ASX Ogólne - Ile moge wynegocjowac na nowym ASX
Wedrowiec - 11-11-2014, 17:15
Nie trzeba dają zawsze tyle że niby gratis...
A podejrzewam że bez tego nie mają prawa nawet wydać auta, ale to tylko podejrzenie.
Bugnot - 12-11-2014, 11:50
Wedrowiec napisał/a: | Nie trzeba dają zawsze tyle że niby gratis...
A podejrzewam że bez tego nie mają prawa nawet wydać auta, ale to tylko podejrzenie. |
Coś w tym jest. Miałem wrażenie, że w katalogu jest to jako opcja, nawet miałem o to spytać, ale przy odbiorze gaśnica, apteczka i trójkąt czekały w samochodzie, a sprzedawca powiedział że "są w standardzie".
Popeye1 - 29-12-2014, 15:42
Witam,
nie chciałem tworzyć nowego temat, więc zapytam tu.
W lutym odbieram moje cudeńko. Dealer w gratisie zaproponował czujniki cofania. Tak się teraz zastanawiam w jaki sposób zostaną zamontowane: będą ładnie wpasowane i w kolorze zderzaka czy będzie takie plastikowe, brzydkie, czarne i wystające coś?
Jak to wygląda u was?
mazzi81 - 29-12-2014, 22:13
Popeye1 napisał/a: | Witam,
nie chciałem tworzyć nowego temat, więc zapytam tu.
W lutym odbieram moje cudeńko. Dealer w gratisie zaproponował czujniki cofania. Tak się teraz zastanawiam w jaki sposób zostaną zamontowane: będą ładnie wpasowane i w kolorze zderzaka czy będzie takie plastikowe, brzydkie, czarne i wystające coś?
Jak to wygląda u was? |
Witaj,
Tylko czujniki Ci dodali ?
Ja z tego co pamiętam to w cenie dostałem:
- zimówki 17'' nokian suv 3 coś tam
- alarm
- dywaniki gumowe
- czujniki cofania przód, tył
- teflonowanie lakieru
- zniżke na chlapacze i śruby zabezpieczające na koła ok 50%
co do czujników to były one w kolorze nadwozia - u mnie brąz. W ogóle ich nie widać.
dariopa - 29-12-2014, 23:35
No tak a zadatek dałeś ? Jak dałeś to po co pytasz jak musztarda po obiedzie.
Czemu nie radziłeś się wcześniej?
Gdzie zamówiłeś no chyba nie w Krakowie?
Ja wynegocjowałem :
- zimówki Bridgestone 16
-felgi alu - 16 ATT 680 do zimówek w cenie dla dilera
- autoalarm
- owiewki - komplet
- chlapacze p/t
- czujniki parkowania p/t LOGIC pm-55-8 za 1/2 ceny +montaż gratis
- dywaniki
- + oczywiście rabat
-rok dodatkowej gwarancji
- 1 przegląd za 1zł
- dla zony butelka jakiegoś wina
- za znalezienie ukrytej wady fabrycznej (którą ma znaczna ilość kolegów co kupili ASX a nie wie o tym felerze ) po kupnie w ramach rekompensaty
dostałem hak wypinany z 13pin za 1/2 ceny + montaż gratis który trwał 7godz.
Negocjować i niczego się nie bać mają z czego dawać a jak to robić? Pisać na PW , coś podpowiem. Pozdrawiam
Popeye1 - 30-12-2014, 09:19
Pewnie, źle trochę się wyraziłem, ale czujniki to jedna z kilku rzeczy, które mi dali.
Tak tylko chciałem się upewnić w jaki sposób zostaną zamontowane.
Uwex - 30-12-2014, 13:23
Popeye1 napisał/a: | w jaki sposób zostaną zamontowane | -
przecież to jest Twój samochód , więc się dziwię, że zostawiasz to do uznania przez ASO co zamontują. Że to gratis, to nie znaczy , że ma być byle jaki- kontakt z nimi i ustalić.
Mark442 - 30-12-2014, 13:52
Popeye1 napisał/a: |
W lutym odbieram moje cudeńko.... |
A czemu dopiero w lutym ?? Co to za wersja, że aż tak długo masz czekać, skoro u innych dealerów modele i wersje (w zasadzie wszystkie) są dostępne od ręki??
