Space Star Ogólne - [MSS ALL] Konkurs z nagrodą
Krzyzak - 22-04-2013, 14:57
Jerzyk chyba jeździł lacnerem z kopłakami albo aluflegami
RaVciO - 02-05-2013, 15:02
Witam.
Podłączyłem zmieniarkę do mojego radia PH-2000, ale cieszyłem się nią może godzinę...1
Po podłączeniu wszystko było OK, muza leciała, płyty się zmieniały itd.
Po jakiejś godzinie wróciłem do auta i zonk.
Po przekręceniu kluczyka zmieniarka słuchacć jak się załącza, miesza płytami, ale jest problem z radiem i odtwarzaniem płyt.
Wyświetlacz wyświetla ostatnio zapamiętaną stację radiową, w głośnikach słychać tą stację, z przycisków na radiu działa tylko ten od włączania, można regulować głośność, ale nie ma możliwości przełączania stacji, szukania programów, przycisk DISP (po odpaleniu auta) także nie przełącza wartości średniego spalania itd.
Po wrzuceniu kasety muzyka też gra.
Jak odłączę ten okrągły 13-pinowy kabel to radio i wyświetlacz działa normalnie.
O co kaman?
Bizi78 - 03-05-2013, 13:31
RaVciO napisał/a: | O co kaman? |
Najwyższy czas zainwestować w sprzęt (nie mitsu) i cieszyć się dźwiękiem .
RaVciO - 04-05-2013, 13:50
Bizi78 napisał/a: | RaVciO napisał/a: | O co kaman? |
Najwyższy czas zainwestować w sprzęt (nie mitsu) i cieszyć się dźwiękiem . |
Tak jak piszesz trzeba zainwestować, a wolałbym póki co jednak uniknąć wydatków...
Moominek - 06-05-2013, 09:18
RaVciO napisał/a: |
O co kaman? |
O kurcze, takich numerów mi nie wywijała... Spróbuj może na dłużej odłączyć zasilanie od radia i zmieniarki, tak by wróciły do ustawień fabrycznych. Może też pokusić się o przeczyszczenie styków tych okrągłych gniazd i wtyków.
RaVciO napisał/a: | Po przekręceniu kluczyka zmieniarka słuchacć jak się załącza, miesza płytami, ale jest problem z radiem i odtwarzaniem płyt. |
Tak chyba nie było u mnie. "Mieliła płytami" tylko po odłączeniu i podłączeniu akumulatora. Może ten żółty (+12V) podłącz do zasilania radia ale tego podtrzymującego. Jedno +12V ginie po wyłączeniu kluczyka, drugie +12V powinno być na stałe. Postaram się odnaleźć w necie, który to PIN na złączu radia.
Wg info jakie znalazłem: http://www.tehnomagazin.c...g-Connector.htm powinien to być 11 pin w tym czarnym złączu.
Chociaż z poniższego zdjęcia wynika, że jest to PIN-10 W każdym razie podłącz do opisanego BAT+
|
|
|