[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] ETACS Moduł komfortu
ŁukaszK. - 16-10-2014, 06:29
A ktoś już wyczaił jak się to ma do immo czy alarmu?
Nie ma niestety na allegro, ale sie nie pali..
mati_z - 16-10-2014, 08:42
ŁukaszK., jak to nie ma? Ostatnio sam zamawiałem
http://allegro.pl/listing...s0-default-0905
Immobiliser to oddzielny moduł, a syrena alarmu z tego co czytałem występowała przed pierwszym liftem, a później z niej zrezygnowali. Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi
tresorex, ja miałem moduł z numerem 9016, a teraz mam z nr 9317 i mam te same funkcje co Ty, oprócz DRL. Jestem ciekaw jakie oznaczenia mają te po drugim lifcie
ŁukaszK. - 16-10-2014, 08:48
Juiceman napisał/a: | MR405891 |
zmylil mnie z jedynką
A jak wyglada sprawa z tymi światlami albo np domykaniem szyb? Samym modułem to aktywuje?
mati_z - 16-10-2014, 08:55
Ta jedynka jest dodatkowa i lepiej szukać bez niej
Co do świateł to było wcześniej w tym temacie napisane, jest oddzielny moduł MB894050 i do tego przekaźnik. A domykanie szyb chyba występowało po drugim lifcie. Z programowaniem tego modułu nie jest tak kolorowo, przynajmniej mi nie udało się wejść w tryb programowania
ŁukaszK. - 16-10-2014, 08:58
aha rozumiem, wiec jedynie bede mogl sie cieszyć 'kinem'
Dzieki!
tomix - 25-05-2015, 15:18
Mój ETACS ma symbol MR 24316.Mam zamiar zmienić na MR 40589.
Chyba nie powinienem wtedy stracić automatycznie załączanych świateł (DRL),Jak myślicie?
W wersji skandynawskiej do świateł to chyba był osobny moduł.
robertdg - 25-05-2015, 18:40
W skandynawskiej wersji jest osobny moduł znajdujący się w okolicy szyjki zbiorniczka spryskiwaczy
tomix - 27-05-2015, 22:40
Jest jak pisałeś.Dokładnie obok zbiorniczka.
artufcb - 18-04-2016, 03:51
Cześć, czy moduł etacs współpracuje z uniwersalnym sterownikiem centralnego zamka?
Jeszcze kiedyś gdy oryginalny centralny zamek działał bez zarzutów to po otwarciu drzwi włączaly się światła wewnątrz oraz po chwili zamykaly się drzwi z powrotem gdy ich się nie otworzyło. Później to przestało działać gdy popsul mi się pilot i korzystałem tylko z kluczyka. Po zamontowaniu uniwersalnego sterownika to nadal nie działa. Inne funkcje jakie rzekomo oferuje etacs, czyli np podświetlana stacyjka, nawet po zamknięciu drzwi, brzeczyk otwarcia drzwi przy włączonych światłach działają.
Wydaje mi się że te ww rzeczy przestały mi działać przy pierwszej próbie instalacji uniwersalnego sterownika, mogłem więc coś spalić, popsuć. Czy wymiana modułu coś da?
Nie działa mi też centralny z kluczyka z drzwi pasażera, kiedyś działał. To też kwestia etacsa?
|
|
|