Co do gratisów - dopóki nie dokonałeś zapłaty (częściowej lub pełnej) za wózek wszystko przed Tobą i wszystko możesz jeszcze negocjować, w tym gratisy. Po wpłacie nie ma takiej możliwości, chyba że gratisy to inne elementy wyposażenia nie wymienione w fakturze i specyfikacji pojazdu... Ale raczej będzie ciężko po wpłacie.
luklen - 30-12-2014, 19:12
Witam
Niedawno miałem "przyjemność" zakupu ASXa opis znajdziecie tu
http://forum.mitsumaniaki...=34548&start=60
Wybór miejsca zakupu (salonu) jest raczej ważniejsze od tych całych dodatków, giftów zwał jak zwał
zasadniczo wszędzie dostaniecie to samo nic poza schemat po prostu jest pula do rozdania i tyle co najwyżej można negocjować cenę np. montażu haka
warto teraz negocjować:
skoro dają opony z felgami zimówki to powinni do tego zestawu żeby był komplet dodać czujniki TPMS od 1 listopada wyposażenie obowiązkowe mi niestety proponowali za 1000 bo kupowałem w październiku, z tego co się orientuje u konkurencji już dodają gratis, komplet śrub mocujących dedykowanych do felg ja niestety nie dostałem opis u góry
jeśli planujecie hak taniej jest odrazu założyć przed zakupem wycenili mi na 1000 po odbiorze samochodu wyszło już 2000 od takie zdzierstwo
dariopa napisał/a:
Cytat: | za znalezienie ukrytej wady fabrycznej (którą ma znaczna ilość kolegów co kupili ASX a nie wie o tym felerze ) |
co to za wada może dodam do swoich
dariopa - 30-12-2014, 23:38
luklen napisał/a Cytat: |
co to za wada może dodam do swoich |
Ja nigdy bym może tego nie zauważył gdyby nie konserwacja miśka
Oddałem miśka do konserwacji po wcześniejszej konsultacji z MMC Car Poland ,czy mogę to zrobić w każdym serwisie czy tylko w autoryzowanym . Odpowiedz krótka tak mogę w każdym. Na pytanie dlaczego nie informują o zalecanej konserwacji przez Mitsubishi na rejon europy wschodniej zapadła cisza. Możecie poczytać wpisując w google [BRM]ASX (GA#), punkt 4 corrosion protection co zaleca producent (nie umiem włożyć linka sorry) , ale do rzeczy przy odbiorze miśka z konserwacji gościu mi mówi że mam niedomalowane drzwi (wszystkie ) w dolnej części na zaokrągleniu poniżej zawiasów myślę jaja sobie robi przyjechałem do domu biore latarkę i szukam w pierwszym momencie nie mogłem zajarzyć gdzie to jest? wziąłem lusterko i rzeczywiście pod spodem na zaokrągleniach widać na brak powłoki koloru natomiast powłoka zewnętrzna jest wygląda to tak jakby brakło w tym miejscu lakieru nadwozia. myślałem że mnie coś trafi ,dzwonię do dilera z tą sprawą gościu mówi że to niemożliwe abym przyjechał to zobaczą i zadecydują. W serwisie już na mnie czekali z podnośnikiem pooglądali i rzeczywiście przyznali mi racje . Jak to w moim przypadku zawsze jest to pierwszy raz tylko dlaczego zawsze u mnie. Mówię do gościa na pewno to pierwszy raz się zdarzyło a gościu mówi że się z takim przypadkiem jeszcze nie spotkali, na co ja pytam a w innych też tak jest czy tylko mnie taki sprzedali? Facet odstawia mój na bok ,bierze z salonu drugi i to samo, trzeci to samo ,czwarty inny kolor to samo. Lekkie zdziwienie i mówi że złożymy reklamacje do centrali co z tym robić. Odpowiedz krótka auto jest należycie zabezpieczone a fakt przebarwienia i niedomalowania w tym miejscu nie powoduje istotnych wad w zabezpieczeniu a tym samym nie ma podstaw do reklamacji. Wystosowałem pismo do dilera do czego jestem zdolny jak tego nie wyprostuje i w ramach ugody dali mi jak pisałem wyżej hak. Mam nadzieję że kogoś tym postem uchronię chociaż od tej jednej wady.Pozdrawiam
luklen - 31-12-2014, 00:46
dariopa
Dzięki za temat muszę to sprawdzić ...
