Nasze Miśki - Cos sobie sprawilem
Anonymous - 19-10-2005, 22:54
Kofi napisał/a: | nieliczac parkingowego dachowania
|
Mój kolega miał "dachowanie" na parkingu, a konkretnie dostał w dach szlabanem - i to mocno.
Sorry za OT, ale nie mogłem się powstrzymać
No i radości z bliźniaczek (dwujajowych) życzę!
Anonymous - 07-11-2006, 23:51
Już troszkę czasu mineło, czytam i podziwiam. Miałem dylemat szukając cari czy kupić wersję cztero czy pięcio drzwiową, czy jest jakaś różnica w komforcie jazdy, chodzi mi o odgłosy dochodzące z tyłu samochodu.
Student - 08-11-2006, 07:19
O gustach sie nie dyskutuje ale dla mnie sedan wygląda jak duży fiat, zawsze podobał mi się HB.
Co do odgłosów to w hb może bardziej słychać tylną półkę bo w każdym HB skrzypi i nie tylko w MItsu, tylną maskę a właściwie jej zamek, w sedanie macha praktycznie poza autem więc pewnie ciszej będzie.
Juiceman - 08-11-2006, 08:54
Co jak co popieram zdanie kolegi HTB cud auto, a przed liftem jeszcze ladnijeszy (dlamnie of course). Ale sedan ma jeden plus przewyzszajacy wszystkie HTB i nie wazne jakiej marki sedan. W zimie gdy bedziesz chcial cos wyjac z bagaznika nie ucieknie Ci cale cieplo, a w HTB no niestety jak otworzysz bagaznik w zimie, bedzie w srodku samochodu zimno..
Anonymous - 08-11-2006, 09:09
ja dla rownowagi nie trawie htb, nie rozumiem mysli podnoszenia szyby razem z bagaznikiem, zreszta wiekszosc htb upodabnia sie do sedanow (wyraznie zarysowany bagaznik),
inna kwestia sa linie i "kreska' jaka zostal narysowany poszczegolny samochod i tutaj faktyczie mozna dystkutowac co jest ladniejsze.
Grześku - 08-11-2006, 09:37
Ja mam HB, nic mi nie skrzypi, Choper świadkiem, BTW zdziwionym brakiem skrzypienia. To tak na marginesie
Podnoszenie "szyby razem z bagażnikiem" to wizytówka HB, tu nie można mówić o wadzie tylko o charakterystyce. (Wiem arturro, nie mówiłeś o wadzie, ogólnik) Osobiście wolę HB z dwóch powodów:
1. Cari sedan wyglda jak toyota avensis.
2. dzięki HB mam większy bagażnik.
Ale, jak zawsze jest jakieś, to wszystko kwestia gustu...
Matejko - 08-11-2006, 10:56
sedan jest o wiele sztywniejszy przez co plastiki nie trzeszcza, no i troszke milej sie jezdzi ale jesli tylko cos wiekszego potrzebuje przewiezc to htb siedzenia w dol i jazda z wanna, podwieszanym zbiornikiem do kibla i sedesem , co do trzeszczenia tylu - Grześku zobaczymy jak bedzie miala 10 lat to wtedy mozemy porownywac, w mojej przy zakupie jak miala 4 latka tez byla cisza, ale nawet biorac pod uwage cudo mordy tam tez bylo cicho - widocznie cos poprawili z nowszym modelem, moze lepsze spinki trzymaja - przez co sie nie wyrabiaja i nie trzeszczy albo poprostu lepsza jakos materialu
jeslibym mial sam wybierac czy sedan czy htb na pewno nie porownywalbym nadwoziem, wyposazeniem i owszem, problem by byl gdyby byly kropka w kropke identyczne tylko buda inna
Grześku - 08-11-2006, 12:43
Matejko napisał/a: | ale nawet biorac pod uwage cudo mordy tam tez bylo cicho |
Morda to zdrajca
bo oplem wozi jajca
Masz rację, jest cicho bo jest w miarę nowa. Jeżeli dojeżdzę nią do 10cio lecia, to ponownie napiszę o trzeszczeniu lub jego braku.
Na razie jest cicho. I oby tak dalej.
saphire - 08-11-2006, 13:29
IMHO nazwa hatchback w przypadku Carismy to raczej nie jest odpowiednia bo to przeca liftback jest - hatchback to moja Corsa 5d była
Matejko - 08-11-2006, 14:01
Grześku napisał/a: |
Masz rację, jest cicho bo jest w miarę nowa. Jeżeli dojeżdzę nią do 10cio lecia |
nie zdziwilbym sie jakby nie stukala, a jesli nawet to i tak by to bylo mniejsze niz w modelu sprzed liftu
tak saphire carisma to liftback - ale malo kto uzywa tego nazewnictwa, jedynie mialo zastosowanie w starej generacji corolli, w ktorej byly montowane sedany, kombi, liftbacki i hatchbacki
mlun - 08-11-2006, 15:41
Ja uważam że HB(vel liftback) ma ładniejszą sylwetkę.Sedan jakis taki długi mi się wydaje,ale o gustach sie nie dyskutuje:P
Matejko - 08-11-2006, 16:08
eee ale i tak jest fajny
no i juz ponad roczek minal jak mam sedana
Anonymous - 08-11-2006, 17:00
szkoda ze kierownik tego samochodu jakis "nie teges"
Cezar - 08-11-2006, 17:29
Mi jako pierwsza Carisme koles sprowadzil czerwonego sedana. Jego blad, ze sedana Sierota zapomnial co bylo zamawiane
Od poczatku bardziej podobala mi sie wersja HB.
Poczekalem miesiac i odebralem taka Cari jaka chcialem miec
Krzyzak - 08-11-2006, 18:02
swojego czasu mieliśmy podobną dyskusję o Galantach E3x - liftback ma taki pełniejszy tył i jest praktyczniejszy, natomiast sedanowi czegoś jakby brakuje - za szybko się kończy i taki nieforemny; ale już Galant EAx jako sedan jest nie do wyrypania
|
|
|