To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant V6 z beżem na 18"

Luka90sz - 03-05-2013, 11:31

G25 Sherwood green :D
Luka90sz - 01-09-2013, 14:02

Trochę zmienia się w temacie, dalsza realizacja planów ,a konkretniej kupiłem komplet beżowych skór (podgrzewane i regulowane elektrycznie) wraz z plstikami, boczkami, pasami i beżową wykładziną, jestem w trakcie wymiany, mam problem ponieważ wszystko podłączyłem, regulacja foteli działa świetnie, ale podgrzewanie nie działa, przyciski od podgrzewania świecą, również diody po włączeniu high i low również ale grzania nie ma. Sprawdzałem napięcie na kostce pod fotelem i jest zero na każdym z trzech kabli, pomoże ktoś?

Kupiłem jeszcze oryginalne dywaniki gumowe.

Zdjęcia jeszcze w "dawcy", jak tylko włożę komplet wrzucę foto :)

ALEX-77 - 01-09-2013, 15:55

Pięknie ,sam przymierzam się do podmianki mojej czarnej skóry na beżową ale nadal szukam kogoś kto by się na taką podmiankę pisał.
Sunderland86 - 02-09-2013, 09:12

Luka90sz napisał/a:
Kupiłem jeszcze oryginalne dywaniki gumowe.

Na przód i tył?

Luka90sz - 02-09-2013, 18:45

Pewnie pytasz bo myślisz że kupiłem nowe, niestety nie ale te używki są prawie jak nowe, praktycznie brak śladów użytkowania
Sunderland86 - 03-09-2013, 10:46

Nawet używki bym przytulił ale to deficytowy towar.
Luka90sz - 06-10-2013, 19:11

Ostatnio trochę sie zmieniło więc czas to udokumentować przy okazji zdjęcia lepszej jakości.

Wymieniłem:

• Komplet sprzęgła EXEDY / DAIKIN oraz olej w skrzyni Texaco (mogę śmiało polecić teraz zmiana biegów to bajka :)

, przy okazji przegub wewnętrzny i uszczelniacz wału.

• Grill w czerni (gratis od gościa który sprzedał mi skóry)
• Emblemat na tylnej klapie
• Dźwignia ręcznego w skórze
• kupiłem również sprężyny eibacha na przód (narazie u kuriera)
• sprężyna gazowa maski (jest cały komplet wystarczy zamontować, ale to w następnym tygodniu)

W planach zmiana zegarów na HC oraz lampy z polifta, i raczej nieśmiało zderzak ze sporta ale to pewnie dopiero na wiosnę

Kilka zdjęć po zmianach:

sveno - 06-10-2013, 19:48

noo pięknie :)

Nie chcesz sprzedać tych felg?

Hugo - 06-10-2013, 20:34

Nikt mi nie powie, że jakieś felgi pasują do EA lepiej niż pięcioramienne gwiazdy o cieńkich ramionach.

Auto wygląda fantastycznie!

tresorex - 07-10-2013, 15:44

Przydałoby się jeszcze kilka cm w dół :)

Jasne wnętrze z ciemnym autem nieźle wygląda!

Luka90sz - 07-10-2013, 21:30

sveno napisał/a:

Nie chcesz sprzedać tych felg?

Zbyt długo ich szukałem, znaleźć 18" w takim stanie przy naszym rzadko spotykanym rozstawie graniczy z cudem :) żeby chociaż 5 x 114.3 to choćby z mazdy rx-8 by podeszły.

Hugo napisał/a:
Nikt mi nie powie, że jakieś felgi pasują do EA lepiej niż pięcioramienne gwiazdy o cieńkich ramionach.

Auto wygląda fantastycznie!

Dzięki :) Zgadzam się w 100%

tresorex napisał/a:
Przydałoby się jeszcze kilka cm w dół :)

Jasne wnętrze z ciemnym autem nieźle wygląda!

Będzie niżej, przynajmniej przód bo już idą sprężynki ze sporta

Czarna skóra wygląda fajnie ale beż moim zdaniem daje lepszy efekt

ALEX-77 - 07-10-2013, 23:17

Piękny ,a środek malina :thumbleft: sam szukam takiej beżowej skórki ,chętnie bym się zamienił za moją czarną .
Luka90sz - 03-11-2013, 15:55

Pochwalę się kolejnym udanym zakupem :D

Luka90sz - 01-12-2013, 13:26

Wymieniłem ostatnio świece i przewody na NGK oraz tłumik końcowy na dedykowany ULTER

Jest delikatnie głośniejszy od oryginalnego, ale nie jest męczący.
Wskazówki dla kogoś kto chciałby zamostować taki u siebie, wydech wystaje jakieś może 10cm dalej niż oryginał i jest trochę za nisko. Ja u siebie przespawałem końcówkę chyba coś około 8cm krócej i ugięłem tylne mocowanie do dołu dzięki temu wydech poszedł ku górze i wygląda całkiem estetycznie. Więc jeśli ktoś ma zamiar zamówić taki to uzgodnijcie ze sprzedawcą żeby od razu skrócił końcówkę :D

arturj123 - 02-12-2013, 15:58

Wiele osób co kupuje ten dedykowany Ulter-a piszę o przeróbkach. Producent powinien usunąć ten napis P&P.

Świetny ten Twój Galant, felgi zgadzam się z Wami, takie powinny iść z fabryki.
Pomyśl o wymianie zderzaków przód i tył i auto marzenie :mrgreen: