[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Podświetlenie niektórych włączników
Anonymous - 24-01-2007, 10:33
U mnie napewno nie świeci zapalniczka i popiołka, podświetlenie przełączników nawiewów raz się świeci a raz nie chyba coś nie styka, czy pokrętło od regulacji położenia reflektora też powinno być oświetlone?
Czy w którymś manualu jest opisana wymiana tego typu żaróweczek i jaki typ tych żarówek zastosować,nie chciałbym czegoś połamać
harpagan - 24-01-2007, 10:45
kaeres napisał/a: | 1. Od nawiekow - nigdy ich nie widzialem - jezdzie tym samochodem 8 lat (nawet nie wyobrazam sobie gdzie to ma swiecic - obrzeza pokretla beda swiecic ? ) |
Dokladnie
kaeres napisał/a: | 2. Zapalniczka - tutaj sadze, ze obramowanie. |
Dobre sadzisz
kaeres napisał/a: | 3. Popielniczka - co tam ma swiecic ? (w srodku, obramowanie ?) |
Otwierasz popielniczke i widzisz co w niej masz (zarowka jest gdzies na gorze i oswietla wnetrze popielniczki)
kaeres napisał/a: | 4. Awaryjne - sadze, ze trojkacik bedzie swiecil na czerwono. |
Tutaj nie pamietam do konca
Albo swieci na czerwono albo mryga przy wlaczeniu awaryjnych
kaeres napisał/a: | 5. Ogrzewanie tylnej szyby - gdy wlacze ogrzewanie to jedynie pomaranczowa dioda sie swieci. Co tam ma swiecic jak jest wylaczone ? |
Ten znaczek od ogrzewania szyby (zupelnie tak samo jak przy innych przyciskach)
kaeres napisał/a: | Jaki tam sa zarowki, ile ich jest (tzn. czy na kazdy el. jedna szt czy jedna zasila w swiatlo kilka elementow - np. zapalniczka i popielniczka) i czy wszystkie wymienie sciagajac tylko panel przedni ? |
Na panel nawieeu 2 sztuki zarowek
Na obrmowanie zapalniczki 1 zarowka
Na podswietlenie wnetrza popielniczki 1 zarowka
Na kazdy przycisk diodka czy zarowka (nie wiem co to jest) z wasami z wyjatkiem wlasnie podgrzewania tylnej szyby/ llusterek bo tam wchodza dwie
Zeby dostac sie do wszystkich wyzej wymienionych trzeba sciagnac panel
W zwiazku z tym ze wymienialem to w zeszlym roku moge sie w jakichs detalach mylic
Anonymous - 24-01-2007, 11:03
Czyli musze wyciagnac najpierw zaroweczki i isc z nimi dopasowujac :/
Dzieki za pomoc.
Anonymous - 24-01-2007, 11:35
harpagan napisał/a: |
kaeres napisał/a: | 4. Awaryjne - sadze, ze trojkacik bedzie swiecil na czerwono. |
Tutaj nie pamietam do konca
Albo swieci na czerwono albo mryga przy wlaczeniu awaryjnych |
Świeci się stale, a mryga po włączeniu awaryjnych
harpagan napisał/a: | kaeres napisał/a: | 5. Ogrzewanie tylnej szyby - gdy wlacze ogrzewanie to jedynie pomaranczowa dioda sie swieci. Co tam ma swiecic jak jest wylaczone ? |
Ten znaczek od ogrzewania szyby (zupelnie tak samo jak przy innych przyciskach) |
Tzn. sam przycisk (nie włączony) powinien być podświetlony, po włączeniu zapala się dodatkowa pomarańczowa kontrolka.
Hugo - 24-01-2007, 12:15
kaeres napisał/a: | Jaki tam sa zarowki, ile ich jest (tzn. czy na kazdy el. jedna szt i czy wszystkie wymienie sciagajac tylko panel przedni ? | Żarówki są różne-mniejsze i większe-jak wszystko rozbierzesz to się przekonasz. Tylko bardzo delikatnie rozbieraj przyciski, żebyś nie pogubił drobnych elementów. kaeres napisał/a: | czy jedna zasila w swiatlo kilka elementow - np. zapalniczka i popielniczka) | Patrz mój przedostatni post
Anonymous - 24-01-2007, 13:57
hehe niezła choinka z colta;)
Jeszcze się okaże że i kierownica i w niektórych autach drążek zmiany biegów się świecą...
Anonymous - 24-01-2007, 14:36
Ale faktycznie jak moja narzeczona jedzie tym samochodem to czasami nie wie gdzie sa przelaczniki/nawiewy.
Ja to mam obcykane na pamiec i nie zwracalem uwagi.
Musi sie to zmienic.
Anonymous - 24-01-2007, 14:52
Ficu865 napisał/a: | Jeszcze się okaże że i kierownica i w niektórych autach drążek zmiany biegów się świecą... |
No ba, kierownica i drążek to pikuś, nie zapominaj o pedałach i podświetleniu foteli
A swoją drogą to mogli pomyśleć o łatwiejszym dostępie jeśli nie do całego wnętrza deski to chociaż do samych przycisków a nie żeby trza było pół wnętrza rozbierać ...
Anonymous - 24-01-2007, 15:02
thomb napisał/a: | A swoją drogą to mogli pomyśleć o łatwiejszym dostępie jeśli nie do całego wnętrza deski to chociaż do samych przycisków a nie żeby trza było pół wnętrza rozbierać ... |
Nie jest tak tragicznie i można się przyzwyczaić (jak robisz to już któryś raz to wszytsko robisz już mechanicznie na pamięć).
Anonymous - 24-01-2007, 15:16
slo_mo napisał/a: | Nie jest tak tragicznie i można się przyzwyczaić (jak robisz to już któryś raz to wszytsko robisz już mechanicznie na pamięć). |
Patrz obywatel Ficu
W 2 minuty zdjęta środkowa konsola:) Pamiętam że na początku miałem 3 podejścia, kiedy się udało to chyba godziny przy tym siedziałem a później 2 żeby złożyć to do kupy
Anonymous - 24-01-2007, 16:06
Ficu865 napisał/a: | Pamiętam że na początku miałem 3 podejścia, kiedy się udało to chyba godziny przy tym siedziałem a później 2 żeby złożyć to do kupy |
z drugiej strony właśnie - gdyby to trwało 2 minuty wszystko to przecież mniej czasu spędzałoby się z miśkiem - więc im dłużej tym lepiej hehehe
slo_mo napisał/a: | jak robisz to już któryś raz to wszytsko robisz już mechanicznie na pamięć |
... no ale z drugiej strony bez przesady ...
Hugo - 24-01-2007, 17:43
Wszystko do rozkręcenia bez problemu. Wystarczy tylko zajżeć do manuala, albo posłuchać Szanownych kolegów, którzy już tam "grzebali".
A propos ja "zatrzymałem" się na dłużej tylko przy lince nawiewu, bo nie wiedziałem wtedy, że trzeba ją odhaczyć na dole i męczyłem się u góry przy kratce
Anonymous - 24-01-2007, 23:09
Już mi się odechciało wymieniać żarówki,chyba poczekam do wiosny
Anonymous - 30-01-2007, 09:57
A może ktoś mógłby wkleić fotkę w pełni oświetlonego wnętrza Misia?
Anonymous - 30-01-2007, 13:50
dorzucam sie do pytania gregorbu, tylko zeby to jeszcze CJO było
|
|
|