To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - BMW 330i Touring E46 by pawela

jabberkonto - 27-10-2013, 20:27

Wiem ze wyraziles skruche, ale nie moge sie powstrzymac no i zacytuje :D

jabberkonto napisał/a:
No i pewnie wleci tez LPG....

Jesli auto ma sluzyc do polykania kilometrow to bez LPG bedzie bolało. ;)

pawela napisał/a:
NIGDY W ŻYCIU, GAZ DO ZAPALNICZEK! Nie po to kupuję 3.0 żeby zajeżdżać pod lpg...

Tez bylem kiedys WIELKIM przeciwnikiem LPG, ale zrozumialem, ze za te same pieniadze moge jezdzic malolitrazowym autem, albo autem wyzszej klasy (czyt. z wiekszym silnikiem) :)

karolgt - 27-10-2013, 23:28

No i ja muszę tu napisać że to jakieś niemożliwe :D

ktoś, kto 3 lata temu "obraził się" i przestał zaglądać do mojego wątku bo założyłem LPG w Volvo C70 2.3 Turbo, teraz sam ma LPG :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

cytat na dowód :P

pawela napisał/a:
karolgt napisał/a:
Gaz napewno wsadzę

i po moim dobrym słowie i zaglądaniu w ten temat...
Polskie myślenie - mam T5 super, laski pod remizą.
A pod domem odliczenie 10zł i na gazzzzz... Żenada

rosomak1983 - 28-10-2013, 01:25

Dobre wrzutki :D heh.

Pawle dobra decyzja. Pozatym jeszcze ładniej byłoby z listwami w kolorze nadwozia... :wink:

danino88 - 28-10-2013, 09:49

to jest polskie gadanie. Jeśli ktoś nie ma LPG to nie musi krytykować tych co mają, proste. Do tego trzeba dojrzeć bo :

Cytat:

Tez bylem kiedys WIELKIM przeciwnikiem LPG, ale zrozumialem, ze za te same pieniadze moge jezdzic malolitrazowym autem, albo autem wyzszej klasy (czyt. z wiekszym silnikiem) :)

jest faktem.
Diesel nie przebije LPG, choćby nie wiem co, a negowanie innych że mają LPG jest dziecinne :)

Pawela, gratulacje :)

pawela - 28-10-2013, 19:32

karolgt napisał/a:
No i ja muszę tu napisać że to jakieś niemożliwe :D

ktoś, kto 3 lata temu "obraził się" i przestał zaglądać do mojego wątku bo założyłem LPG w Volvo C70 2.3 Turbo, teraz sam ma LPG :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

cytat na dowód :P

pawela napisał/a:
karolgt napisał/a:
Gaz napewno wsadzę

i po moim dobrym słowie i zaglądaniu w ten temat...
Polskie myślenie - mam T5 super, laski pod remizą.
A pod domem odliczenie 10zł i na gazzzzz... Żenada
szukałemtego postu, zeby go zacytowac w sobote, hheh.
Kule sie nisko i dołączam do grona gaziarzy :rolleyes:

danino88 - 28-10-2013, 21:53

Cytat:
szukałemtego postu, zeby go zacytowac w sobote, hheh.

ło, są jeszcze ludzie na tym forum co się przyznają do błędu :)

karolgt - 28-10-2013, 22:04

danino88 napisał/a:
ło, są jeszcze ludzie na tym forum co się przyznają do błędu :)

zostało parę stów po pierwszym miesiącu jazdy w portfelu :P

a tak na poważnie: jak będziesz po tym 1 tys km na tzw "przeglądzie", spróbuj znaleźć kogoś w okolicy co wyreguluje Ci to raz a porządnie - tzn jeżdżąc na pełnym zakresie na każdym biegu z AFR w wydechu, najlepiej znaleźć na forum lpg kogoś polecanego w okolicy, a jak nie to wpadnij do Krk to na pewno uda się wyciągnąć ładniejszą charakterystykę momentu na gazie i przełączenie na gaz będzie odczuwalne w osiągach ale na plus :)

Bobby - 29-10-2013, 20:55

Gratuluje pięknego touringa 8)

Zostaw pomarańczowe kierunki :wink:

Ja przed Galantem miałem 323ci (2.5 24v) Coupe Topaz blue w czarnej skórze z 2000 roku :) fantastyczne auto, przesiadłem się do niej z M pakietowej E36 coupe również M52 :wink: z ostatniego wypustu z 99' w białych sportsitze, pełnym obc - niestety miałem nim poważny wypadek :? (nie moja wina)

E46 to wspaniałe auto, 6 garow w rzedzie i rwd to coś pięknego.

