Dom/garaż/ogród - Kosiarka do trawy
Nikoś - 15-06-2013, 23:07
maniax86 napisał/a: | Marcin-Krak napisał/a: | Wersje marketowskie mają tańsze i gorsze podzespoły. Typowa chińszczyzna. |
mam kosiarkę kupioną w OBI.... ale jako że nie chciałem brać najtańszej więc wziąłem z silnikiem B&S bo podobno dobre są /samobieżną/.. kosiarkę użytkuję od 6 lat i nic się złego w niej nie dzieje.... przez ten czas jedynie raz czyściłem filtr w niej.... i tyle tylko było dodatkowej roboty przy niej
Dodam jeszcze że brat kupił sobie również kosiarę z silnikiem B&S ale z większym silnikiem od mojej... i nie chciał kupować w markecie... kupił w punkcie sprzedaży Stihla... w ciągu 3 lat 2 razy był z nią w serwisie bo wylatywał z niej olej jakies uszczelki czy coś było wymieniane) Oczywiście to drobiazg.... ale jednak moja marketówka nawet takiej pierdoły nie musiała mieć robionej |
Różnicy po między silnikami B&S z marketu a autoryzowanego serwisu niema żadnej. Problemów z marketowymi kosiarkami niema do czasu jak zaczną padać takie rzeczy jak noże, piasty, napędy,koła. Wtedy serwisy mają problem bo niema wielu części, które by pasowały ( ok 80% maszyn).
Pamiętaj, że jeśli masz filtr z gąbki to po czyszczeniu musisz go naoliwić i porządnie wycisnąć, a jeśli papierowy to wymieniasz na nowy. B&S to tak proste silniki, że każdy może usunąć w nich usterkę w domowych warunkach.
Co do najlepszych silników to tylko honda
maniax86 - 16-06-2013, 01:06
Nikoś, Nikoś napisał/a: | Pamiętaj, że jeśli masz filtr z gąbki to po czyszczeniu musisz go naoliwić i porządnie wycisnąć |
dokładnie tak zrobiłem..... wyczyściłem go w benzynie i napuściłem delikatnie olejem
Nikoś napisał/a: | a jeśli papierowy to wymieniasz na nowy |
Niekoniecznie.... brat w swojej ma papierowy filtr..... i go wodą wypłukał..... tak zresztą pisało mu w instrukcji...
A jeszcze podobno jest tam gdzieś jakiś filtr paliwa..... tylko nie wiem gdzie bo obudowy nie umime odkręcić bo mądrale dali nietypowe śruby... 6,5.... 6 mam za mały klucz a 7 za duży.... a nie chce na chamca kleszczami odkręcać bo jeszcze obudowe połamie
Marcino - 16-06-2013, 15:00
maniax86 napisał/a: | bo mądrale dali nietypowe śruby... 6,5.... 6 mam za mały klucz a 7 za duży.... a |
To są calowe śruby....
maniax86 - 16-06-2013, 22:16
Marcino, czyli że typowe?? bo jeśli żaden standardowy klucz nie pasuje to jak dla mnie są nietypowe
Marcino - 16-06-2013, 22:54
NIestety dla US i Angoli typowe..
8/32" – 6,35mm
1/4" - 6,40mm
Krzyzak - 17-06-2013, 07:31
Marcino napisał/a: | 8/32" – 6,35mm
1/4" - 6,40mm |
hmmm - jakby to powiedzieć - dla mnie 1/4 = 8/32, więc czemu po drugiej stronie inne wyniki?
a nie możesz użyć jakiegoś klucza regulowanego? - np. szweda
i9i - 17-06-2013, 08:07
Krzyzak napisał/a: | jakby to powiedzieć - dla mnie 1/4 = 8/32, więc czemu po drugiej stronie inne wyniki? |
Ponieważ: (1/4) inch = 6.35 millimeters i Marcino wkradł się błąd, calowe nasadki można bardzo często spotkać w marketowych zestawach narzędziowych, tych małych za kilka złociszy.
