Outlander III Ogólne - AutoStop end Go
Fun - 19-10-2014, 12:59
Moim zdaniem jest za wczesnie zeby ktos wypowiadal negatywnie o tym systemie z powodu braku awarii, ale to nie znaczy ze system jest bezawaryjny... czekamy na odwaznych do opisania awarii w przyszlosci ...ja osobiscie tego nie uzywam bo zwyczajnie nie wierze w bezawaryjnosc...i jak mi mowi sprzedawca w salonie, ze on przed jazda probna z klientem to wylacza to nie mam komentarza ...a oszczednosc paliwa jest tylko w swerze mentalnej bo nie praktycznej
tyku - 12-12-2014, 20:03
elektri napisał/a: | Wczoraj poruszyłem temat w przy okazji przeglądu.
Powiedziano mi, że nie ma możliwości wyłączenia "trwałego". | - Jak kolega tokyo, napisał, że da się wyłączyć AS&G, to nie ma o czym dyskutować.
DATSUN - 13-12-2014, 18:48
A ja uważam, że trzeba korzystać dopóki samochód jest na gwarancji. Jeżeli sa jakieś wady to na pewno wyjdą w ciągu roku czy dwóch. Ja osobiście z tego korzystam i mam zaoszczędzone po kilku dniach jeżdżenia już kilka minut pracy silnika. Nie narzekam.
Oczywiście ciekaw jestem jak będzie z żywotnością akumulatora i samego systemu i jak będzie sie coś działo niedobrego, nie omieszkam tego napisać na tym forum.
Pozdrawiam
trooper - 13-12-2014, 23:16
DATSUN napisał/a: | Oczywiście ciekaw jestem jak będzie z żywotnością akumulatora i samego systemu |
ja to bym się nie martwił o akumulator tylko o silnik jako taki rozruch to najgorszy moment dla niego
jacekk - 13-12-2014, 23:41
Jedną z zalet 2.2 DID AT jest brak AS&G
Grimm - 14-12-2014, 13:03
Kolega ma w Mini AS&GO. Auto ma 6 lat, ma przelatane ponad 250 000 km, ponad 190 godzin stania z wyłączonym silnikiem i ZERO problemów z tym systemem czy silnikiem...
|
|
|