To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.2 DID] Tajemnicza kostka w prawej wnece nadkola tyl

Krzysiek_WAWA - 23-05-2021, 00:40

Cześć Panowie,

Skończyłem montować hak w moim Outlanderze, ale brakowało mi +12V po stacyjce.
Użyłem do podpięcia tej kostki w nadkolu

Opis pinów

Pod maską pod lampa od xenona znajduje się kostka 3 trzema przewodami, wszystkie trzy przewody czerwony, brązowy oraz zielony idą do tej kostki w tylnym nadkolu.

Jeśli ktoś by potrzebował zasilania +12 po stacyjce, no najlepiej wziąć ze skrzynki z bezpiecznikami i wykorzystać jeden z pozostałych przewodów.

Pozdrawiam
Krzysiek

Klaudek75 - 04-06-2021, 16:44
Temat postu: Montaż haka
Hej Krzysiek chciałbym zapytać czy podłączałeś ten hak z modułem czy uniwersalną wiązkę łączyłeś bezpośrednio do tej kostki? Przymierzam się domontażu haka w moim C crosser 2011r i u wielu producentów haków otrzymywałem informację że modułl do tego typu auta nie jest potrzebny. Kupiłem nowy hak Witter i mam z nim uniwersalną wiązkę bez modułu.
Krzysiek_WAWA - 09-06-2021, 22:06

Cześć,

Ja popiołem wiązkę przez moduł https://allegro.pl/oferta/polski-modul-haka-holowniczego-7-13-pin-przyczepy-8908798036, ponieważ nie chciałem obciążać instalacji nawet tej dedykowanej.

Jednak przed podłączeniem modułu sprawdziłem dokładnie każdy kabel na zasadzie probówki z żarówką 12V do kabla i druga strona do masy. I za każdym razem przy odpowiednim kablu i funkcji zapalała mi się żarówka w probówce. Więc bez modułu pewnie też zadziała.

Tylko dwóch rzeczy nie udało mi się znaleźć w tej wiązce:
1. Światło wsteczne (poprowadziłem przewód od lampy)
2. Przeciwmgielny (poprowadziłem przewód od lampy)

Pozdrawiam
Krzysiek