[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Jakie Świece zapłonowe?
czekoladka_1981 - 25-04-2008, 17:42
mirek napisał/a: | A z gazem też 1,1 ? |
Mniejsze, ale nie jestem pewna czy 0,8 czy 0,9 mapewno lepiej bedą wiedzieć koledzy którzy mają gaz?
akbi - 25-04-2008, 18:19
czekoladka_1981 napisał/a: | akbi napisał/a: | NGK PFR6G-11 |
Ale one są chyba do 2,5 , a do 2,0 BKR6E-11 |
oczywiscie masz racje ... z rozpędu podałem do EA5
swinks_UK - 25-04-2008, 19:10
Akbi: tylko, że te świece mają tą samą charakterystykę. Jedne to droższe platynówki, a drugie to zwykłe (tańsze) NGK. Mogą być zamiennie.
Ja polecałbym Denso IK20.
I by rozwiać wątpliwości, we wszystkich wymienionych świecach w temacie szczelina wynosi 1.1mm. To ta liczba w systemie NGK po myślniku.
Denso często nie podaje w symbolu szczeliny, ale zawsze ciepłotę (20 dla Galanta 2.0 i 2.5V6). Świeca (IK20) którą podałem ma 1.1mm szczelinę.
Przy silnikach wysilonych np. 2xturbo 2.5V6 (6A13TT) szczelina zmniejsza się do 0.8 - 0.6mm a ciepłota w świecach Denso powinna być 22 - 24 (świece IK22 - IK24 i ich odpowiedniki).
Świece do LPG raczej nie ulegają zmianie. Może na takie o większej skuteczności typu 3-4 elektrodowe, lub "splitfire".
spidernet - 27-04-2008, 19:12
swinks_UK podajesz model Denso IK20 jednak na stronie: http://autotech.home.pl/obrazki/DENSO.html nie ma informacji, że model tej świecy pracuje w Galu EA2A. Producent podaje możliwość zastosowania tej świecy w modelach do 1997. Czyżby w rozpisce pojawiło się jakieś przeoczenie?
swinks_UK - 27-04-2008, 23:43
Świeca Denso IK20 jest odpowiednikiem świecy NGK PFR6G/J-11 (litera G, J oznacza tylko minimalne różnice w fizycznym profilu elektrody, np krzywizna, przekrój, bez znaczenia dla pracy świecy). Tak kupisz wszędzie w sklepach UK. Jest to irydowa wersja platynowej świecy Denso PK20PR-11.
Co ciekawe, na amerykańskich stronach sklepów wysyłkowych podają, że w choć oficjalnie "20" odpowiada "6" w NGK to w przypadku irydówki powinno to być IK24.
Na dole tej strony wyjaśnione:
http://www.stealth316.com/2-sparkplugtech.htm
I tutaj tabela (co prawda do silnika 6G72, ale wg. mnie świece też te co w 4G63):
http://www.sparkplugs.com...=1&AAIA=1434244
A tu o przewodach WN:
http://www.stealth316.com/2-msd-ignwires.htm
roguhd - 08-05-2008, 16:30
witam, zaglądam tu od dawna, ale galanta kupiłem 3 miesiące temu. sprzedałem carismę która się świetnie spisywała przez 2 lata podczas których zrobiłem prawie 80 tysięcy BEZAWARYJNIE! no i mam gala (2,0l '98r. 136 KM) wymarzonego no i pojawiły się kłopoty oczywiście.
