Carisma - Techniczne - Oswietlenie w Carismie - fotki
saphire - 22-04-2007, 08:12
Właśnie mnie też zastanawia fakt że przecież na skandynawię też szły miśki i nie sądzą by jakiś extra specjalny układ do nich dodawali, może jakiś dodatkowy przekaźnik, bezpiecznik albo co - przydało by się namierzyć kogoś z takim miśkiem skandynawskim i obadać jak to było fabrycznie robione na tamten rynek.
Matejko - 22-04-2007, 09:34
z tego co wiem to nie jest problemem taka zmiana zeby swiatla jesli wlaczone na mijania - dzialaly tylko wtedy gdy kluczyk jest przekrecony ale to nie z poziomu komputera, tylko trzeba jakis kabel od swiatel gdzies zamienic
saphire - 22-04-2007, 14:19
No to trzeba nadal drążyć ten temat bo nie sądzę aby japońcy nie przewidzieli tego w swojej elektryce i na mój gust musi byc jakaś jedna sztuczka co to aktywuje na kraje z całorocznym obowiązkiem świetlnym.
Anonymous - 25-04-2007, 06:18
A zastanawialiście się może nad montażem dodatkowego oświetlenia tzw. świateł dziennych, który zapalają się kilka sekund po zapłonie i co najważniejsze ich działanie nie powoduje oświetlenia deski rozdzielczej, przez co z pewnością przedłuża się żywot tych żarówek a mamy również mniejsze zużycie energii.
Matejko - 25-04-2007, 08:49
zawsze szukajac oszczedniosci mozesz wziac przyklad z pana:
|
|
|