Off Topic - Oszustwo na allegro - raty
JCH - 27-11-2013, 21:26
Batmanikus napisał/a: | Policjant się zastanawia czy w chwili sprzedaży miał zamiar oszukać, czy dopiero później coś się stało. | Chciał Ci sprzedać coś, czego nie miał.
Cytat: | Po kilku dniach sprzedawca napisał, że wystawił więcej Kindli niż miał |
Batmanikus napisał/a: | Powiedział mi (policjant), że wrzucił go na bęben i taka osoba z takim adresem tam nie wystąpiła | Co to znaczy "na bęben" Nie znam tego slangu
Finalnie może się okazać, że umorzą sprawę, bo nie znajdą gościa (skoro piszesz, że siedzi w Irlandii). Cóż, będziesz miał satysfakcję, że jednak coś zrobiłeś
swinks_UK - 27-11-2013, 21:28
Batmanikus napisał/a: | Policjant się zastanawia czy w chwili sprzedaży miał zamiar oszukać, czy dopiero później coś się stało.
Nie wiadomo cy wprowadzenie w błąd nastapiło od razu czy było konsekwencją późniejszych działań sprzedawcy. |
Ha ha ha... Od kiedy to policja jest od wydawania wyroków??? To chyba rola sądów?
Poza tym... "kto doprowadza do niekorzystnego dysponowania mieniem..." i tak dalej... Policjant jest ze świeżej łapanki w pobliskim gimnazjum?
Batmanikus - 27-11-2013, 22:49
JCH napisał/a: | Batmanikus napisał/a: | Powiedział mi (policjant), że wrzucił go na bęben i taka osoba z takim adresem tam nie wystąpiła | Co to znaczy "na bęben" Nie znam tego slangu
|
http://www.youtube.com/watch?v=GwYfafHnQ4s
Teraz to się ładnie nazywa CEL (Centralna Ewidencja Ludności)
[ Dodano: 20-12-2013, 13:27 ]
Ura, ura! Dziś dostałem dostałem info, że Policja wszczyna dochodzenie
Zgłosiło się 80 poszkodowanych osób a sam sprzedawca jest osobą jakby to powiedzieć mało wiarygodną personalnie. Ładnie nakosił hajsu - 80 osób po średnio 510 PLN, toż to ponad 40 tyś PLN. Na pół Sportbacka
[ Dodano: 08-01-2014, 16:26 ]
Kolejna aktualizacja
Allegro pozytywnie rozpatrzyło mój wniosek. Teraz czekam na zaakceptowanie przesłanych im dzisiaj dokumentów.
Mają czas do kwietnia.
[ Dodano: 16-01-2014, 14:19 ]
To już chyba ostatnia aktualizacja tematu
Kod: | Otrzymaliśmy komplet dokumentów dotyczących Twojego zgłoszenia do Programu Ochrony Kupujących (nr fiku miku/srutu tu tu dziura z drutu/2014). Rekompensata wpłynie na podany przez Ciebie numer rachunku bankowego w ciągu 7 dni roboczych. |
[ Dodano: 24-01-2014, 13:03 ]
No i finał Dziś dostałem z POK pieniądze. Kamień z serca. 5 i pół stówki znów u swojego Pana
No może nie finał. Chętnie się powłóczę po sądach
JCH - 28-01-2014, 18:54
Batmanikus napisał/a: | No i finał Dziś dostałem z POK pieniądze | Super
Na pohybel oszustom Niech ścigają drania
marta_zdyb - 30-01-2014, 09:29
Na szczęście wszystko dobrze się skończyło
Batmanikus - 30-01-2014, 13:02
To jeszcze nie koniec Nie dam się bezkarnie oszukiwać. Ja rozumiem, że w życiu może coś się wydarzyć i będąc pośrednikiem stracić pieniądze albo samemu zostać przez kogoś oszukanym. Ale ten koleś najpierw przedłużał termin wysyłki, następnie gadał o problemach finansowych, dalej wystawiając aukcje, następnie powoływał się, że dochody z tych aukcji miały iść na pomoc jakiemuś choremu/umierającemu dziecku, tylko coś nie wyszło a następnie całkowicie przestał się odzywać. Sprawę uznam za zamkniętą, gdy zrobi to sąd.
[ Dodano: 06-02-2014, 08:50 ]
To chyba jakaś kpina?! Jakim cudem koleś, który przekręcił ponad 80 osób na prawie 50 tyś zł się teraz wykręca?
Dziś idę zajrzeć do akt bo chcę wiedzieć o co chodzi. Jeśli umorzyli tak dla kaprysu to składam zażalenie na to postanowienie. Złodziej nie może być bezkarny. A jeśli może to zakładam drugie konto na allegro i też zaczynam oszukiwać.
Tomek - 20-05-2014, 21:29
i jak postępy??
[ Dodano: 20-05-2014, 22:04 ]
chyba już kumam
skoro dostałeś pieniądze z powrotem z POK, to teraz pokrzywdzonym jest właściciel POK,
może tak to wygląda??
Anonymous - 07-11-2014, 16:49
Ciekawe co zrobią, czy w ogóle podejmą jakieś "zaradne środki" aby w przyszłości nie dochodziło do takich sytuacji...
rej - 01-03-2015, 19:30
Podjąć mogą, ale nadal będzie dochodziło do takich sytuacji. To Ty nie wiesz, że to człowiek jest najsłabszym ogniwem wszystkich systemów bezpieczeństwa? Swoją drogą ciekawy jestem jak niektórym sklepom udaje się dawać raty 0%.
Tomek - 02-03-2015, 07:15
rej napisał/a: | Swoją drogą ciekawy jestem jak niektórym sklepom udaje się dawać raty 0%. |
jak to jak?
kredytu udziela instytucja finansowa, koszt kredytu nie wynosi oczywiście 0 zł, więc ponosi go sklep
a ten koszt wliczony jest w cenę produktu
Kupując za gotowkę przepłacasz, w takim wypadku
igorek - 02-03-2015, 14:57
edit
robertdg - 02-03-2015, 21:18
igorek napisał/a: | I na pytanie czy jeżeli kupiłbym za gotówkę to czy mogę liczyć na rabat padła odpowiedź, że nie mogę - a więc sklep raczej nie ponosi kosztów | Nie lubią zakupów za gotówke bo posrednik z tego nic nie ma i oni nie mają pounktów u kredytodawcy
Tomek - 02-03-2015, 23:05
igorek napisał/a: | I na pytanie czy jeżeli kupiłbym za gotówkę to czy mogę liczyć na rabat padła odpowiedź, że nie mogę - a więc sklep raczej nie ponosi kosztów. |
muszę Cię wyprowadzić z błędu, bo jest tak jak mówię, uwierzysz na słowo, albo nie
a czemu nie sprzedadzą Ci taniej za gotówkę - bo nie i już
gdyby dali Ci taniej za gotówkę, to ten co kupił drożej na raty rzekomo 0% poczułby się oszukany, UOKiK dobrałby się im do skóry, za oszukiwanie klienta nazywając coś 0%, co nie jest 0%
oczywiście nie twierdzę, że czasami nie można dostać rabatu, za płatność gotowką (szczególnie gotówką, a nie kartą kredytową)
misjonarz. - 04-03-2015, 09:10
w MM jak powiedziałem że w saturnie jest ten sprzęt tańszy, to obniżyli cenę do tamtej.
W euronecie, pani mi powiedziała że można się potargować, i coś z ceny ujmą
|
|
|