A czy nietypowe to kwestia podejścia, jak ktoś się rzuca na Hamerykańskie produkty to powinien i zaopatrzyć się w ichniejsze narzędzia i miary.
maniax86 - 17-06-2013, 14:19
no bede musiał jakoś to albo kleszczami albo szwedem rozkręcić jak pisze krzyzak... może nic nie rozwale.... bo te śrubeczki ledwo z obudowy wystają i ciasno obok nich jest... ale nie bedziemy sie rozwodzić nad taką duperelką
Nikoś - 17-06-2013, 14:34
Te śrubki odkręcisz uchwytem do bitów bo bity są robione na wymiar 6,5 Co do filtru papierowego to tak jak by w samochodzie umył ten filtr. Filtr paliwa jest na wężyku paliwowym lub w zbiorniku paliwa wklejony na stałe ale to w silnikach B&S z plastikowym zbiornikiem paliwa. A jeśli masz aluminiowy zbiornik to masz dwa filtry zamontowane w gaźniku. Jeden za smoku a drugi w odstojniku. W razie problemu to pisz na pewno pomoge
bastek - 18-06-2013, 08:53
a mnie facet w castoramie namawia na kosiarkę spalinową mtd. chińszczyzna, ale ponoć działa. dziwne, bo nawet miałem w ręce droższą, a gośc mówi - daj se pan spokój, jutro będą te mtd szkoda forsy. za 280zł będziesz pan miał 1,8 KM i wystarczy.
chyba się skuszę.
maniax86 - 18-06-2013, 09:12
Nikoś, musze spróbować jak będe w domu tym uchwytem do bitów.... a co do filtru papierowego też mi te czyszczenie wodą jest dziwne.... ale o dziwo dało się go wyczyścić i sie nie porozrywał.... ale może tylko raz da radę tak zrobić a przy drugim razie już sie rozleci hehe
Marcino - 18-06-2013, 09:36
Co ile filtr czyścić wymieniać? Muszę zajrzeć do mojego. A wogule musze linkę od gazu naprawić bo teraz jeżdze prawie na maxa. A włąsnie jak kosicie to max obroty silnika?
Bo śmiać mi sie chciało jak jeden sprzedawca w markecie tłumaczył, że przepstanica jest po to żeby silnik nie zgasł, i że nie trzeba go ciągle odpalać szczególnie polecane dla kobiet:), no i mówił że kosi się na minimalnym gazie bo silnik jest tak dobrany do szerokości koszenia..... uśmiałem się jak nie wiem słuchając tego
Nikoś - 18-06-2013, 10:33
Gdy namoczysz ten filtr, to po wyschnięciu zmiejszy się jego przepustowość. Zwiększy się przez to apetyt na benzynę, bo filtr będzie robił jako ssanie. A ten uchwyt na pewno pasuje bo pare razy musiałem taki użyć. Bo te malutkie nasadki lubią się zgubić . Na wolnych obrotach silnik się męczy i szybko grzeje bo jest chłodzony powietrzem. Koszenie na wolnych obrotach to tak jak jazda samochodem na 5 biegu 10km na godz. Brudny filtr skraca żywotność silnika.
Krzyzak - 18-06-2013, 13:44
Marcino napisał/a: | jak kosicie to max obroty silnika? | nie mam regulacji - tylko na blaszce i sprężynce (takie iddle speed ) - to jest 3000 rpm
Marcino - 18-06-2013, 16:00
czyli jedziesz na max..... tak jak ja żeby nie meczyć silnika. Ale ostry nóż dużo daje, nie dośc że łądnie skoszone a nie poszarpane to jeszcze silnik się nie męczy.
Ile sezonów wytrzymuje nóż? moj po 2 pełnych jest w niezłej formie?
|
|
|