To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - bus pospieszny - aka - czarnuch ST

booohal - 21-02-2014, 22:44

Tak tylko bajerzę. Sam mam sodomę na lakierze ;)

Ooo, rym wyszedł :)

custom - 18-05-2014, 22:54

male spy photo

samochód jezdzi, pali jak smok, dobrze hamuje , przeszedł bez uwag przegląd nadwozia w fordzie :-)

do dnia dzisiejszego zrobione
1. mały pakiet detailingu czyli :
- korekta onestep scholl s17
- poorboys polish w sealant
- opti seal

coś tam w środku, jakieś skóry, szyby, nadkola , tworzywa zew, opony felgi itp.

2 . wymiana świec i czyszczenie porozlewanego oleju po cewkach
3. czyszczenie wkładki k&n z konserwacją.
4. założone śruby przeciwkradzieżowe
5. przegląd klimy ( wym pyłkowego i odgrzybianie )
6. polakierowane czujniki przednie - coś szwankowały

do zrobienia
1. założyć drl - tylko gdzie ?
2. wyprać dywany podłogowe i fotele + jakiś fabric protect ( generalnie jest spoko ale zawsze coś się wyczyści )
3. ogarnąć komorę silnika
4 wyczyścić końcówki wydechu + polerownie
5. poszukać jakiś dokładek przód + tył
6 polakierowanie zacisków ?
7. fabryczny spoiler
8. zdjąć belki dachowe :D

+ kilka pomysłów w głowie ;-)

Fragu - 18-05-2014, 23:03

custom napisał/a:
pali jak smok

tzn ? :lol:

Marcino - 19-05-2014, 09:05

Nawet jak dużo pali.. to jest fajny. Ale pewnie nie wiecj niż galant
custom - 20-05-2014, 22:50

spalanie od 14 w mieście ( Wrocław ) :mrgreen:

trasa sporo niżej

I tak lepsze to niż diesel :P

krzychuzzz - 21-05-2014, 11:43

custom napisał/a:
spalanie od 14 w mieście ( Wrocław ) :mrgreen:

trasa sporo niżej

I tak lepsze to niż diesel :P

Czyli bardzo ekonomiczne auto jak na taki motor i moc :D

Tomii - 21-05-2014, 13:31

Światła dzienne to jedynie tu:

http://zapodaj.net/7f5648ce2ca45.jpg.html

polecam Philips DRL4 ;)

custom - 09-01-2015, 10:21

Witam
chwile mnie nie było a działo się ostatnio.

od początku.
przed wakacjami zamontowałem światła do jazdy dziennej
a przy okazji wypolerowałem IC

następnie podróż na wakacje - uwielbiam ten samochód jazda z wysokimi prędkościami z rodzinka to przyjemność
Spalanie średnie około 9 na 100km
[img width=600 height=398]http://i.imgur.com/wiB1UAk.jpg[/img]

w listopadzie pojawi³ się na chwilę komunikat na conversie - usterka silnika bez błędów dtc.
a ¿e wyje¿d¿a³em na szkolenie stwierdziłem że wgram ori mapę w razie W

Kolejny komunikat pojawił się po tygodniu i już można było odczytać błędy ( odczytałem bluefin - em kod błędu e001 czyli brak komunikacji z ECU - poradziła sobie żona przez telefon

I się zaczęło.
ponieważ byłem na szkoleniu zonę wysłałem do ASO GE...Z na kontrolę tematu.
stwierdzili ¿e przegryziona wiązka naprawić za 250 i będzie super samochód natomiast po odbiorze samochodu przestał wchodzić wsteczny ( wchodził z oporem ) wiec zona wróciła na poprawkę ale zobaczyła pod maską powyjmowane przewody.
wróciła do ASO, wysłuchała bezradnego doradcy i wjeżdżając na recepcje przejazdową zapaliła się znów kontrolka usterka silnika.