ale zacznę od sprawy z tego wątku. zacząłem wymieniać w aucie wiele rzeczy (rozrząd, klocki płyny) no iświece. zamówiłem w sklepie ngk platyny, zapłaciłem 2 stówy, zamontowałem i po dwóch dniach się zorientowałem że to nie te. miały być BKR6E-11, a są PFR6G-11 (do V6) oczywiście nie chcą przyjąć bo używane od dwóch dni, szlag mnie trafia bo to dwie stówy. pytanie - czymś ryzykuję jeżdząc na tych świecach? aha - gal z LPG. za sugestie dzięki. rogu
swinks_UK - 08-05-2008, 19:00
Te co masz sa rowniez przewidziane do rzedowej czworki
Anonymous - 09-05-2008, 09:29
Mam jeszcze pytanie odnosnie wkrecania swiec. Czy w 4G63 SOHC trzeba wkrecac je z odpowiednim momentem ? W sensie czy trzeba miec do tego klucz dynamometryczny czy wystarczy zwykly do swiec i wkrecanie z wyczuciem ?
akbi - 09-05-2008, 10:40
axg napisał/a: | Mam jeszcze pytanie odnosnie wkrecania swiec. Czy w 4G63 SOHC trzeba wkrecac je z odpowiednim momentem ? |
25Nm
axg napisał/a: | czy wystarczy zwykly do swiec i wkrecanie z wyczuciem |
jak nie przekręcisz to tak
Anonymous - 17-11-2008, 20:00
axg napisał/a: |
A odnosnie SEIWA, to na forum hondy pisza, ze to badziewie i czasami po 1tys km nadaja sie do kosza.
Moje obecne kable (nie wiem jakiej firmy bo sa tylko kody kropkowe) nie sa jeszcze tragiczne, przebijaja w 3 miejscach jak jest duza wilgotnosc. Ale i tak chce wymienic dla swietego spokoju. Gorzej mam z fajkami pod cewkami, maja przebicia w miejscach laczenia gumowego kolnieza i plastikowej rurki. Narazie zaizolowalem silikonem i jest ok, ale musze pomyslec o zmianie.
Ok, zaryzykowalem i kupilem SEIWA - 75pln komplet, zaloze , pojezdze i napisze jak sie sprawuja. |
A wiec odnosnie kabli zaplonowych SEIWA. Po zalozeniu nowki kopaly jak glupie, najbardziej przy wtyczkach ktore wchodza do cewek. Nie dalo sie tam utrzymac reki . Zrobilem im maly tuning, nalozylem na cala dlugosc przewodow przezroczyste wezyki z izolacyjne. Przez ok 5 tys bylo ok, ale teraz przebicia na przewodach sa takie, ze poprzebijalo i te wezyki. Przeprosilem sie z moimi starymi przewodami i szukam innych kabli, a te wysylam do reklamacji. Zobaczymy co z tego bedzie.
werdew - 18-11-2008, 19:54
Tylko jako info, w moim Galu siedza NGK Platinum.
Marti - 18-11-2008, 22:03
Kupiłem Gala z NGK + jakieś troszkę zniszczone przewody. Dla świętego spokoju zminiłem na nowy komplet NGK + kable WN JC (innych podobno nie ma) i po kilku dniach walki z szarpaniem i czyszczeniem fajkocewek wróciłem pół roku temu do starego niby nieciekawego komletu. Do dzisiaj odpukać cisza. Nadmieniam że stare przewody trzymają się kupy natomiast nowe JC odrazu odzieliły się od uchwytów wciskanych w pokrywę zaworów i teraz wyciągając je muszę ciągnąć za przewód. Poprostu szajs.........
akbi - 19-11-2008, 09:29
Marti napisał/a: | innych podobno nie ma |
błąd
oczywiście są inni producenci kabli WN do EA2
Marcino - 19-11-2008, 10:02
Ja sam kupiłem komplet porzdanych kabli od Japaneze za chyna ponad 200zł, nie chciałem ryzykowac z Allegro za 130zł, to do V6 było. Druga sprawa Marek sprzedał mi tez swiece paltynowe NGK, z przerwa 0.8mm po 32zł sz wiec mysle ze cena bardzo dobra.
Pozdrawiam
krzysio1972 - 19-11-2008, 11:41
Marcino, a jakie dokladnie, bo ja mam od Japaneze sentechy i są ok.
|
|
|