Nasze nieMiśki ;-) - BMW 330i Touring E46 by pawela
jabberkonto - 27-10-2013, 20:27
Wiem ze wyraziles skruche, ale nie moge sie powstrzymac no i zacytuje
jabberkonto napisał/a: | No i pewnie wleci tez LPG....
Jesli auto ma sluzyc do polykania kilometrow to bez LPG bedzie bolało. |
pawela napisał/a: | NIGDY W ŻYCIU, GAZ DO ZAPALNICZEK! Nie po to kupuję 3.0 żeby zajeżdżać pod lpg... |
Tez bylem kiedys WIELKIM przeciwnikiem LPG, ale zrozumialem, ze za te same pieniadze moge jezdzic malolitrazowym autem, albo autem wyzszej klasy (czyt. z wiekszym silnikiem)
karolgt - 27-10-2013, 23:28
No i ja muszę tu napisać że to jakieś niemożliwe
ktoś, kto 3 lata temu "obraził się" i przestał zaglądać do mojego wątku bo założyłem LPG w Volvo C70 2.3 Turbo, teraz sam ma LPG
cytat na dowód
pawela napisał/a: | karolgt napisał/a: | Gaz napewno wsadzę |
i po moim dobrym słowie i zaglądaniu w ten temat...
Polskie myślenie - mam T5 super, laski pod remizą.
A pod domem odliczenie 10zł i na gazzzzz... Żenada |
rosomak1983 - 28-10-2013, 01:25
Dobre wrzutki heh.
Pawle dobra decyzja. Pozatym jeszcze ładniej byłoby z listwami w kolorze nadwozia...
danino88 - 28-10-2013, 09:49
to jest polskie gadanie. Jeśli ktoś nie ma LPG to nie musi krytykować tych co mają, proste. Do tego trzeba dojrzeć bo :
Cytat: |
Tez bylem kiedys WIELKIM przeciwnikiem LPG, ale zrozumialem, ze za te same pieniadze moge jezdzic malolitrazowym autem, albo autem wyzszej klasy (czyt. z wiekszym silnikiem) |
jest faktem.
Diesel nie przebije LPG, choćby nie wiem co, a negowanie innych że mają LPG jest dziecinne
Pawela, gratulacje
pawela - 28-10-2013, 19:32
karolgt napisał/a: | No i ja muszę tu napisać że to jakieś niemożliwe
ktoś, kto 3 lata temu "obraził się" i przestał zaglądać do mojego wątku bo założyłem LPG w Volvo C70 2.3 Turbo, teraz sam ma LPG
cytat na dowód
pawela napisał/a: | karolgt napisał/a: | Gaz napewno wsadzę |
i po moim dobrym słowie i zaglądaniu w ten temat...
Polskie myślenie - mam T5 super, laski pod remizą.
A pod domem odliczenie 10zł i na gazzzzz... Żenada |
| szukałemtego postu, zeby go zacytowac w sobote, hheh.
Kule sie nisko i dołączam do grona gaziarzy
danino88 - 28-10-2013, 21:53
Cytat: | szukałemtego postu, zeby go zacytowac w sobote, hheh.
Kule sie nisko i dołączam do grona gaziarzy |
ło, są jeszcze ludzie na tym forum co się przyznają do błędu
karolgt - 28-10-2013, 22:04
danino88 napisał/a: | ło, są jeszcze ludzie na tym forum co się przyznają do błędu |
zostało parę stów po pierwszym miesiącu jazdy w portfelu
a tak na poważnie: jak będziesz po tym 1 tys km na tzw "przeglądzie", spróbuj znaleźć kogoś w okolicy co wyreguluje Ci to raz a porządnie - tzn jeżdżąc na pełnym zakresie na każdym biegu z AFR w wydechu, najlepiej znaleźć na forum lpg kogoś polecanego w okolicy, a jak nie to wpadnij do Krk to na pewno uda się wyciągnąć ładniejszą charakterystykę momentu na gazie i przełączenie na gaz będzie odczuwalne w osiągach ale na plus
Bobby - 29-10-2013, 20:55
Gratuluje pięknego touringa
Zostaw pomarańczowe kierunki
Ja przed Galantem miałem 323ci (2.5 24v) Coupe Topaz blue w czarnej skórze z 2000 roku fantastyczne auto, przesiadłem się do niej z M pakietowej E36 coupe również M52 z ostatniego wypustu z 99' w białych sportsitze, pełnym obc - niestety miałem nim poważny wypadek (nie moja wina)
E46 to wspaniałe auto, 6 garow w rzedzie i rwd to coś pięknego.
