Nasze nieMiśki ;-) - bus pospieszny - aka - czarnuch ST
booohal - 21-02-2014, 22:44
Tak tylko bajerzę. Sam mam sodomę na lakierze
Ooo, rym wyszedł
custom - 18-05-2014, 22:54
male spy photo
samochód jezdzi, pali jak smok, dobrze hamuje , przeszedł bez uwag przegląd nadwozia w fordzie
do dnia dzisiejszego zrobione
1. mały pakiet detailingu czyli :
- korekta onestep scholl s17
- poorboys polish w sealant
- opti seal
coś tam w środku, jakieś skóry, szyby, nadkola , tworzywa zew, opony felgi itp.
2 . wymiana świec i czyszczenie porozlewanego oleju po cewkach
3. czyszczenie wkładki k&n z konserwacją.
4. założone śruby przeciwkradzieżowe
5. przegląd klimy ( wym pyłkowego i odgrzybianie )
6. polakierowane czujniki przednie - coś szwankowały
do zrobienia
1. założyć drl - tylko gdzie ?
2. wyprać dywany podłogowe i fotele + jakiś fabric protect ( generalnie jest spoko ale zawsze coś się wyczyści )
3. ogarnąć komorę silnika
4 wyczyścić końcówki wydechu + polerownie
5. poszukać jakiś dokładek przód + tył
6 polakierowanie zacisków ?
7. fabryczny spoiler
8. zdjąć belki dachowe
+ kilka pomysłów w głowie
Fragu - 18-05-2014, 23:03
custom napisał/a: | pali jak smok |
tzn ?
Marcino - 19-05-2014, 09:05
Nawet jak dużo pali.. to jest fajny. Ale pewnie nie wiecj niż galant
custom - 20-05-2014, 22:50
spalanie od 14 w mieście ( Wrocław )
trasa sporo niżej
I tak lepsze to niż diesel
krzychuzzz - 21-05-2014, 11:43
custom napisał/a: | spalanie od 14 w mieście ( Wrocław )
trasa sporo niżej
I tak lepsze to niż diesel |
Czyli bardzo ekonomiczne auto jak na taki motor i moc
Tomii - 21-05-2014, 13:31
Światła dzienne to jedynie tu:
http://zapodaj.net/7f5648ce2ca45.jpg.html
polecam Philips DRL4
custom - 09-01-2015, 10:21
Witam
chwile mnie nie było a działo się ostatnio.
od początku.
przed wakacjami zamontowałem światła do jazdy dziennej
a przy okazji wypolerowałem IC
następnie podróż na wakacje - uwielbiam ten samochód jazda z wysokimi prędkościami z rodzinka to przyjemność
Spalanie średnie około 9 na 100km
[img width=600 height=398]http://i.imgur.com/wiB1UAk.jpg[/img]
w listopadzie pojawi³ się na chwilę komunikat na conversie - usterka silnika bez błędów dtc.
a ¿e wyje¿d¿a³em na szkolenie stwierdziłem że wgram ori mapę w razie W
Kolejny komunikat pojawił się po tygodniu i już można było odczytać błędy ( odczytałem bluefin - em kod błędu e001 czyli brak komunikacji z ECU - poradziła sobie żona przez telefon
I się zaczęło.
ponieważ byłem na szkoleniu zonę wysłałem do ASO GE...Z na kontrolę tematu.
stwierdzili ¿e przegryziona wiązka naprawić za 250 i będzie super samochód natomiast po odbiorze samochodu przestał wchodzić wsteczny ( wchodził z oporem ) wiec zona wróciła na poprawkę ale zobaczyła pod maską powyjmowane przewody.
wróciła do ASO, wysłuchała bezradnego doradcy i wjeżdżając na recepcje przejazdową zapaliła się znów kontrolka usterka silnika.
Dostała samochód zastępczy i 3 tygodnie czekania.
Pad³o ecu - podobno się zdarza nowe 6500 ale jest GW 12 WIEC FORD WYMIENI£ NA NOWE.
