Komputery, RTV, AGD, Komorki - Operatorzy komórkowi
jaca71 - 10-02-2013, 09:03
Jest jeden plus Plusa - w górach i głuszy działa najlepiej - mają jakąś umowę z GOPR'em na obsługę numerów ratunkowych w górach i zawsze zasięg jest a w Orange to słowackie sieci się w Tatrach odzywają .
londolut - 10-02-2013, 10:19
jaca71 napisał/a: | - na początek wybierania czekasz średnio 5s po tym czasie albo masz sygnał oczekiwania albo się bez żadnej informacji rozłącza.
- sieć dostępna a raz na jakiś czas błąd połączenia.
- przy połączeniach z inna siecią często słychać echo.
- w całym Krakowie nie udało mi się uzyskać połączenia internetowego szybszego niż 3g+ | Dlatego nie kupuj telefonu w Orange. Miałem przez 6 lat T-Mobile i nie miałem problemu z zasięgiem nigdzie gdzie się poruszałem. Teraz mam Orange (bardzo dobra oferta minutowa i bardzo fajne ceny telefonów) i w centrum Rudy Śląskiej w domu nie mam zasięgu. Na powierzchni 2m² mam takie wahania zasięgu, że szlag jasny mnie trafia kiedy mam gdzieś zadzwonić albo wysłać smsa. Muszę się pomęczyć jeszcze do końca umowy i wracam do T-Mobile.
KowaliK napisał/a: | przeszedłem do Plusa | Tyle w ramach komentarza
robertdg - 10-02-2013, 10:39
londolut napisał/a: | jaca71 napisał/a: | - na początek wybierania czekasz średnio 5s po tym czasie albo masz sygnał oczekiwania albo się bez żadnej informacji rozłącza.
- sieć dostępna a raz na jakiś czas błąd połączenia.
- przy połączeniach z inna siecią często słychać echo.
- w całym Krakowie nie udało mi się uzyskać połączenia internetowego szybszego niż 3g+ | Dlatego nie kupuj telefonu w Orange. Miałem przez 6 lat T-Mobile i nie miałem problemu z zasięgiem nigdzie gdzie się poruszałem. Teraz mam Orange (bardzo dobra oferta minutowa i bardzo fajne ceny telefonów) i w centrum Rudy Śląskiej w domu nie mam zasięgu. Na powierzchni 2m² mam takie wahania zasięgu, że szlag jasny mnie trafia kiedy mam gdzieś zadzwonić albo wysłać smsa. Muszę się pomęczyć jeszcze do końca umowy i wracam do T-Mobile.
KowaliK napisał/a: | przeszedłem do Plusa | Tyle w ramach komentarza |
Wniosek prosty, w Twoim rejonie Oranzada się nie sprawdza, po drugie ładnie to tak cytowac wyrwany kontest
KowaliK napisał/a: | Ja miałem telefon dosyć długo w Idei/Orange, przeszedłem do Plusa i... to był błąd. |
Jak wida kademu co innego będzie odpowiadać, no chyba, że Ruda Śląska to centrum dowodzenia wszechświata
krzychu - 10-02-2013, 11:03
Ja nie wiem jak jest w innych sieciach. Ale jestem w T-Mobile (a wcześniej w erze) od zawsze i poza tym, że coraz bardziej mają mnie w przy przedłużaniu umowy (jak się zmieniło na T-Mobile to mi zaproponowali 3 miesiące śmiesznej zniżki po grożeniu rezygnacją)... W sumie nie ma się co dziwić jak biorę przeważnie niski abonament. To absolutnie nigdy nie miałem problemu, a jak potrzebuję skorzystać z BOK to zawsze profesjonalnie i rzeczowo do tego bez większego czekania... Zasięg nie pamiętam kiedy nie miałem, nawet w górach jest... Znaczy o pamiętam, że na -2 w centrum handlowym nie było ostatnio już jest
W sumie wiele osób ma w T-Mobile telefony i nikt nie narzeka (poza ceną telefonów i abonamentów)...
Za to Ci od Orange i Play narzekają równo... Z plusa jeszcze ktoś korzysta?
Marcin-Krak - 10-02-2013, 11:44
krzychu napisał/a: | Ale jestem w T-Mobile (a wcześniej w erze) od zawsze i poza tym, że coraz bardziej mają mnie w przy przedłużaniu umowy (jak się zmieniło na T-Mobile to mi zaproponowali 3 miesiące śmiesznej zniżki po grożeniu rezygnacją)... |
W Krakowie mają 2 główne punkty. Zawsze są tam kolejki, czasem mega, czasem tylko długie
Ale oferty tak korzystnej jak u nich się nie dostanie w innych punktach. Nie wiem jak jest w mniejszych miastach, lub takich, gdzie mogą nie mieć takich punktów.
Inna sprawa, że negocjacje z nimi to trzeba prowadzić jak na dostawę gazu do naszego kraju Ale jak się weźmie ich na przeczekanie, to i jeszcze pakiet darmowych minut dorzucą na miesiąc po podpisaniu umowy
JCH - 10-02-2013, 12:46
krzychu napisał/a: | Z plusa jeszcze ktoś korzysta? | Ja jestem od początku w Plusie (15 lat) i co do samego działania sieci nie mam uwag, jednak widzę, że za podobne pieniądze (abonament) w innych sieciach można mieć lepsze oferty. Mam niski abonament (cudów czy też kokosów nie oczekuję) ale zeźliło mnie, że przy ostatnim przedłużeniu umowy otrzymałem pakiet extra 100 min, z którego, z uwagi na sposób rozliczania (kolejność) raczej nie będę miał możliwości skorzystać. Pomimo reklamacji w tej sprawie - odmowa. Do tego kontakt z BOK kiepski, Dział Utrzymania Klienta też ma mnie w
To co ma mnie tu trzymać. Sentyment
karolgt - 10-02-2013, 12:53
krzychu napisał/a: | Za to Ci od Orange i Play narzekają równo... |
kto narzeka na Play i za co?
