To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Patrykowa Sigma

szpala85 - 09-11-2013, 16:41

dam radę ... :wink: btw. w galu to już kielicha nie było w sigmie to jest poezja :wink:
szpala85 - 11-11-2013, 00:49

dzisiaj .. znaczy wczoraj hehe

naprawiłem antene automatyczną (koło zębate było troszkę wytarte i nie dociskało dobrze do tej plastikowej taśmy .. podmieniłem sam ten bolec co dociska na większy i jest teraz poezja )
oraz uzupełniłem wszystkie spalone żarówki w podświetleniu wnętrza

jkrzysztof80 - 12-11-2013, 10:20

szpala85, gratulacje nowej zabawki, mam nadzieję że ogarniesz ja szybko.
P.S. masz taki sam silnik jak u mnie tylko że mi wcisnęli dwie turbosprężarki :mrgreen:

szpala85 - 12-11-2013, 16:03

jkrzysztof80, siemasz heheh
jak ja bym chciał te dwie turbosprężarki :mrgreen: ...heheh

ale powiem ci że obecnie sigma też ma powera :twisted: .. bez tych turbin

lukasz12 - 12-11-2013, 16:10

szpala85 napisał/a:
jkrzysztof80, siemasz heheh
jak ja bym chciał te dwie turbosprężarki :mrgreen: ...heheh

ale powiem ci że obecnie sigma też ma powera :twisted: .. bez tych turbin

To się da zrobić, w końcu w Sigmie to nawet miejsca pod maską jest więcej, tylko trzeba by skrzynkę mocniejszą lub AWD, ale pracujemy nad tym ;)

jkrzysztof80 - 12-11-2013, 18:25

szpala85, ciezki jest ten potworek?

lukasz12, sigma nie jest awd?
Myslalem ze wcisneli tam awd wtedy bylby szybki swap z 3000GT :biggrin:

szpala85 - 12-11-2013, 18:50

juz ci pisze z dowodu : 1480 kg .... chyba ciężki hehe :wink:
angelos - 12-11-2013, 18:53

jkrzysztof80 napisał/a:

Sigma była produkowana z AWD ale tylko na rynek japoński, w sumie ciekawe dlaczego.

szpala85 - 12-11-2013, 18:56

btw. właśnie skończyłem montować pilota do centralnego ....chodzi wyśmienicie
- wymieniłem filtr pow. ... to co zobaczyłem przeszło moje najśmielsze oczekiwania !!! .. AUTO JEŻDŻONE NA CO DZIEŃ !!! :roll: ... później dam zdjęcie bo coś nie mogę się na Image shacka zalogować ...
- zdjąłem przednie felgi aby jutro wrzucić na nie nowki zimówki (kolega mi załatwił po tajności) ... co zobaczyłem też zobaczycie na fotach ...
- obczaiłem też amory ECS przednie przy okazji ... te co są na aucie to szmelc .... dziury i wytarcia na gumie .... ale ! te bonusowe które dostałem wyglądają całkiem dobrze ... muszę je przetestować być może są sprawne :wink:

szpala85 - 12-11-2013, 19:04

powiedzcie mi chłopaki czy w przednim zawieszeniu na tym dolnym wahaczu .. wymienia się same te sworznie ?????? czy trzeba cały wahacz ???? bo czuję luz ja ruszam kołem
angelos - 12-11-2013, 19:13

szpala85 napisał/a:
powiedzcie mi chłopaki czy w przednim zawieszeniu na tym dolnym wahaczu .. wymienia się same te sworznie ?????? czy trzeba cały wahacz ???? bo czuję luz ja ruszam kołem

Da się wymienić same sworznie, pasują od sonaty 3.0. Poszukaj starych tematów, było to już poruszane :D

szpala85 - 12-11-2013, 19:40

angelos, znaczy się będzie dobrze :wink:

dobra macie tutaj zdjęcia filtra pow. jaki zastałem w sigmie :

cały czarny !!!...
a tu nowy dla porównania :

teraz tarcze i zaciski :

jak widać auto stało kupę czasu

amory ECS na sigmie :

amory na śmietnik ....
ale jest nadzieja w bonusowych amorach :

oby były sprawne .. :wink:

lukasz12 - 12-11-2013, 19:55

angelos napisał/a:
jkrzysztof80 napisał/a:

Sigma była produkowana z AWD ale tylko na rynek japoński, w sumie ciekawe dlaczego.

Jakby były wersje AWD LHD to pewnie bym taką już dawno miał :-) A o 6G72 TT myślę cały czas ;)

mazda10000 - 12-11-2013, 21:32

Właściwie... gdyby zrezygnować z AWD, co trochę ubezsensownia projekt... to możnaby założyć skrzynię od AWD i przerobić to i owo ( nie jestem w temacie, wiem tylko że się da ) i zrobić FWD, to ogarnęłoby to... przynajmniej jazda na wprost byłaby możliwa
jkrzysztof80 - 12-11-2013, 21:37

angelos napisał/a:

Czyli tak jak Legnum (Muszę pogrzebać ja japońskim traderze ciekawe czy coś da się znaleźć).

szpala85 napisał/a:
dobra macie tutaj zdjęcia filtra pow. jaki zastałem w sigmie :

Nie jest tak źle wrzucisz do pralki i będzie czysty :mrgreen:
Kurcze powiem ci że 3000 gt ma dużo wspólnego z sigmą. Ja też szukam dobrych ECS-ów, bo jeden nowy w UK to ok 300funtów :( Na razie mam TEINy założone ale chciałbym przywrócić do oryginału.