- Panowie z ASO -zaprzeczyli - wiązka nie by³a naprawiana i zrobili korektę za poprzedni± naprawdę - i się zdenerwowałem
Przy okazji takiego czasu naprawy zgłosiłem dziwne dźwięki jak gwizd, ćwierkanie przy przyspieszaniu.
Ford stwierdzi³ uszczelka pomiędzy turbo a down pipe ale zapomnieli zamówić - temat zostawiłem na potem.
Zmieniając koła na zimowe kolejny nerw panowie wypuścili samochód bez jednej śruby z 3 na łączeniu turbo z down pipe.
Po wysłaniu zapytania do Superchips o nowy program w 2 dni został temat ogarnięty i jest nowy program.
Tydzień temu pojechałem na kolejny przegląd i PO GW12 - dzwoni doradca wszystko git i zaprasza po odbiór samochodu, mija 15 min i dzwoni kolejny raz mówi że spalona żarówka oraz że mistrz serwisu przypomniał sobie ¿e s± tam przedmuchy na wydechu i nie przed³u¿a gwarancji i pomimo że układ wydechowy nie wchodzi w skład przeglądu przed GW 12 to nie bo nie.
Mam wydać 900 zł na wymianę uszczelki i jak nic nie pomoże to może turbo mi wymienią za kilka tysięcy itp
była zadyma...
Kazałem zamówić uszczelkę i nowe śruby
mia³em tydzień czasu na usuniecie usterki od przeglądu
postanowi³em sam zdiagnozować i po 3 godzinach został³ dokręcony kolektor wydechowy i dźwięk ustał ( co ciekawe nie by³o nawet minimalnie okopcone )
zadzwoni³em na kolejny dzień usterkę i proszę mnie umówić na przegląd przed GW12
Pojechałem nikt mi w oczy nie patrzył i nic nie mówili oddali samochód po godzinie z wydaną gwarancją gw12 i assistance.
Tyle w związku z ASO we Wrocławiu.
BTW
założone są klocki tylne EBC GREEN STUFF - teraz hamowanie jest git
czekam na odbiór - bosst solenoid - sportowy zawór ciśnienia doładowania -
http://j-w-racing.co.uk/p...__ford_focus_st
zestaw zimowy
Marcino - 09-01-2015, 10:46
Trochę zadymy zrobiłeś.... dobrze ze wszytko jużdobrze jest.
Hugo - 09-01-2015, 22:54
Nie chce mi się sprawdzać wstecz, ale na pewno już to pisałem, że te auta są po prostu boskie. Kiedyś sobie takiego kupię...
_Slawek_ - 10-01-2015, 11:18
Hugo napisał/a: | Nie chce mi się sprawdzać wstecz, ale na pewno już to pisałem, że te auta są po prostu boskie. Kiedyś sobie takiego kupię... |
Może nie aż boskie ale pod każdym względem zaskakujące mocno na plus Znajomy jeździ takim od około 5 lat i z żalem się będzie rozstawał. Niby tylko 140 KM w dieslu, a na trasie wydaje się jakby było bliżej 200. Prowadzi się w zakrętach jak wyścigówka, a o takich hamulcach w miśkach można tylko pomarzyć Brakuje tylko napędu 4x4, ale w tym roku już ma być dostępny
Hugo - 10-01-2015, 21:46
_Slawek_, miałem na myśli jego wygląd i nie chodzi mi o tą konkretną wersję, ale o bryłę tego auta. Jest po prostu świetna.
custom - 11-01-2015, 08:01
Hugo napisał/a: | _Slawek_, miałem na myśli jego wygląd i nie chodzi mi o tą konkretną wersję, ale o bryłę tego auta. Jest po prostu świetna. |
Hugo cos masz do mojej wersji
Hugo - 11-01-2015, 10:30
custom napisał/a: | Hugo cos masz do mojej wersji | Nie, nie. Absolutnie, tylko chlapacze bym wywalił
Tomii - 11-01-2015, 19:10
Hugo napisał/a: | custom napisał/a: | Hugo cos masz do mojej wersji | Nie, nie. Absolutnie, tylko chlapacze bym wywalił |
chlapacze tylne i bagażnik bleee
|
|
|