Miałem wadę maski takiego "guza" nabitego od spodu na przetłoczeniu była to wada stricte fabryczna bo do tego miejsca nie ma dostępu od spodu bo jest zamknięte profilami wzmacniającymi a objawiało się to tym że przy odpowiednim świetle i kącie obserwacji przez kolor (mleczno) biały przebijał stalowy na szczęście to szybko wykryłem bo samochód był czysty odebrany co dopiero z salonu. Prawdopodobnie przy innym kolorze nadwozia sprawa nie do wykrycia chyba że dotykiem ja niestety za nerwy nic nie dostałem
Laski - 06-01-2015, 02:32
Czołem
Mój pierwszy post, więc kłaniam się nisko.
Trafiłem tutaj, bo bodajże zbliża się mega wielkimi krokami zakup ASX... Od blisko miesiąca szukałem jakiegoś większego samochodu (RAV, Outlander, CRV), tak pięcio, czy sześcioletniego i...poddałem się. Udręka, zmęczony zwyczajnie jestem. Dzięki "jako takim" znajomościom, miałem możliwość sprawdzenia większości samochodów... Ręce opadają, ile z tych ogłoszeniowych wozów ma cofnięte liczniki, albo tony szpachli po lakierem.
Stwierdziłem, że może pożegnam się z SUV-em, a zerknę na trochę mniejsze samochody (ASX, Sportage, reszta odpadła już). Z racji środków, które chciałbym przeznaczyć, stwierdziłem, że może pierwszy raz kupię sobie samochód nowy i będę miał głowę spokojną. Nie robiłem tego jeszcze, a widziałem, że są tutaj "fachmani" od negocjacji z salonami:).
Z czym piszę: interesuje mnie silnik 1.6 w benzynie. Patrząc na stronę salonu, wersji wyposażenia mam trzy. Od groma rzeczy mi nie będzie potrzebnych. Teraz będzie durne pytanie: czy mogę wyjść od wersji Inform i dorzucać poszczególne elementy wyposażenia, np. czujniki parkowania, tempomat, ksenony i inne, do tej właśnie wersji podstawowej? Takie skonfigurowanie pod siebie. Da radę? Ma to ręce i nogi?
Mark442 - 06-01-2015, 13:36
A korzystałeś z konfiguratora, leniuszku ?? My za Ciebie dokonamy zakupu ? Ja się tego zadania nie podejmuję !!
Podpowiem, jak skorzystasz z konfiguratora na stronach dealerów to się przekonasz, że nie ma takiej opcji wyposażenia dodatkowego dla wersji Inform, o którym piszesz (przynajmniej nie ma ksenonów i tempomatu).
Marka Mitsubishi to nie Seat, VW czy Skoda....
Laski - 06-01-2015, 15:44
Mark442 napisał/a: | A korzystałeś z konfiguratora, leniuszku ?? My za Ciebie dokonamy zakupu ? Ja się tego zadania nie podejmuję !!
Podpowiem, jak skorzystasz z konfiguratora na stronach dealerów to się przekonasz, że nie ma takiej opcji wyposażenia dodatkowego dla wersji Inform, o którym piszesz (przynajmniej nie ma ksenonów i tempomatu).
Marka Mitsubishi to nie Seat, VW czy Skoda.... |
Chyba nie do końca się rozumiemy. Konfigurator konfiguratorem... przy czym, co stoi na przeszkodzie, aby do wersji Inform dorzucić parę bajerów z innych wersji wyposażenia. Przykład: z Invite wziąłbym np tempomat, ale nie bawią mnie czujniki deszczu, czy też zmierzchu... Po co mi pełna wersja Invite, skoro interesuje mnie tylko wycinek tej wersji. Jak pisałem, nie kupowałem nigdy nowego samochodu i myślałem, że może jest taka możliwość.
felix_x - 06-01-2015, 18:22
Takie rzeczy tylko w Erze...
Niestety to nie koncert życzeń i fabryka nie robi składaków...
|
|
|