Nasze Miśki - Lancer 1.6
mkm - 14-06-2013, 22:45
PatrykSon napisał/a: | Co o tym sądzicie? |
Mam nadzieję, że nie załapałem żartu
Jakby jednak... to nie idź tą drogą
PatrykSon - 14-06-2013, 23:33
Spoko, takie coś mi nie grozi To dobre do Szybkich i Wściekłych.
PatrykSon - 16-06-2013, 22:54
Rezultaty i wnioski po dzisiejszej wizycie w garażu:
-linka gazu podkręcona i pedał reaguje jak powinien
-falowanie obrotów dolega mu nadal. Na dowód serwuję filmik - Falowanie cz.2
-próbowałem regulować wolne obroty ale niestety nie znalazłem śruby regulacji Może ktoś pomoże?
Chciałem serdecznie podziękować koledze rosomak1983 za to cudeńko:
Zdjęcie wykonane po wstępnych próbach oczyszczenia i zeszlifowania. Oto kolejne:
Gdy dokończę go robić wstawię fotkę efektu finalnego
KucharZ - 17-06-2013, 08:20
PatrykSon napisał/a: |
-próbowałem regulować wolne obroty ale niestety nie znalazłem śruby regulacji Może ktoś pomoże? |
A przy czym kręci śrubokrętem druga osoba na filmiku? O ile dobrze widzę to właśnie przy tej śrubie
idas - 17-06-2013, 08:32
Moim zdaniem masz coś z silniczkiem krokowym, wtyczka może się obluzowała lub jakiś kabelek nie łączy do końca - sprawdz - wtyczka podłączona jest do przepustnicy od strony grodzi silnika (na dole).
Kręcenie śrubką Ci na te objawy na pewno nie pomoże.
PatrykSon - 17-06-2013, 08:55
Tak tak, ale i tak chciałbym wiedzieć gdzie jest ta śrubka Gdy problem zniknie, będzie przydatna żeby ustalić obroty.
Przy wtyczce majstrowałem, regulowałem go ale nie było zmian. Mam zamiar udać się do speców od Mitsu i mam nadzieję, że rozwiążą problem.
Hugo - 17-06-2013, 09:04
idas napisał/a: | Moim zdaniem masz coś z silniczkiem krokowym | Dokładnie! Miałem niemal identyczne falowanie w Colcie CA0 1,6 16V, nie będę się rozpisywał, poczytaj sobie ten temat: http://forum.mitsumaniaki...hlight=b%B3%B1d
idas napisał/a: | Kręcenie śrubką Ci na te objawy na pewno nie pomoże | Fakt. PatrykSon napisał/a: | Przy wtyczce majstrowałem, regulowałem go ale nie było zmian | Co regulowałeś? Silniczka krokowego się nie reguluje. Jeśli pomyliłeś krokowy z TPS-em to pozamiatane i już raczej nie ustawisz obrotów nigdy tak jak powinny być.
PatrykSon - 17-06-2013, 09:28
No to prawie na 100% jest to krokowy. Regulowałem jego położenie, jest przykręcony dwiema śrubami ale na końcu wrócił na swoje miejsce więc nie ma żadnych zmian.
Ale dziwi mnie fakt, że po wyjęciu przewodu od pierwszej świecy po lewej, falowanie ustaje...
idas - 17-06-2013, 10:28
To regulowałeś TPS (czujnik położenia przepustnicy) a nie krokowy. Silnik krokowy podczepiony jest od spodu przepustnicy i się go nie reguluje, co najwyżej czyści... TPS można też ustawić wg. instrukcji (wiem bo robiłem ), więc spokojnie, ale na razie go nie ruszaj Zdemontuj przepustnicę, sprawdź wtyczkę od krokowca (z tyłu na dole przepustnicy a nie z przodu!) odkręć krokowy i wyczyść trybiki, po czym przesmaruj jakimś dobrym smarem do plastikowych trybów.
PatrykSon - 17-06-2013, 10:48
idas, dzięki Tak zrobię. Jednak jeszcze jestem zielony
Hugo - 17-06-2013, 15:54
PatrykSon napisał/a: | Ale dziwi mnie fakt, że po wyjęciu przewodu od pierwszej świecy po lewej, falowanie ustaje... | No to jest bardzo dziwne.
PatrykSon - 17-06-2013, 16:59
Cytat: | No to jest bardzo dziwne. |
Wymienię tą jedną świecę, zamienię przewód zapłonowy z Gala ojca i się zobaczy bo to jest podejrzane. Może jakieś przebicie jest..
PatrykSon - 21-06-2013, 01:24
Dziś wymienię tą świecę, chociaż wątpie żeby to coś dało...ale chciałłem się pochwalić jedną rzeczą. A mianowicie, byłem rozkodować radio w sklepie znajomego ojca. Zamiast rozkodować tego staruszka Grundiga 1703 dostałem całkowicie za darmo Blaupunkta
W końcu wiem czy głośniki grają i czy w ogóle są. Odpowiedź brzmi : są i grają Mały kroczek do przodu ale jak cieszy!
|
|
|