To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Tragedia na drodze W-wa - Biały

igi - 05-10-2005, 18:09

Fido__ napisał/a:
Taaaa.... Gazety same nie wiedzą co pisać

Powiem tak. Nie wiem dokładnie jak to było ale info podal Kurier poranny. Jest to gazeta szczerze mówiąc nie najwyższych lotów więc nie wiem co o tym myśleć.
Tak jak pisze Fido__ pisali że karnistry były 2 i to pełne. W kurierze regionalnym gdzie ten temat dalej jest tematem nr 1 podali również że 2.

Jackie - 06-10-2005, 23:21

Qrcze...właścicielem autokaru jest (był) mój klient...Ma Pinina. Rozmawiałem z nim o tym, ponoć kierowca był świeżo po specjalistycznych testach(jest jakiś obowiązek w sprawach transportu ludzi) i miał duże doświadczenie. Kanistry były puste (to bardzo ważne z punktu widzenia ubezpieczenia, więc temat był gorący) Autokar nie miał żadnych wad ani uszkodzeń (też zaraz po badaniach) Na razie wszystko wskazuje na ludzki błąd (czyt. głupotę) Cholera...niby wszystko ok a tragedii nic nie odwróci..
Anonymous - 19-12-2005, 17:35

"Kierowca autokaru z licealistami, nieprawidłowo wyprzedzając inny pojazd, doprowadził 30 września do katastrofy drogowej koło Jeżewa (Podlaskie) - ocenił biegły z zakresu ruchu drogowego powołany w śledztwie dotyczącym okoliczności tragedii. W wypadku zginęło trzynaście osób, a około czterdziestu odniosło obrażenia."

więcej na http://wiadomosci.gazeta....00,3074554.html