To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Składany kluczyk do Lancera

tyku - 11-09-2016, 19:30

Kluczyk po rozłożeniu, na boki ma lekki luz, ale jest dobrze zablokowany. Siłę rozkładania reguluje się podczas skręcania kluczyka i jest to trochę skomplikowane, ale do ogarnięcia. Jest masywny i to jest jego zaletą podczas przekręcania w stacyjce (trzeba się przyzwyczaić). :wink:
unifil930 - 27-09-2016, 19:33

Wczoraj :D przyszła pierwsza z dwóch zamówionych przeze mnie paczek. Pierwsza, tak jak myślałem przyszła ta paczka ze złym kluczykiem, a ponieważ zamawiałem je dzień po dniu, więc lada dzień przyjdzie właściwa :D
Zamawiałem 2-go września, wczoraj był 26-ty czyli 24 dni.

brylekVFR - 27-09-2016, 20:07

To coś długo idzie, ja zamawialem chyba 4 i już od tygodnia czeka w szufladzie na nacięcie :biggrin:
aequitas - 27-09-2016, 21:47

I ja skusiłem się na składaną wersję kluczyka od chińczyków i oto moje spostrzeżenia:
- plastik z którego jest wykonany kluczyk jest bardzo słabej jakości
- obudowa jest bardzo masywna i duża w porównaniu do standardowego kluczyka
- obudowa wewnątrz nie jest dobrze dopasowana, tzn. przyciski po złożeniu obudowy wciskają się z różnym skokiem, pod immobilizer trzeba podłożyć gąbkę bo inaczej wypada i lata wewnątrz obudowy

Po kliku dniach używania wolę jednak oryginalną obudowę kluczyka. W poprzednim aucie miałem składany kluczyk i był dużo bardziej ergonomiczny.

tyku - 27-09-2016, 22:05

Cytat:
plastik z którego jest wykonany kluczyk jest bardzo słabej jakości
Nie wydaje mi się. :roll:
Nie jest to arcydzieło, ale o wiele lepiej się prezentuje od oryginału. :P

pol82 - 02-11-2016, 13:11

Witam.
Mam pytanie do Tych którzy zamawiali kluczyk na tej aukcji: https://pl.aliexpress.com/item/2-buttons-Modified-Remote-Key-Case-Shell-For-MITSUBISHI-Lancer-Outlander-Grandis-Pajero-Fob-Cover-Housing/32678872341.html?spm=2114.13010608.0.51.eSXoYL
Jak długo czekaliście na przesyłkę bo moja została wyslana 08.09.2016 i do dziś nie dotarła. Wg stronki yanwen idzie już 55 dni a w aplikacji aliexpres nie ma dla nie śledzenia.

brylekVFR - 02-11-2016, 15:36

Ok miesiąca czekam na list z chin , raz przyszła paczka po 2 tygodniach. Ale standardem jest ok 30 dni. Dzisiaj dotarla do mnie paczka wyslana 7.10 Zobacz kiedi Ci się ochrona konczy, przed końcem musisz rozpocząć i info sprzedajacemu, bo tylko on ma możliwość złożenia reklamacji
pol82 - 06-11-2016, 18:47

Dzięki za szybką odp.
Kliknąłem spór i zaraz na drugi dzień został zaakceptowany, a następnego pieniądze wróciły na konto. Przed chwilą po raz kolejny zamówiłem kluczyk u tego samego sprzedawcy, może tym razem dojdzie.

Venom86 - 06-11-2016, 19:34

Miałem to samo... dziś minął 60 dzień od zamówienia. Napisałem do Chinoli a on powiedzieli ze albo dostane zwrot albo nowy kluczyk wyślą. Zgodziłem się na nowy kluczyk, nie musiałem czekać na zwrot kasy i zamawiać ponownie :)
robkraj - 01-12-2016, 22:48

Hej,
zamówiłem na aliex... dwa składane kluczyki (jeden na zapas) i teraz zastanawiam się jak wyciągnąć ten mały moduł immobilizer'a ze starego kluczyka. Ciągnę, ciągnę i wyciągnąć nie mogę :) ... nie chcę urwać kawałka. Też tak mieliście? Czy to jest przyklejone czy wciśnięte?

brylekVFR - 01-12-2016, 22:56

wciśnięte
unifil930 - 01-12-2016, 23:39

Spokojnie, wyjdzie ...
Trzeba odrobinę cierpliwości :-)

[ Dodano: 01-12-2016, 23:42 ]
Mój kluczyk ma lekkie luzy na boki, ale i tak stanowi fajną odmianę. Od czasu do czasu używam oryginalnego , ale i tak nie żałuję, że zamówiłem. Fajna odmiana !!!

robkraj - 21-01-2017, 00:40

Panowie, napiszcie kto Wam docinał ten chińskie kluczyki? Mi już dwa spaprali "docinacze" w centrach handlowych. Niby obaj wspominali, że mogą nie pasować bo rowek w surówce ma minimalnie inną szerokość i maszynka do docinania może tego nie ogarnąć.

Trzeba kolejne zamówić na aliexp... ale komu je dać do nacięcia?

brylekVFR - 21-01-2017, 05:48

Mi docinał w markecie i działa
Venom86 - 22-01-2017, 17:24

ja docinałem w ten piątek w http://www.gama.krakow.pl/ (w centrum handlowym Krokus).

Majster też wspomniał ze rowek się różni i pokazywał mi na suwmiarce. Powalczył z 10-15 min i kazał mi iść do auta i sprawdzić czy jest ok a jak nie żebym wrócił na poprawki.

W moim przypadku przekręcił się bez problemu.
Wróciłem do domu przełożyłem "flaki"(czujka immobilizera/pilot centralnego).

Koszt dorobienia: 20zł