Nasze Miśki - Mitsubihi Endeavor 3.8 l SUV:)
matraks - 18-09-2016, 04:20
SLAW205, nie wpadajmy w skrajność. Ten malutki rdzawy nalot w tych dwóch miejscach to raczej normalne dla 10-letniego "japończyka"
Ziemowit, ten silnik i skrzynia to raczej technologiczna prehistoria niż inżynieryjny majstersztyk Ale dość dobrze są zgrane ze sobą i wszystko jest jak należy. Spalanie rzeczywiście nawet i mnie zaskoczyło. Tym bardziej, że mam dość ciężką nogę na co dzień.
SLAW205 - 18-09-2016, 20:58
mam taki silnik w Eclipsie ,nie jest aż tak prechistoryczny a rudy zależy od dbania rzez własciciela,mam sigmę 23 letnią i nie ma na niej rdzy więc można
lobuzek - 18-09-2016, 21:32
Gnije jak nie przymierzając każdy Ford sprzed kilku lat. Mondeo MkIII, FocusI miały tak samo. Idzie to zwalczyć, ale trzeba działać szybko.
Ziemowit - 18-09-2016, 22:55
Powiedziałem, że wchodzi też opcja, że jest nieco lżejszy ;p Nie mówię, bo dalej uważam, że ten 3.8, a zwłaszcza z MIVEC(Endeavor chyba nie ma?) to ciekawa konstrukcja, ale sprawdziłem, że Endeavor jest jakieś 600-700 kilo lżejszy. To całkiem sporo, tym bardziej, że nie wygląda.
matraks - 19-09-2016, 05:12
Ziemowit, co do silnika jest to tylko SOHC. Dlatego napisałem, że jest konstrukcyjnie prehistoryczny. Równocześnie w ofercie Mistubishi był outlander II, który miał również V6 tylko, że już o wiele nowocześniejszy. Było to 3.0l 220KM DOHC MiVEC. Dlaczego nie montowali tego silnika do Endeavora tego już nie jestem w stanie pojąć. Również skrzynie biegów w outlanderach były nowsze konstrukcyjnie, 5 i 6-biegowe automaty. Może to i dobrze bo Endeavor to pancerny czołg, w którym nie ma się co za bardzo popsuć Co do wagi to jest to niecałe 1900kg, więc jak na takie bydle niewiele.
lobuzek, Gnije mniej jak Lancer czy Galant. Na tle tych samochodów to i tak jest super. Mój poprzedni Lancer w wieku 9 lat miał już przegnite połowę nadkoli tylnych na wylot A tutaj jest tylko ledwo co rdzawy nalot na 5 centymetrów i to na samym rancie blachy. Może jest to wynik tego, że to miejsce jest narażone na piasek i błoto spod tylnego koła.
passat1 - 12-11-2016, 15:22
Witam, wpadłem dziś na ten post. Mam takiego Endeavor'a z 2006r. Czy wątek jest nadal aktualny? pozdr.
matraks - 25-11-2016, 04:57
passat1, tak jest nadal aktualny i taki pozostanie do końca świata i o jeden dzień dłużej . Bo tak długo zamierzam jeździć tym Endeavorem. Napisałem posta w Twoim temacie więc jakby co to sobie sprawdź swój wątek.
pozdrawiam
Rafek1978 - 08-10-2017, 10:43
matraks, Cześć, czy ty mieszkasz w USA?
|
|
|