To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Ogólne - Stacja multimedialna

juras2013 - 08-10-2014, 08:13

rezon napisał/a:
jaki problem przełożyć ori płytkę z ramki? BTW może w ASX jest tak jak mam w Superbie, że wystarczy na chwilę odłączyć kontrolkę poduszki (też w ramce pod radiem) aby później wyświetlał błąd poduszki, który trzeba skasować kompem w ASO - albo kupić sobie kabelek z oprogramowaniem i kasować samodzielnie.

Problem żaden jeśli oryginalna plytka pasuje do nowego radia - ja tyle szczęścia nie miałem.
Jest tak jak opisales. Wystarczy na chwile wlaczyc zapłon bez podlaczonej plytki i kicha.
To samo dotyczy się gdy mamy w radiu wadliwa / niewlasciwa plytke - ten sam blad i już tylko serwis albo kabelek.

jan1994 - 08-10-2014, 19:58

Dlatego też wszystkie odłączenia kontrolki poduszek powinno wykonywać się po odłączeniu akumulatora :lol:
juras2013 - 09-10-2014, 07:39

Nie zgadzam się z tym. wystarczy nie wkładać kluczyka do stacyjki zanim nie podepnie się wszystkiego i będzie OK

Taki "zdrowy" nawyk i mniej problemów :P

goku22 - 17-06-2015, 19:02

Może ktoś poleci jakieś dobre niedrogie stacje. Najlepsza chyba była by z androidem...
DJ Fazi - 19-06-2015, 16:35

Może coś takiego?
dmiras - 03-07-2015, 00:09

Mam założony w swoim ASX Clarion NX702E. Wszystko kupowałem sam, montaż w serwisie Mitsubishi. Wszystko działa rewelacyjnie, odbiornik TV również.
http://www.clarion.com/pl...702E/index.html

Pozdrawiam.

TommyWalker - 10-07-2015, 13:44

Od czasu jak mi się skończyła gwarancja na Miśka rozglądam się za stacją multimedialną. Określiłem moje wymagania następująco (poza podstawowymi funkcjami: radio, cd, mp3, etc. ) :

- obsługa przyciskami na kierownicy
- jasność podświetlenia sterowana z deską )
- możliwość wgrania Automapy (system Android lub Windows CE ) - mile widziane wgranie drugiego programu (Oziexplorer)
- połączenie z Internetem (przez GSM - karta SIM lub przystawka)
- obsługa kamery cofania
- możliwość jednoczesnego korzystania z nawigacji i słuchania radia/mp3

Rozeznałem trochę temat stacji multimedialnych i nie wygląda to dobrze.

Urządzenia firmowe (Pioneer, Alpine, Clarion, etc.) generalnie nie obsługują przycisków na kierownicy i nie umożliwiają wgrania własnej nawigacji (nie zamierzam testować szczegółowości i kosztów ewentualnych aktualizacji nawigacji firmowej).

Urządzenia "niefirmowe" (chińczyki) umożliwiają wgranie Automapy i obsługują przyciski (przynajmniej tak piszą). Tylko że trochę się ich boje. Kupując przez Internet nie ma możliwości ocenić prawdziwego wyglądu, jakości wykonania, jakości dźwięku, a przede wszystkim nie widomo jaka będzie faktyczna trwałość (szczególnie że urządzenia te nie mają łatwego życia (skrajne temperatury, drgania, wilogotność, etc. ), o obsłudze serwisowej nawet nie wspomnę.

Summa summarum dalej mam mętlik w głowie i "podstawowe" radyjko w Miśku.

marcin.plonsk - 11-07-2015, 11:06

Ja od tygodnia mam cos takiego http://www.aliexpress.com...=67830105905495 ,jakos zaskoczyla mnie bardzo pozytywnie ,wyswietlacz bardzo dobrej jakosci , minusy nie dziala usb w podlokietniku i troche gorzej dziala radio fm. Prosze rowniez pamietac ze w przypadku kiedy bedziemy chcieli podlaczyc modem 3g nie mozemy posiadac karty sim z pinem bo wtedy moga byc problemy. Modem poprostu sie podlacza i dziala automatycznie ale nigdzie nie mozna wpisac Pinu . teraz chce wziasc w orange takie urzadzenie huawei carfi
jan1994 - 11-07-2015, 11:58

Moim zdaniem nie warto kupować stacji bez DAB+. Większe miasta w Polsce już mają uruchomione nadajniki cyfrowe.
marcin.plonsk - 11-07-2015, 12:59

Z drugiej strony praktycznie wszedzie jest jesli nie lte to hspa+ , program tuneln radio , jakis nieduzy pakiecik internetowy i to jest chyba najlepsze rozwiazanie
jan1994 - 11-07-2015, 14:08

Do programu TuneIn Radio potrzebne jest stabilne łącze internetowe - nie jestem pewien, czy nasz mobilny internet jest w stanie sprostać tym wymaganiom :lol:
tyku - 11-07-2015, 14:15

marcin.plonsk, Popraw linka bo nie mogę zobaczyć tego "coś takiego". :wink:
marcin.plonsk - 11-07-2015, 14:49

Na logike polaczenie internetowe takie naprawde mizerne starczy do odbioru stacji internetowych 1 mb lacze starczy mi internet hspa+ z orange dziala od 20 do 30 mb/s wedlug strony speedtest.pl . testowalem na trasie plonsk - warszawy i jezdzilem okolicznymi wsiami i jedynie raz na 2 sekundy sie przywiesilo.
Krzychuuu - 12-07-2015, 16:46

jan1994 napisał/a:
Do programu TuneIn Radio potrzebne jest stabilne łącze internetowe - nie jestem pewien, czy nasz mobilny internet jest w stanie sprostać tym wymaganiom :lol:

Niedawno jechałem ze śląska do Zakopanego, razem ok 500km w dwie strony i ani razu TuneIn Radio nie zastopowało. Chyba mylisz radio z TV, do radia wystarczy wolny internet.

po.miras - 12-07-2015, 23:07

jan1994 napisał/a:
Moim zdaniem nie warto kupować stacji bez DAB+. Większe miasta w Polsce już mają uruchomione nadajniki cyfrowe.

Jestem tego samego zdania. Jest trochę tego na znanym portalu.
Rozbieżność cenowa spora, od zwykłego 1din do 2din stacja multimedialna.

Dla nie zorientowanych w temacie polecam 1 i 2