Gratuluje, niech się spisuje
tommyc1 - 01-11-2013, 11:02
Śliczne auto, BMW to jedna z niewielu marek branych przeze mnie pod uwagę na czas gdy będę mógł znów kupić to co chcę a nie to co muszę
A co do LPG i zmiany poglądów...ja przez wiele lat sie zarzekałem, że nie kupię diesla... i cóż...jak to mój dziadek (+) mawiał "tylko krowa nie zmienia poglądów" .
Pozdrawiam i wielu km udanej jazdy życzę.
sveno - 05-11-2013, 10:54
pawela napisał/a: | Kule sie nisko i dołączam do grona gaziarzy | a 10 zł na gaz masz? Bobby napisał/a: | 6 garow w rzedzie i rwd to coś pięknego. | ja bym w tym zdaniu wywalił "w rzedzie"
pawela, wytrwałości w miłości do marki życzę, bo z tego co obserwuję to BMW staje się pomału Alfą i odwrotnie. Chodzi mi o to, że tę markę kupuje się raz. Podobnie z resztą jak Mitsu.
pawela - 11-11-2013, 18:03
Bejca w zeszłym tygodniu zawiozła mnie do Austrii, przez 5 dni pokonała 4tkm. LPG sprawdza się na razie doskonale, w Niemczech kilkukrotnie zamknąłem licznik, średnia prędkość z całego dystansu do 124km/h, spalanie gazu w trasie wahało się od 11 do 14l/100. W mieście wychodzi mi od 15 do 17l.
Ogólnie uwielbiam to auto do celu jechaliśmy w 5 osób, i mimo pełnej obsady i bagola po dach, jechałem sobie ze świadomością, że nie ma TIRa którego nie łyknę. Powrót na pusto to już bajka, muskanie gazu i zawsze na przodzie
Z nowości wpadł kpl lamp w bieli:
a z rzeczy mniej przyjemnych szybka podróż wykończyła podporę wału. Jutro montaż Febi.
Fragu - 11-11-2013, 18:48
Czyli osiągi bajka, a koszty paliwa jak w passku tdi
matraks - 23-11-2013, 06:30
pawela napisał/a: | Ogólnie uwielbiam to auto |
BMW uzależnia
pawela - 25-02-2014, 19:28
z bejcą właśnie minął nam rok. Po raz pierwszy po roku nie mam co pisać, auto zasuwa, nic przy nim nie robię. Trafiło na taki okres w moim źyciu, źe nie mam czasu na mody, a całą kasę przeznaczam na wykończanie domu. Na pocieszenie ostatnio kupiłem sobie wprawdzie Gran Turismo 6, z Logitechem Driving Force GT i stojakiem, więc upalam... virtualnie
parę razy była okazja kupić tanio zderzaki z Mpaku, były BBSy 18" do łyknięcia, ale zmieniły się priorytety. Podoba mi sie mina ścigantow, oglądających mój tył, którzy z pogardą w oczach zakładali, źe to 318d.
Naprawdę pasuje mi to auto i wiem, źe następne takźe będzie spod znaku śmigła. A jak się już ustatkuję to znów zaczniemy coś modzić
W@sio - 25-02-2014, 20:45
Lepiej sprzed TV rusz się do wiaty i coś podziałaj przy realistycznym aucie Oj Pamela, a co tu modzić w takim aucie? Mechanicznie ile jesteś w stanie wyciągnąć z tego motoru? 20bhp? 30bhp? No chyba, ze zaturbisz, co przy braku napędu na wszystkie kapcie będzie powodowało zamiatanie tyłem na każdym biegu. Stylistycznie ewentualnie M-Pakiet na zewnątrz można by dołożyć i jakieś koło, choć to co masz jest jak dla mnie w porządku... Lepiej ogarnij wychodzącą rudą, bo więcej u Ciebie Miśka nie zostawię, bo jeszcze przeskoczy na niego
|
|
|