Nasze nieMiśki ;-) - S2
Xsystoff - 19-07-2013, 22:23
Sekunda w ta czy w ta nie robi roznicy przy takim aucie Gratuluje pieknego samochodu, zawsze mialem ochote na 944 S2 tylko zawsze sie balem reanimowania trupa ( a tylko takie widywalem na sprzedaz) Nie dosc ze kupiles w pieknym stanie to jeszcze w boskiej czerwieni W kazdym razie witamy w swiecie tyl napedu
krzychuzzz - 28-07-2013, 22:14
Uff gorąco...
Wczoraj i dziś łącznie zrobiłem trasę 700 km i pierwsze wnioski jakie się nasuwają to że Porsche to bardzo oszczędny samochód.
Na 65 litrach zrobiłem 550 km i to nie jadąc jak emeryt tylko nieźle dając w palnik
Daje to śednia 11,8 litra co w 3 osoby na pokładzie z pełnym bagażnikiem uważam za rewelacyjny wynik.
Jadąc spokojnie tak do 140 km/h mysle że realne jest zejście poniżej dychy.
Drugi wniosek jest taki że to bardzo komfortowy samochód. Nawet moja małżonka która pojęcie o motoryzacji ma takie że nie zauważa ze np mam nowe felgi w Galancie stwierdziła że Porsche lepiej wybiera nierówności i mniej czuć doły. Dodam też że siedziała z tyłu a przy wzroście 180 cm jest dość sporym poświęceniem
Auto daje niesamowity fun z jazdy. Wyprzedzanie to poezja jak to się mówi "nie trzeba prosić" jedzie przeokrutnie przy każdej prędkosci.
Tylny napęd robi robotę
Edit: Wugaryzm wykropkowany, nadal jest wulgaryzmem. Da się bez kropek - druga literka nie pozostawiała złudzeń...
krzychuzzz - 01-09-2013, 21:37
Mała aktualizacja
Na liczniku 109.000 km
W weekend wymieniliśmy kompletny rozrząd wraz z balansem (wszystkie rolki i paski)
-dodatkowo zrobiona regeneracja pompy wody
-wymiana płynu chłodniczego
- wymiana paska alternatora i pompy wspomagania
- wymiana świec
-profilaktycznie został wymieniony simmering na wale korbowym, nic się z nim nie działo ale skoro mieliśmy wszystko na wierzchu...
Tak sobie patrzyłem na tą podłogę nadkola jak był podniesiony...żeby japończycy potrafili tak zabezpieczać swoje samochody... 24 lata a korozji ZERO!!!
mkm - 01-09-2013, 22:30
krzychuzzz napisał/a: | ...żeby japończycy potrafili tak zabezpieczać swoje samochody... |
... to by mój Colt kosztował teraz około 50tyś tak jak średnia 911-tka
krzychuzzz - 15-09-2013, 23:24
Kilka aktualnych fotek z dzisiejszego dnia.
Z autem wszystko po staremu, nic się nie dzieje oprócz tego że go przerejestrowałem i kupiłem nowe dywaniki
Szukam cały czas RH ZW-1 18" z rozstawem i szerokością do Porsche ale graniczy to niemal z cudem...
BTW nie ma to jak umyć auto przed deszczem :
Żeby nie było że zaniedbuje Galanta to dziś wysprzątałem go w środku, umyłem z zewnątrz i zalałem mu Pb 98, niech ma
pawel.wkk - 15-09-2013, 23:58
Jest po prostu piękne i klasyczne tak, że aż zęby bolą;) Loff it!
Jagos - 16-09-2013, 08:05
To potwierdza moją tezę, że auta produkowane pod koniec lat 80-tych i te z początku 90-tych to najpiękniejsze auta jakie są. Wygląd, konstrukcja tak prosta, że samemu można przy nich grzebać. Te auta mają duszę i zawsze coś ruszy w sercu na widok tych aut-zadbanych z przełomu tamtych lat B.ładny porszak
Hugo - 16-09-2013, 08:42
Wygląda jak z prospektu...
krzychuzzz - 16-09-2013, 11:13
To fakt że wsiadając do niego czujesz się trochę jak w "Powrocie do przeszłości" ale auto ma swój klimat który po prostu trzeba lubić.
Biorąc pod uwagę np ergonomię rozmieszczenia poszczególnych przycisków trzeba przyznać że ktoś kto to projektował robił to na niezłej bombie
Żeby np. skasować licznik przebiegu kilometrów trzeba nacisnąć.....regulację kratki nawiewu
Co do serwisowania to fakt że wiele rzeczy można zrobić samemu bo auto nie posiada skomplikowanej elektroniki ale bez dobrego manuala do niektórych spraw lepiej nie podchodzić.
Np przy wymianie rozrządu i balansu niektóre rolki musza być ustawione 0,5 mm od paska tak by go nie dotykały a tylko stabilizowały w przypadku wystąpienie drgań.
Głupia wymiana klocków hamulcowych może się przeiągnąć do kilku godzin jak słnne blaszki są powyginane.
Nikt np nie chce się podjąć ustawienia geometrii. Skończy się to zapewne tym ze ktoś dostanie 50 zł do ręki za udostępnienie maszyny i zrobimy to z Cichym sami.
Ja ma to szczęscie że kolega od którego kupiłem auto ma wszystko rozpracowane i sam hobbystycznie dłubie przy autach.
Torp12 - 16-09-2013, 12:44
krzychuzzz napisał/a: |
Nikt np nie chce się podjąć ustawienia geometrii. |
Tutaj ustawią ją na 100% :]
krzychuzzz - 16-09-2013, 13:13
Torp12 napisał/a: | krzychuzzz napisał/a: |
Nikt np nie chce się podjąć ustawienia geometrii. |
Tutaj ustawią ją na 100% :] |
Nie wątpie ale wolałbym coś na miejscu
Tydzień temu Cichy pojechał swoją wydmuchą na geometrie przed Poznaniem to skończyło się właśnie tak że dał 50 zł i sam sobie po swojemu ustawił a chłopcy się przydlądali
U mnie pewnie skończy się tak samo
Torp12 - 16-09-2013, 13:46
|
Region: Warszawski więc myślałem że to będzie właśnie na miejscu
krzychuzzz - 16-09-2013, 14:04
Torp12 napisał/a: | krzychuzzz napisał/a: |
|
Region: Warszawski więc myślałem że to będzie właśnie na miejscu |
Jedyne 100 km
Jakoś damy sobie rade na miejscu tylko u mnie jak zwykle krucho z wolnym czasem
Torp12 - 16-09-2013, 14:18
|
Ależ ftopa:)
No nic w każdym razie gdyby tam Ci nie szło to pod tym linkiem to pełni profesjonaliści w swojej dziedzinie:)
krzychuzzz - 24-09-2013, 20:08
Dziś odebrałem twardy dowód i.....wyłapałem 100 zł i 4 punkty
|
|
|