To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - Lubelskie OT VIII

Seichan - 22-04-2013, 22:33

Dobranoc ;)
tomasek - 22-04-2013, 22:34

Do jutra :wink:
Jaro1974 - 22-04-2013, 22:37

Co już wszyscy uciekają :shock:

[ Dodano: 22-04-2013, 22:57 ]
To i ja idę. Dobranoc :wink:

grzesiopol - 22-04-2013, 23:16

Seichan napisał/a:
E tam zaraz pracuje - na chwilę obecną się odpoczywa, zacznie się pracować po 21 ;)
a co ty tak późno bedziesz robić. :rock: :axe: :headbang: :hiding: :sleepy2:

A teraz z innej mańki;
Zainspirowany tematem własności intelektualnej i prawami autorskimi jak również zastrzeżonymi znakami towarowymi pogmerałem, poszukałem i tak sobie znalazłem.

1. Poniższe dotyczy jakiegokolwiek znaku towarowego w tym Mitsubishi Motors, z tego co patrzyłem to w Urzędzie patentowym RP nie ma zastrzeżonego znaku towarowego Mitsubishi Motors albo do niego nie dotarłem. Jak ktoś ma wiedzę to prosze o wskazanie takowego.
Ustawa itd "Prawo własności przemysłowej"
Art. 153.
1. Przez uzyskanie prawa ochronnego nabywa się prawo wyłącznego używania znaku towarowego w sposób zarobkowy lub zawodowy na całym obszarze Rzeczypospolitej Polskiej.
Art. 154.
Używanie znaku towarowego polega w szczególności na:
1) umieszczaniu tego znaku na towarach objętych prawem ochronnym lub ich opakowaniach, oferowaniu i wprowadzaniu tych towarów do obrotu, ich imporcie lub eksporcie oraz składowaniu w celu oferowania i wprowadzania do obrotu, a także oferowaniu lub świadczeniu usług pod tym znakiem;
2) umieszczaniu znaku na dokumentach związanych z wprowadzaniem towarów do obrotu lub związanych ze świadczeniem usług;
3) posługiwaniu się nim w celu reklamy.

2. Poniższe dotyczy jakiegokolwiek utworu (logo graficzne) w tym logo Mitsubishi Motors.
Ustawa Prawo autorskie.......
Rozdział 1.Przedmiot prawa autorskiego
Art. 1.
1. Przedmiotem prawa autorskiego jest każdy przejaw działalności twórczej o indywidualnym charakterze, ustalony w jakiejkolwiek postaci, niezależnie od wartości, przeznaczenia i sposobu wyrażenia (utwór).
2. W szczególności przedmiotem prawa autorskiego są utwory:
1) wyrażone słowem, symbolami matematycznymi, znakami graficznymi (literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne oraz programy komputerowe),
2) plastyczne,
3) fotograficzne,

Oddział 3: Dozwolony użytek chronionych utworów
Art. 23.
1. Bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu w zakresie własnego użytku osobistego. Przepis ten nie upoważnia do budowania według cudzego utworu architektonicznego i architektonicznourbanistycznego oraz do korzystania z elektronicznych baz danych spełniających cechy utworu, chyba że dotyczy to własnego użytku naukowego niezwiązanego z celem zarobkowym.

Na koniec link do rządowej strony gdzie wypowiada sie specjalista PARP
http://www.web.gov.pl/e-p...y/327_1133.html
Poniżej najważniejsze skróty:
Cytat:
Zasady te określone zostały opisane w art. 23 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych. Zgodnie z nim wolno korzystać z już rozpowszechnionego utworu w zakresie własnego użytku osobistego bez zezwolenia twórcy. Uprawnienie to polega na korzystaniu z pojedynczych egzemplarzy utworów przez krąg osób pozostających w związku osobistym, w szczególności pokrewieństwa, powinowactwa lub stosunku towarzyskiego.
utwór - jakiekolwiek logo, w tym Mitsubishi Motors, stosunek towarzyski - miłośnicy mitsubishi na spocie towarzyskim
Cytat:
Korzystanie w ramach dozwolonego użytku ograniczone jest wyłącznie do niekomercyjnego używania utworu. Niedopuszczalne jest więc odpłatne rozpowszechnianie kopii stworzonych w ramach dozwolonego użytku osobistego, wykluczone jest też wykorzystywanie utworów w ramach dozwolonego użytku dla celów zarobkowych.
my nie będziemy tego sprzedawać lub w jakikolwiek inny sposób (nielegalnie) rozpowszechniać odpłatnie lub nieodpłatnie.

I znowu sam na placu boju sie produkuje

bastek - 23-04-2013, 05:53

witam
Grześ, ty to lubisz szukać....
temat gastrolog? masz? wiesz co i gdzie?

grzesiopol - 23-04-2013, 06:36

Dzień dobry
Ale gastrolog to najlepiej po dokładniejszych badaniach a te dopiero w czerwcu bo mój młody jedzie na praktyki w maju więc go nie będzie a i terminy takie dopiero później. Jak to powiedział Pan dr N.G. żeby gastrolog nie mógł powiedzieć, że nic nie widzi i jest to problem hematologiczny. :mrgreen:

A gastrologa jako takiego nie mam wcześniej byliśmy na Wallenroda. Ale Pan dr powiedział, ze wszystko w porządku nic nie widzi i może to być problem hematologiczny trzeba będzie poszukać innego :roll:

[ Dodano: 23-04-2013, 06:44 ]
To na razie jeszcze dobranoc - idę sie zdrzemnąć zanim do roboty wyjdę.

Andrew - 23-04-2013, 07:39

Dzień dobry :)
Yoshiko - 23-04-2013, 08:33

dzień dobry Misiaki :)
inq - 23-04-2013, 09:41

Dzień dobry.

Aleeee nudaaaaa...

Jaro1974 - 23-04-2013, 11:53

Dzień dobry :wink:
Dziś znów zawitam do LBN tym razem po południu i na Chodźki będę. Jadę do neurologa na tzw. pałę bo do lipca nie będę czekał z wynikami młodego.

Seichan - 23-04-2013, 15:09

Dzień dobry ;)
szuwar - 23-04-2013, 15:23

Siema

lubelskie ma najszybciej rozwijający się stronicowo OT, niedługo skończą się Wam znaczki rzymskie :)

Seichan - 23-04-2013, 15:33

Tomku, damy radę :mrgreen: Do M nam jeszcze daleko ;)
Jaro1974 - 23-04-2013, 16:39

Zawsze możemy dojść do XXL :twisted: Witam z Lbn-a.
Seichan - 23-04-2013, 17:05

Jaro1974 napisał/a:
Zawsze możemy dojść do XXL :twisted:

Niektórzy osiągnęli już dawno rozmiar nawet XXXL :P