To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Ranking silnikowy

MKV - 16-02-2013, 20:44

WINIU1990 napisał/a:

A co do mocniejszych wersji po za vr4 jest chyba 3000GT. Jestem ciekaw czy jest coś jeszczę bo może po galancie zostanę przy japońcach a może nawet następne też będzie jakieś Mitshubishi. :D

3000GT to przecież nie Galant tylko zupełnie oddzielny model Mitsubishi a tu jest ranking silników w Galantach i to tylko z lat 1997-2004 :P

outlaw4life - 16-02-2013, 20:53

outlaw4life napisał/a:
Panowie a tak z ciekawości... :) czy sa jakies japonskie (mocniejsze) wersje V6 dostepne w PL z kiera po lewej? szczerze mowiac nigdy nie interesowalem sie tematem :)

No wiesz chodzi mi o cos w stylu jak mamy u siebie colta ale jest tez ten cyborg czyli wersja tylko na japonie jesli glowa mnie nie myli :P i wlasnie czy jest jakas taka japońska odmiana 2,5 V6? ;) bo wiadomo ze VR4 to na "caly" swiat szedl :)

MKV - 16-02-2013, 21:18

outlaw4life napisał/a:

bo wiadomo ze VR4 to na "caly" swiat szedl :)

Pierwszy wynik jaki w Google wyskakuje po wpisaniu VR4 to Wikipedia a tam w jednym z kilku zdan opisu jest:

"Ciekawostką może być fakt, iż Mitsubishi Galant VR-4 nie był dostępny w Europie oraz Stanach Zjednoczonych."

Więc chyba to jest odpowiedź na Twoje pytanie - Galant VR4 to własnie była ta wersja na Japonię bo nigdy nie było go z kierownica op lewej stronie ;)

szuwar - 16-02-2013, 21:26

Owczar napisał/a:
Poprawione :) Zapomniałem, że kombi to też galant :P

Dowcipny kolega :mrgreen:

outlaw4life - 16-02-2013, 22:56

MKV napisał/a:
outlaw4life napisał/a:

Pierwszy wynik jaki w Google wyskakuje po wpisaniu VR4 to Wikipedia a tam w jednym z kilku zdan opisu jest:

"Ciekawostką może być fakt, iż Mitsubishi Galant VR-4 nie był dostępny w Europie oraz Stanach Zjednoczonych."

Więc chyba to jest odpowiedź na Twoje pytanie - Galant VR4 to własnie była ta wersja na Japonię bo nigdy nie było go z kierownica op lewej stronie ;)

Wiem prezes dlatego dalem to w cudzysłów ale chodziło mi o jakies takie rodzynki bez turbinowe :P ale tak czy inaczej dzieki :wink:

MKV - 16-02-2013, 23:07

outlaw4life napisał/a:
MKV napisał/a:
outlaw4life napisał/a:

Wiem prezes dlatego dalem to w cudzysłów ale chodziło mi o jakies takie rodzynki bez turbinowe :P ale tak czy inaczej dzieki :wink:

Mitsubishi FTO wywodzące się z Galanta FTO - silnik 2.0 V6 MIVEC 200KM NA