Space Star Techniczne - Oryginalne chlapacze space star
Bizi78 - 07-06-2013, 20:22
Czasami ASO wyprzedają tzw. leżaki magazynowe i można trafić ori graty w dobrych cenach .
Paweł W. - 23-11-2015, 14:24
Witam,
Koledzy, odświeżam temat,bo mam dość może trywialny problem.
Otóż, poszukuję oryginalnych( najchętniej) wkrętów lub chociaż wiadomości dt długości wkrętów mocujacych tylne, oryginalne chlapacze.
Morduje się z tym tematem czas dłuższy, probowat ze spinkami od uniwersalnych, nie trzymają a wybieramy się w góry a zdarzyło mi się zgubić chlapacz
POZDRAWIAM
Paweł
PS. Wiem, jest info jak założyć chlapacze uni,ale to ma się nijak.
Cześć.
cakp - 24-11-2015, 00:03
Z tyłu masz tylko plastikowy zderzak, bez znaczenia jakiej długości dasz wkręty.Idz do jakiegos sklepu z częsciami metalowymi i kup sobie czarne wkręty samowiercace. Grubośc chlapacza + grubość zderzaka a reszta wkrętu może wystawać , i tak nie będzie tego widać.
Spinek nie polecam, ja je wywaliłem. Pierwszy lepszy wyższy burtnik i gubisz chlapacz.
https://sklep.centrumizolacji.com.pl/wkrety-samowiercace-422x16-a2-1000szt
Takie coś ci smiało wystarczy. No chyba ze bedziesz nonstop wkrecał i wykręcał to wyrobisz juz zrobiony gwint przez wkret w zderzaku
A jak Ci się chce bawić mozesz dać srubę z nakretka. Jak zajrzysz pod tylny zderzak zobaczysz ze tez da rade tak zrobic. Na przednie chlapaczy dałbym juz tylko wkręty samowiercące
Bizi78 - 24-11-2015, 07:33
W oryginale jest specjalna wkładka, która pozwala się lepiej trzymać wkrętowi.
Paweł W. - 24-11-2015, 13:26
Witam,
Dziekuje za pomoc, mam juz mala kolekcje wkretow a, niestety, zeby dobrze I solidnie to zrobic-trzeba zdjac kolo a nie chce zdejmowac w ta I z powrotem bawic sie z kolem tym bardziej zejest zimno.
Dziekuje I Pozdrawiam
Pawel
Aha, klopot dla mnie zaczal sie w momencie szukania wkretu na dole, tam trzyma chlapacz z jednej strony-nadkole z drugiej.
Czesc.
[ Dodano: 26-11-2015, 13:21 ]
Jeszcze raz,
Zibi, jak spowodowac zeby dodac komus punkt w rubryce "pomogl"?
P.
Edit by MOD.
Tak jak już kiedyś napisałem aby dać punkt pomógł musisz być autorem tematu.
|
|
|