To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - samochód za 3-4tyś do miasta dla kobiety

alvaro69 - 31-10-2013, 08:50

polecam rover 200 z silnikiem 1,4 i 103 koniki niezbyt male i zwinne
i9i - 31-10-2013, 09:01

RalfPi napisał/a:
A ja dla Kobiety polecę coś większego niż Tico czy Cienkocienko..

Zależy jak bardzo "kochamy" drugą połówkę :mrgreen:
Ale zgadzam się z Ralfem. W tych pieniążkach można już dorwać w miarę zdrowe Bravo czy Mareę. Pancernego Lanosa 3d do którego amorki po 40 zygli oryginały się kupuje. Mazda 626 nawet z motorem 1,8 w mieście koło 10 litrów wypije, w trasie do 7,5 można się zmieścić. No i parkowanie tym klocem po przesiadce z Polówki okaże się stresogenne (tu za wąska, tam za krótkie, Polówką już bym dawno stała). Poszukać można Astry (ale nie z Gliwic :D ).

martinez_g - 01-11-2013, 23:05

jak można polecać coś innego niż mitsubishi? :shock:
colt z gazem w mieście nie spali więcej niż 9l, przed galantem miałem colta cj1a z silnikiem 1,3 przejechałem nim około 75tyś z tego 60tys na gazie wydałem na początku na rozrząd, hamulce przód i przez prawie 3 lata wymieniłem łączniki stabilizatora przód i hamulce tył ,gdyby nie to ze nie miał klimy i był 2-drzwiowy pewnie nadal bym nim śmigał ale co tam v6 tez dużo nie spala;P

Marcin-Krak - 03-11-2013, 00:11

Ja bym wybrał coś co nie jest przerdzewiałe i szybko nie przerdzewieje, po przeglądzie u mechanika nie wyjdzie, ze trzeba w auto wpakować drugie tyle, co cena zakupu. A co to będzie za marka traktowałbym trzeciorzędnie ;)
Tomek - 03-11-2013, 09:32

Marcin-Krak napisał/a:
A co to będzie za marka traktowałbym trzeciorzędnie ;)

potwierdzam

sam jak szukałem auta za 3-4 tysiące to nie ograniczałem się do Colta
szukaliśmy praktycznie wszystkiego

problem z takim autem jest taki, że masakrycznie trudno jest coś w ogóle znaleźć
naoglądaliśmy się mnóstwo padliny,

a auta z allegro, które rzeczywiście były warte ceny znikały w ciągu godziny

karolgt - 03-11-2013, 11:36

tomek84 napisał/a:
a auta z allegro, które rzeczywiście były warte ceny znikały w ciągu godziny

dokładnie, w cenie 5-6k jest dokładnie to samo, ciekawe oferty są nieaktualne i były właściciel mówi że auto poszło w 1 dzień.

Uwex - 03-11-2013, 13:23

Marcin-Krak napisał/a:
coś co nie jest przerdzewiałe i szybko nie przerdzewieje

Saxo - ocynkowana karoseria, jak nie było bite, to nie ma problemu z rdzą.

robertdg - 04-11-2013, 07:18

Uwex napisał/a:
Marcin-Krak napisał/a:
coś co nie jest przerdzewiałe i szybko nie przerdzewieje

Saxo - ocynkowana karoseria, jak nie było bite, to nie ma problemu z rdzą.

Tylne nadkola źle znoszą kilka warstw blachy i ocynk nie pomaga, w razie W kosztowna regeneracja tylnej belki, każde auto ma swoje wady ;-)

Uwex - 04-11-2013, 08:59

robertdg napisał/a:
Tylne nadkola źle znoszą kilka warstw blachy i ocynk nie pomaga

ja założyłem plastikowe nadkola ( groszowe koszta ), a że każde auto (a szczególnie takie za 4 tys. ) ma jakieś wady, to Ameryki nie odkryjemy. :lol:

Kesz - 02-12-2013, 11:09

Co do saxo, nie mieści się co prawda w 4k, ale jeszcze na czarnych blachach, I właściciel...