglada na antene wewnetrzna do radia.
major - 12-12-2012, 23:24

To przy lewym nawiewie to może stojak(nóżka, uchwyt) do ekranu nawigacji połączonej z czytnikiem map, który masz w konsoli.

Taka moja teoria :twisted:

Torp12 napisał/a:
cudo na szybie wyglada na antene wewnetrzna do radia

Też mi się tak wydaje