Nasze Miśki - Granat z beżem w wydaniu V6
Bartekkita - 10-09-2013, 19:07
fj_mike napisał/a: | Zapytaj o: MZ342ST07 |
to jakiś kod produktu czy lakieru?
fj_mike - 10-09-2013, 19:22
"Lakier do paznokci" dla samochodu
Na fotce akurat mój.
Na necie są ceny około 7euro, nie wiem tylko ile u nas faktycznie.
Bartekkita - 12-09-2013, 14:44
fj_mike, u nas 38,19 przynajmniej w ASV Lider Wrocław. Nie wiedziałem, że takie coś da się kupić w ASO(Pan przyjmujący zamówienie stwierdził, że pierwszy raz coś takiego zamawia )
dzięki
fj_mike - 12-09-2013, 21:55
Bartekkita napisał/a: | Pan przyjmujący zamówienie stwierdził, że pierwszy raz coś takiego zamawia |
Kiedyś przychodzi ten "pierwszy raz"
Obyś był zadowolony
Bartekkita - 27-09-2013, 23:36
Gal był w poniedziałek u deejay'a na warsztacie. Wymienione: paski klinowe na nowe firmy Bando, wahacz prawy prosty 555, osłona przegubu wewnętrznego(zakupiona u Japaneze pochodzenie oczywiście Japan ), wymienione uszczelnienia 3 przednich świec też Japaneze( o dziwo tylne mają się dobrze, bo jak zmieniałem świece było sucho wymienię je więc jak następnym razem się tam zapuszczę).
Misiek był również niedobry, lewego wahacza nie udało się odkręcić, więc musi iść nowy tym razem po namowach Marka Malika zdecydowałem się na wersję oszczędną czyli koreańca wahacz SH z gumką HMC 140,-zł będę miał mały test choć wiadomo, że prawa strona zawsze bardziej obrywa. Wyszła też kolejna przykra sprawa okazało się, że ma krzywą lewą półośkę, więc zamiast wymieniać osłonę przegubu szukam używanego kompletu. W poniedziałek będę już coś w tej sprawie wiedział. Najciekawsze jest to, że nie odczuwam żadnych drgań na kierownicy.
Mimo wszystko Galant dostał prezent na dzień chłopaka:
fj_mike napisał/a: | Obyś był zadowolony |
już jestem zadowolony oto efekty:
po zaprawce z wykorzystaniem utrwalacza
po malowaniu bez utwardzacza:
a tutaj dopiero po użyciu flesza widać miejsce zaprawki:
Tanpit - 28-09-2013, 06:23
Twoje auto naprawde mi sie podoba, opcja kolorystyczna bardzo ciekawa. Oby Ci sie sprawował! Pozdrawiam
Bartekkita - 01-10-2013, 20:06
Tanpit, wielkie dzięki
wczoraj czyli dokładnie w dzień chłopaka udało się zamontować z powrotem drążek do trzymania maski, który zaliczył małe pucu pucu
może struktura nie jest idealna, ale kolor farby mnie urzeka
PS. ma ktoś polecić sprawdzony i dobry spray w kolorze czarny półmat, bo muszę odnowić stalówki przed zimą, a i wycieraczki nie pogniewałyby się o renowację. Na wiosnę są grubsze plany, ale to nie wiadomo jak z czasem, więc nie chce zapeszać
Hugo - 01-10-2013, 22:43
Bartekkita napisał/a: | ma ktoś polecić sprawdzony i dobry spray w kolorze czarny półmat | MOTIP.
Tanpit - 02-10-2013, 08:00
Bartekkita napisał/a: |
może struktura nie jest idealna, ale kolor farby mnie urzeka
|
Ale nie dorobiłeś gąbeczek na drążku, na wzór oryginału....
Bartekkita - 02-10-2013, 12:03
Tanpit napisał/a: | Ale nie dorobiłeś gąbeczek na drążku, na wzór oryginału.... |
dorobiłem dorobiłem na razie tylko jedną niezbędną pomiędzy drążkiem a pasem przednim(tam bez jest niestety miejsce styku), nad drugą wciąż się zastanawiam, tzn czekam, aż auto spędzi godzinę w korku potem spróbuję go dotknąć i rozstawić, jak będzie się dało to drugiego nie robię. Użyłem otuliny do rur(pooliflex). Nie znalazłem, niestety tak małej średnicy jak drążek, ale po docięciu wyszło cacy, mocowane na taśmę klejącą dwustronną. Jedyny problem, że ten spray co miałem już zaczął odpadać. Aczkolwiek nie wiem czy jakiś sobie poradzi gdyż otulina jest bardzo elastyczna i co rusz zegnie się inaczej ukazując kolejne "pęknięcia" lakieru
PS. ale masz rację na zdjęciach jeszcze bez tej jednej gąbeczki
Fragu - 02-10-2013, 12:08
Bartekkita, ja po odnowieniu podpórki zostawiłem tylko jedna gąbkę (oryginalną) bo wyglądała super. Nie ma problemu żeby coś mnie parzyło
Bartekkita - 02-10-2013, 15:47
Fragu, moje oryginały wyglądają... yyy one nie wyglądają dosłownie kruszą się w rękach. Skoro tak mówisz to u mnie też raczej zostaje jedna
Bartekkita - 08-10-2013, 22:27
W niedziele ładna pogoda umożliwiła zrobienie paru fajnych fotek, Carince E , a że ma ona spory wkład w zakup Galanta to uznałem, że trzeba oddać jej honory i wrzucam parę z nich (przy okazji się pochwalę fotkami )
drexvs - 09-10-2013, 20:29
Ojciec ma Toyote Carine E liftback 2.0TD i pali to 5 litrów ropy przy strasznej jeździe mojej mamy ! 110koni i wcale to wolne nie jest
Bartekkita - 13-10-2013, 23:32
drexvs, nie jest wolne, bo jest lekkie A co do spalania to bajka ostatnio 100 % miasto wyszło 9,5 Galem nigdy nie zrobiłem mniej niż 13,5 a osiągi taki same. Kiedyś widziałem nawet chyba we Wrocławiu wersję GTi czyli wersja na Japonie z silnikiem 3s-ge. Do dziś żałuje, że nie pojechałem obejrzeć, kto wie może nie jeździłbym wtedy Galantem
|
|
|