To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - [CY2A 1.5] Brak podświetlenia przycisku ASC

Trik - 18-02-2014, 20:07

No i sprawdziłem. Niestety przycisk jest podświetlony. :mrgreen:
lurek - 18-02-2014, 20:53

tyku napisał/a:
lurek, Jeszcze w planach mam kilka wynalazków, ale jakoś czasu brak.
lurek napisał/a:
denerwuje mnie tylko brak oświetlenia przycisków od szyb
- to jest temat do ogarnięcia, nawet wiem jak, od kolegów z lancerX.ru, ale tego to mi nie brakuje. Myślałem o podświetleniu klamek od środka, widziałem to w mini, super to wygląda, ale tam z fabryki wyszło. :shock:

Podejrzewam, że sekret tkwi w wymianie guzików na taki sam jak ten jeden plus podpięcie napięcia. O ile w drzwiach kierowcy to raczej pikuś to pewnie do reszty trzeba poprowadzić przewód.

pancure - 18-02-2014, 22:04

No własnie, czyżby koncern Mitsubishi poszedł w oszczędności?

Bo nie bardzo rozumiem dlaczego nie zrobili podświetlenia przycisków od sterowania lusterkami i szybami:(

Co prawda świeci tylko jeden przycisk którym otwiera się szybę od strony kierowcy (ale to jakaś prowizorka jest bo świeci na biało, mam wrażenie jakby zrobili to na ostatnią chwilę)

Czy Outlander i ASX też nie mają podświetlenia?

Lojezu91 - 18-02-2014, 22:29

U mnie swieca i przyciski ASC etc i podswietlane szyby... Ale powtorze moje pytanie mam po lewej stronie od przyciusku ASC atrape (ktora mysle ze powinna byc regulacja swiatel) czy majac atrape oznacza to ze swiatla sa sterowane automatycznie?
mjsystem - 18-02-2014, 22:37

Lojezu a masz ksenony czy zwykle lampy? I jaką wersję?
Lojezu91 - 18-02-2014, 22:47

mjsystem napisał/a:
Lojezu a masz ksenony czy zwykle lampy? I jaką wersję?

ksenony, a wersja to CY3A (1.8 silnik)

Trik - 19-02-2014, 09:04

Lojezu91, No to masz samo poziomowanie wymagane w xenonach. Mimo tego i tak należy przeprowadzać ustawienie świateł na stacji diagnostycznej lub przy przeglądach.
Instrukcja obsługi strona 3-62 jest wzmianka.

Lojezu91 - 19-02-2014, 10:43

Dzieki wielkie :) bo zaczynałem juz lapac stresa :)
Arczi89 - 17-08-2014, 18:59

Dzisiaj zabrałem się za wymianę żaróweczek pod przyciskiem ASC oraz regulacją poziomu świateł.

Potrzeba śrubokrętu typu krzyżak ( 2 śruby od spodu plastiku pod nogami) oraz przyda się płaski do podważenia przycisku.

W środku są 2 żaróweczki o średnicy może 2-3mm (po 1 na przycisk). Wyjmujemy przyciski rozbieramy je, Wyciągamy starą żarówkę z oprawką. Odwijamy nóżki i wyjmujemy ją z oprawki. Przekładamy kapturek pomarańczowy na nową żarówkę i składamy w odwrotnym kierunku ;)

żaróweczki do kupienia w sklepie elektronicznym na napięcie 12V lub 14V (jeżeli ktoś woli mieć słabsze światło ale z zapasem)

Negro - 20-11-2019, 22:24

A czy przycisk "info" do zmiany wyświetlanych parametrów na desce jest podświetlany?
HUGIO - 20-11-2019, 22:34

Negro,
Nie :/