To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - Zbiornik paliwa i rezerwa

TangoKK - 03-01-2015, 05:12

n_bart napisał/a:
Wracając do tematu. U mnie kontrolka zapala się powyżej 0 absolutnego ale jeszcze w czerwonym polu.
Może przepalona żarówka.

Jak przepalona to jakim cudem się zapala :finga:

n_bart - 03-01-2015, 10:36

TangoKK napisał/a:
n_bart napisał/a:
Wracając do tematu. U mnie kontrolka zapala się powyżej 0 absolutnego ale jeszcze w czerwonym polu.
Może przepalona żarówka.

Jak przepalona to jakim cudem się zapala :finga:

Kolego zastanów się, czy odpowiadam sam sobie? Czy też może na posta z 01.01.2015 z godziny 21:51 ?
Bo wydaje mi się że kolega w w/w poście nie napisał nic o przepalonej żarówce. Czytaj ze zrozumieniem. A później się czepiaj.
Pozdrawiam.

TangoKK - 03-01-2015, 14:18

n_bart napisał/a:
Kolego zastanów się, czy odpowiadam sam sobie? Czy też może na posta z 01.01.2015 z godziny 21:51 ?

Bo wydaje mi się że kolega w w/w poście nie napisał nic o przepalonej żarówce. Czytaj ze zrozumieniem. A później się czepiaj.

No właśnie większość Twoich wypowiedzi delikatnie mówiąc jest mało czytelnych nie tylko dla mnie. Może zamiast się zapowietrzać popracuj nad stylistyką wypowiedzi i wszyscy będą Cię rozumieli? Pozdrawiam :mrgreen:

rokers77 - 03-01-2015, 22:21

dzięki za pomoc ,już teraz rozumiem.
grzesix81 - 09-04-2016, 10:45

Witam,

Żeby nie zaśmiecać forum odgrzeję wątek, a więc stałem się wczoraj szczęśliwym posiadaczem Miśka, 3,0 v6 150 KM krótki i chciałem zapytać jaka jest pojemność zbiornika paliwa, wczoraj przy zbliżającej się wskazówce do zera wlałem do pełna tylko 40l, czy to możliwe że jest taka mała pojemność? I drugie pytanie, w którym miejscu na zegarach znajduje się lampka rezerwy, bo rozumiem że jest?

Z góry dziękuję za pomoc,

[ Dodano: 12-04-2016, 20:42 ]
Właśnie czytam instrukcję do Miska w germańskim języku i napisali że zbiornik w krótkim ma 75L a w longu 92, może to ktoś potwierdzić?

zbyszekm2 - 13-04-2016, 15:08

Ale ktoś może zmieniał zbiorki i coś się stało z odpowietrznikami, Albo odpowietrzniki są przerdzewiałe. Albo założył zbiornik od czegoś innego.
grzesix81 - 14-04-2016, 18:27

Zbiornik raczej wygląda na oryginalny, co do odpowietrzników, to i tak muszę to sprawdzić bo po tankowaniu śmierdzi mi benzyna w aucie, wyniuchałem że czuć z kratki na tylnym słupku, po tej stronie co jest wlew paliwa, więc może któraś z rurek jest nieszczelna.

Pytanie do Was, z której strony jest dostęp do wlewu paliwa, od środka auta czy od koła?