Nasze Miśki - a miał być kolejny vr4 ...
tresorex - 08-02-2013, 00:25
Cytat: | LPG jest złe..od niego sie psują sworznie we wahaczach..ścieraja klocki...zderzak sie łamie..czasami gume sie złapie..i przede wszystkim sie TYJE
bo sie więcej jeździ jak chodzi..;-) |
Chyba to sobie do podpisu dodam typowe myślenie tych co nigdy nie mieli LPG, albo mieli I gen w wielopunktowym wtrysku
karolgt - 08-02-2013, 00:35
Torp12 napisał/a: | Nie bede sie dalej wdawal w temat LPG bo to nie ma sensu. Ja nie jestem zwolennikiem tego paliwa i tyle. |
jak już rzucasz na forum że LPG się nie nadaje, a tym bardziej do auta z Turbo to chociaż wytłumacz dlaczego to Turbo tak bardzo przeszkadza, bo pisząc tak jak teraz to tylko potwierdzasz to że nie masz zielonego pojęcia o obecnych instalacjach LPG a napisałeś byle napisać jaki to jesteś fajny bo nie trawisz LPG
tym bardziej że jeszcze ktoś może się zasugerować Twoją opinią i nie kupi sobie fajnego auta z turbiną bo "ktoś gdzieś napisał...."
karolgt - 08-02-2013, 00:38
danino88 napisał/a: | Dobra chłopaki ale doradźcie coś |
odwołaj się od wyceny
albo dowiedz się czy jest możliwość naprawy w jakimś warsztacie przez PZU poleconym (i w dodatku znasz ten warsztat albo chociaż ma dobre opinie) wtedy po prostu oddasz auto i mają naprawić, Ciebie nie obchodzi za ile, ma być zrobione dobrze i w stanie jak przed wypadkiem, to chyba nazywa się naprawa "bezgotówkowa" bo to PZU z tą firmą się rozlicza a nie Ty.
Hugo - 08-02-2013, 07:51
karolgt napisał/a: | co 2 tys zmieniać świece? to co to za instalacja? z Poloneza żywcem przełożona i w dodatku bez regulacji? | Nawet w Polonezie nie trzeba zmieniać świec co 2000 km. m6riano napisał/a: | LPG jest złe..od niego sie psują sworznie we wahaczach..ścieraja klocki...zderzak sie łamie..czasami gume sie złapie..i przede wszystkim sie TYJE
bo sie więcej jeździ jak chodzi..;-) | Otóż to!
Torp12, Ty masz syndrom posiadacz Galanta 2.0 i tyle
swinks_UK - 08-02-2013, 10:40
Rzuciliście się na Torp12 jak wygłodniałe psy na widok kości A po prostu chodzi o to, że 6A13TT i LPG to słabo idzie w parze. Takie jest moje zdanie, Bartka, kochajj'a. Możecie jednak dalej zaklinać rzeczywistość.
karolgt - 08-02-2013, 10:47
no dobra... swinks_UK a konkrety?
chciałbym po prostu wiedzieć co takiego przeszkadza w tym silniku że nie idzie na gazie.
Owczar - 08-02-2013, 11:02
Bartek już o tym pisał w którymś temacie. M.in. chodziło o wysokie EGT na LPG. A to na czymś ktoś jeździ to jego sprawa. Im więcej przeciwników LPG tym lepiej
To nie jest temat o VR Danino88 ani o LPG więc nie zaśmiecajmy tematu...
fj_mike - 08-02-2013, 11:19
Hugo napisał/a: | Torp12, Ty masz syndrom posiadacz Galanta 2.0 i tyle |
Jeden nawrócony
danio co z lampami
danino88 - 08-02-2013, 13:32
haha, zabawne są te pogawędki.
Cytat: | Wstawiasz LPG, ok Twoja sprawa ale jak widac to i tak nie zalatwia sprawy :] |
nie rozumiem zbytnio? komu nie załatwia to sprawy? Jeśli chodzi o ekonomiczność jazdy to jak najbardziej sprawa jest załatwiona. Jednak vr-a nie zamierzam wykończyć na trasie Częstochowa-Wrocław.Proste.
Cytat: | Wiesz ze Maciek u rodzicow co 2 tys musi zmieniac swiece? |
Ładne bajki, no chyba że kupuje na straganie...
Cytat: | Torp12, zobacz w ilu VR4/LEGNUM w Polsce nie ma gazu..?;-) |
A ile te Legnumy robią km rocznie?
Kochajjj zrobił 6tys przez ostatni rok. Jedyne Bartek i Swinks robią znacznie więcej.
Cytat: | Bo to wlasnie jest nasza mentalnosc, byle mocniej byle mocniej a zalac to wszystko LPG |
Nie znasz mnie więc o czym my rozmawiamy??
Cytat: | Nie bede sie dalej wdawal w temat LPG bo to nie ma sensu. Ja nie jestem zwolennikiem tego paliwa i tyle. |
Do LPG trzeba się przekonać, ale 3mam Cię za słowo, a jeśli chcesz zapraszam do Częstochowy i zobaczysz jak vr4 idzie na pb i na lpg. Kolega Wrex był w stanie się przekonać LPG musi być mieć dobre elementy, dobrze założone i ustawione. Aktualnie zrobione 12 tys i nie ma żadnego problemu. Jeśli mam chęć jeździć mocno, włączam benzynę, proste. Na dłuższe wypady LPG jak znalazł. Jadę w 4 osoby,ładuję do bagażnika ile chce i nie martwię się o nic, szczególnie że mi koni zabraknie. Miałem 1.3, 1.6, 2.0, 2.5V6 i powiem szczerze że ten ostatni nie męczy ale tylko i wyłącznie w manualu. Galant sedan w pakiecie avance od zawsze mi się zawsze marzył ale niestety nie jest taki pojemny.
MKV - 08-02-2013, 21:24
danino88 napisał/a: | Cytat: | Ty to chyba lubisz stalówki
Ja to tylko alu i alu |
To auto ma jeździć drugi stoi na alu zima lato 17' , a w planach 18' na lato, jeszcze jakieś ale ? |
Ja to do derpina pisałem
karolgt - 08-02-2013, 21:48
danino88 napisał/a: | Jeśli mam chęć jeździć mocno, włączam benzynę, proste. Na dłuższe wypady LPG jak znalazł. |
to coś słabo wyregulowane u mnie na LPG tylko troszkę większa moc niż na PB, ale za to dużo ładniejszy przebieg momentu na LPG w stosunku do PB.
Widzę że nie masz daleko do KRK, jakbyś chciał to pytaj na PW to Ci podeśle namiary kto tak reguluje dobrze.
danino88 - 08-02-2013, 21:52
Cytat: | Ja to do derpina pisałem |
ok
Cytat: | to coś słabo wyregulowane u mnie na LPG tylko troszkę większa moc niż na PB, ale za to dużo ładniejszy przebieg momentu na LPG w stosunku do PB.
Widzę że nie masz daleko do KRK, jakbyś chciał to pytaj na PW to Ci podeśle namiary kto tak reguluje dobrze. |
ale zawsze może coś się stać nieprzewidzianego, jak wyższa temperatura spalania. Właśnie regulował mi przez AFR gość z krakowa
karolgt - 08-02-2013, 21:55
Struna?
danino88 - 08-02-2013, 22:33
dokładnie
karolgt - 08-02-2013, 23:07
|
|
|