Gratuluje, niech się spisuje 8)

tommyc1 - 01-11-2013, 11:02

Śliczne auto, BMW to jedna z niewielu marek branych przeze mnie pod uwagę na czas gdy będę mógł znów kupić to co chcę a nie to co muszę :)
A co do LPG i zmiany poglądów...ja przez wiele lat sie zarzekałem, że nie kupię diesla... i cóż...jak to mój dziadek (+) mawiał "tylko krowa nie zmienia poglądów" :) .
Pozdrawiam i wielu km udanej jazdy życzę.

sveno - 05-11-2013, 10:54

pawela napisał/a:
a 10 zł na gaz masz? :)
Bobby napisał/a:
6 garow w rzedzie i rwd to coś pięknego.
ja bym w tym zdaniu wywalił "w rzedzie"

pawela, wytrwałości w miłości do marki życzę, bo z tego co obserwuję to BMW staje się pomału Alfą i odwrotnie. Chodzi mi o to, że tę markę kupuje się raz. Podobnie z resztą jak Mitsu.

pawela - 11-11-2013, 18:03

Bejca w zeszłym tygodniu zawiozła mnie do Austrii, przez 5 dni pokonała 4tkm. LPG sprawdza się na razie doskonale, w Niemczech kilkukrotnie zamknąłem licznik, średnia prędkość z całego dystansu do 124km/h, spalanie gazu w trasie wahało się od 11 do 14l/100. W mieście wychodzi mi od 15 do 17l.
Ogólnie uwielbiam to auto :D do celu jechaliśmy w 5 osób, i mimo pełnej obsady i bagola po dach, jechałem sobie ze świadomością, że nie ma TIRa którego nie łyknę. Powrót na pusto to już bajka, muskanie gazu i zawsze na przodzie :)

Z nowości wpadł kpl lamp w bieli:

a z rzeczy mniej przyjemnych szybka podróż wykończyła podporę wału. Jutro montaż Febi.

Fragu - 11-11-2013, 18:48

Czyli osiągi bajka, a koszty paliwa jak w passku tdi ;)
matraks - 23-11-2013, 06:30

pawela napisał/a:
Ogólnie uwielbiam to auto :D

BMW uzależnia ;)

pawela - 25-02-2014, 19:28

z bejcą właśnie minął nam rok. Po raz pierwszy po roku nie mam co pisać, auto zasuwa, nic przy nim nie robię. Trafiło na taki okres w moim źyciu, źe nie mam czasu na mody, a całą kasę przeznaczam na wykończanie domu. Na pocieszenie ostatnio kupiłem sobie wprawdzie Gran Turismo 6, z Logitechem Driving Force GT i stojakiem, więc upalam... virtualnie :)
parę razy była okazja kupić tanio zderzaki z Mpaku, były BBSy 18" do łyknięcia, ale zmieniły się priorytety. Podoba mi sie mina ścigantow, oglądających mój tył, którzy z pogardą w oczach zakładali, źe to 318d.
Naprawdę pasuje mi to auto i wiem, źe następne takźe będzie spod znaku śmigła. A jak się już ustatkuję to znów zaczniemy coś modzić :)

W@sio - 25-02-2014, 20:45

Lepiej sprzed TV rusz się do wiaty i coś podziałaj przy realistycznym aucie :P Oj Pamela, a co tu modzić w takim aucie? Mechanicznie ile jesteś w stanie wyciągnąć z tego motoru? 20bhp? 30bhp? No chyba, ze zaturbisz, co przy braku napędu na wszystkie kapcie będzie powodowało zamiatanie tyłem na każdym biegu. Stylistycznie ewentualnie M-Pakiet na zewnątrz można by dołożyć i jakieś koło, choć to co masz jest jak dla mnie w porządku... Lepiej ogarnij wychodzącą rudą, bo więcej u Ciebie Miśka nie zostawię, bo jeszcze przeskoczy na niego :P