Mówicie o problemach z BOK - najlepiej to nie mieć potrzeby korzystania z BOK
w Play wszystkie chyba możliwie ustawienia/pakiety można zrobić przez www.
ja przeszedłem do Play ponad 2 lata temu, numer przeniosłem z Orange.
Abo mam taki średni - bo 60 zł, ale w tym 1 GB internetu, ponad 10 godz do innych, w Play rozmowy cały czas za darmo bez żadnych ograniczeń i jakaś promocja na stacjonarne że mam obecnie ponad 44 tys minut
a biorąc pod uwagę że ostatnio praktycznie każdy (kto tylko przeanalizuje ofertę innych) przechodzi do Play, tak coraz częściej dzwoniąc gdziekolwiek na numery plus/era/orange i tak dzwonie całkiem za darmo bo dzwonie do Play
Marcin-Krak - 10-02-2013, 12:55
Gorzej, ze inni dzwoniąc do Play muszą płacić więcej
karolgt - 10-02-2013, 13:02
Marcin-Krak napisał/a: | Gorzej, ze inni dzwoniąc do Play muszą płacić więcej |
ile więcej?
poza tym, to już jest jakaś stara - nie załatwiona sprawa i chyba nie bardzo się to ma do uczciwej konkurencji, tylko jakoś nadal nikt z tym nie zrobił porządku
chociaż: to chyba wynika z jakieś opłaty za "ukończenie połączenia" - a z tego mają zrezygnować wszyscy operatorzy niedługo.
Cezar - 10-02-2013, 13:16
karolgt napisał/a: | biorąc pod uwagę że ostatnio praktycznie każdy (kto tylko przeanalizuje ofertę innych) przechodzi do Play |
Dokladnie , znajomi z salonu Orange i Tmobile po przedstawieniu im oferty otrzymanej z Playa wzruszyli tylko ramionami i nic bardziej konkurencyjnego nie mogli mi zaoferowac. Zona ma juz abonament Play, ja po 15 latach w erze/tmobile tez w tym roku tam przejde. Namowie jeszcze cala rodzinke i znajomych i bedzie cacy
Z Orange zawsze byly jakies problemy - jedna siostra uciekla do Play druga jeszcze rok musi sie pomeczyc. Tobile ostatnio niezle przegielo, bo po modernizacji nadajnikow mialo sie poprawic a zdecydowanie sie pogorszylo. Zanika sygnal, rwie rozmowy i inne cuda. Sluzbowy Plus zony bez zastrzezen.
krzychu - 10-02-2013, 13:54
karolgt napisał/a: | kto narzeka na Play i za co?
|
Kolega bo przez pół roku płacił 2 abonamenty jak przechodził z Orange do Play...
Sąsiad ma firmę z Ery przeszedł do Play i się mu zasięg w domu stracił.... No cóż... Pracował w domu... Kupił jakiś przekaźnik...
Z orange wiem, że koleżanka strasznie nadawała jak jej co miesiąc blokowali telefon bo x miesięcy wcześniej się spóźniła z płatnością...
A BOK od telefonów stacjonarnych i komórkowych to jest to samo? Bo czasem mam nieprzyjemność instalować ten livebox-y i kompetencja BOK jest przerażająca... Monterzy też oderwani od rzeczywistości...
karolgt - 10-02-2013, 14:15
krzychu napisał/a: | karolgt napisał/a: | kto narzeka na Play i za co?
|
Kolega bo przez pół roku płacił 2 abonamenty jak przechodził z Orange do Play... |
no to chyba normalne że musi zapłacić do końca stary abonament
krzychu - 10-02-2013, 14:21
karolgt napisał/a: | no to chyba normalne że musi zapłacić do końca stary abonament |
Problem w tym, że to już było po umowie... Inaczej skończył się abonament w Orange, poszedł do Play i podpisał umowę z przeniesieniem numeru. Rachunki z Play przychodziły, a telefon nadal był w Orange... Bo nie zwolni numeru, bo papiery zaginęły, potem drugi raz zaginęły potem znowu coś i tak przez pół roku bujania się...
karolgt - 10-02-2013, 14:41
krzychu napisał/a: | karolgt napisał/a: | no to chyba normalne że musi zapłacić do końca stary abonament |
Problem w tym, że to już było po umowie... Inaczej skończył się abonament w Orange, poszedł do Play i podpisał umowę z przeniesieniem numeru. Rachunki z Play przychodziły, a telefon nadal był w Orange... Bo nie zwolni numeru, bo papiery zaginęły, potem drugi raz zaginęły potem znowu coś i tak przez pół roku bujania się... |
no ok, ale z tego co piszesz to wina Orange a nie Play.
Marcin-Krak - 10-02-2013, 15:32
karolgt napisał/a: | ile więcej? |
50% Dokładniej to bez grosza 30gr/59 gr.
Play ma bardzo dobrą ofertę - bo musiał jakoś zdobyć klientów. Ciekawe co będzie za 2-3 lata, kiedy już tych klientów mieć będzie
Czasy juz co prawda inne niż parę lat temu - ale czy wtedy 3 operatorów nie walczyło bardziej o klienta i bardziej im zależało?
|
|
|