[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Co się stało z lancerami?
Orzel75 - 26-11-2013, 08:42
Orka25 napisał/a: | Tez sie zastanawiam od dluzszego czasu- czemu Lancery sa w ogole nieznane na zachod od Wisly. Dosc czesto jestem we Francji, przez pare tyg jezdze duzo, tez Szwajcaria , Niemcy czasem. Na te tysiace samochodow na autostradach, parkingach itp - w tym roku widzialam slownie 2 outlandery, 3 AXy i jednego lancera !! [ i nie byl to sb].Na tegorocznym Salonie w Genewie[ bylam, widzialam] kacik mitsubishi w stosunku do innych marek byl mikroskopijny[ niemal niezauwazalny]. Stal w nim nowy Ax [ 2 szt w roznych kolorach] i outlander. Ktos wie, dlaczego tak sie dzieje |
Witam
Jak byłem w Berlinie z rodzinką, to sporą sensację u moich dzieciaków wzbudził żółty Lancer - zdaje się że tam takimi jeździ poczta, albo jakaś inna instytucja. Dlaczego się słabiej sprzedają?
1. Niemcy (i nie tylko) dbają o swój przemysł dlatego tam egzotyczne marki są droższe (cła).
2. W Niemczech takie auto nie przejdzie przeglądu http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0
Znajomy ostatnio w BMW (rocznik ok. 75) został cofnięty do usunięcia usterek - rdza na bębnach hamulcowych z tyłu i na jednym wahaczu.
Mam nadzieję że nieco rozjaśniłem.
Pozdrawiam
PS. Jak ktoś bardzo lubi ledy to co za problem dokupić taki zestaw:
http://www.aliexpress.com.../556181701.html
JCH - 26-11-2013, 09:03
piker napisał/a: | Na pewno oferta modeli/silników/konfiguracji jest zbyt uboga. | Dokładnie. Tak sobie w sobotę pomyślałem jadąc właśnie za Lancerem, że gdyby do zwykłego, cywilnego Lancera wpakowali napęd 4x4 (obojętnie jaki - czy to ten, który był w poprzednich generacjach i w O1, czy ten, który jest teraz w ASX) i możliwość wyboru silników 1,6/1,8/2,0 to byłby extra samochód.
piker - 26-11-2013, 10:36
JCH, kupując autko miałem wielką chęć na ASX. Niestety, jako że chciałem benzynę, to miałem do "wyboru" tylko 1.6. A gdzie choćby /nie idealny/ 1.8 lub 2.0, do tego z możliwością 4x4...
Tak swoją drogą Lancer to porządny samochód w swojej klasie. Ale przeciętny kupujący szukając kompakta już na starcie zawęża wybór do Golfa, Focusa, Astry, Octavii. Dlaczego? Bo inni kupują? Bo dużo tego jeździ? A to znaczy, że dobre...
Lucas123w - 26-11-2013, 10:41
W USA cały czas jest Lancer w benzynce 2.0. , 2.4 z napędem 4x4 w przeliczeniu na złotówki 60 tyś. Więc się da ale Europa musi zarabiać na cle, ekologi itp.
tyku - 26-11-2013, 11:00
- sam sobie zaprzeczasz, polecając takie lampy
W Polsce z tymi ledami bez homologacji, też auto nie powinno przejść przeglądu, a i o mandat łatwo.
Orzel75 - 26-11-2013, 12:04
tyku napisał/a: | sam sobie zaprzeczasz, polecając takie lampy
W Polsce z tymi ledami bez homologacji, też auto nie powinno przejść przeglądu, a i o mandat łatwo. |
Nie polecam - pokazuję że są.
zenker - 26-11-2013, 15:06
Może kogoś to zainteresuje wczoraj byłem w salonie rozmawiałem z o lancerach dlaczego ich nie ma ,będą w marcu we wszystkich salonach czekają na dostawę , a pełen lifting ma zostac wypuszczony w 2015 roku
Pozdrawiam
bart210 - 26-11-2013, 17:40
Wreszcie jakaś pozytywna informacja. Ciekawe czy szykują jakieś nowe silniki.
Właściwie to nie opłaca im się sprowadzać aut przed końcem roku. Lepiej poczekać kilka miesięcy.
Orzel75 - 26-11-2013, 21:31
Nie ciekawi Cię dlaczego w USA użytkownikom serwuje się taki zapis: "Anti-Corrosion
7-year/100,000-mile Anti-Corrosion Perforation Limited Warranty" a u nas 12 lat? Inna fabryka to produkuje, czy mają lepsze sądy?
Lucas123w - 26-11-2013, 21:42
W Stanach to bym sobie sprawił Evo za te pieniądze co u nas mam 1.8 i bym miał naprawdę w głębokim poważaniu anty korozje
|
|
|