Dostała samochód zastępczy i 3 tygodnie czekania.
Pad³o ecu - podobno się zdarza nowe 6500 ale jest GW 12 WIEC FORD WYMIENI£ NA NOWE.
- Panowie z ASO -zaprzeczyli - wiązka nie by³a naprawiana i zrobili korektę za poprzedni± naprawdę - i się zdenerwowałem

Przy okazji takiego czasu naprawy zgłosiłem dziwne dźwięki jak gwizd, ćwierkanie przy przyspieszaniu.
Ford stwierdzi³ uszczelka pomiędzy turbo a down pipe ale zapomnieli zamówić - temat zostawiłem na potem.
Zmieniając koła na zimowe kolejny nerw panowie wypuścili samochód bez jednej śruby z 3 na łączeniu turbo z down pipe.

Po wysłaniu zapytania do Superchips o nowy program w 2 dni został temat ogarnięty i jest nowy program.

Tydzień temu pojechałem na kolejny przegląd i PO GW12 - dzwoni doradca wszystko git i zaprasza po odbiór samochodu, mija 15 min i dzwoni kolejny raz mówi że spalona żarówka oraz że mistrz serwisu przypomniał sobie ¿e s± tam przedmuchy na wydechu i nie przed³u¿a gwarancji i pomimo że układ wydechowy nie wchodzi w skład przeglądu przed GW 12 to nie bo nie.
Mam wydać 900 zł na wymianę uszczelki i jak nic nie pomoże to może turbo mi wymienią za kilka tysięcy itp
była zadyma...

Kazałem zamówić uszczelkę i nowe śruby
mia³em tydzień czasu na usuniecie usterki od przeglądu

postanowi³em sam zdiagnozować i po 3 godzinach został³ dokręcony kolektor wydechowy i dźwięk ustał ( co ciekawe nie by³o nawet minimalnie okopcone )
zadzwoni³em na kolejny dzień usterkę i proszę mnie umówić na przegląd przed GW12

Pojechałem nikt mi w oczy nie patrzył i nic nie mówili oddali samochód po godzinie z wydaną gwarancją gw12 i assistance.

Tyle w związku z ASO we Wrocławiu.

BTW
założone są klocki tylne EBC GREEN STUFF - teraz hamowanie jest git
czekam na odbiór - bosst solenoid - sportowy zawór ciśnienia doładowania -
http://j-w-racing.co.uk/p...__ford_focus_st

zestaw zimowy

Marcino - 09-01-2015, 10:46

Trochę zadymy zrobiłeś.... dobrze ze wszytko jużdobrze jest.
Hugo - 09-01-2015, 22:54

Nie chce mi się sprawdzać wstecz, ale na pewno już to pisałem, że te auta są po prostu boskie. Kiedyś sobie takiego kupię...
_Slawek_ - 10-01-2015, 11:18

Hugo napisał/a:
Nie chce mi się sprawdzać wstecz, ale na pewno już to pisałem, że te auta są po prostu boskie. Kiedyś sobie takiego kupię...

Może nie aż boskie ale pod każdym względem zaskakujące mocno na plus ;) Znajomy jeździ takim od około 5 lat i z żalem się będzie rozstawał. Niby tylko 140 KM w dieslu, a na trasie wydaje się jakby było bliżej 200. Prowadzi się w zakrętach jak wyścigówka, a o takich hamulcach w miśkach można tylko pomarzyć :| Brakuje tylko napędu 4x4, ale w tym roku już ma być dostępny :)

Hugo - 10-01-2015, 21:46

_Slawek_, miałem na myśli jego wygląd i nie chodzi mi o tą konkretną wersję, ale o bryłę tego auta. Jest po prostu świetna.
custom - 11-01-2015, 08:01

Hugo napisał/a:
_Slawek_, miałem na myśli jego wygląd i nie chodzi mi o tą konkretną wersję, ale o bryłę tego auta. Jest po prostu świetna.

Hugo cos masz do mojej wersji :P

Hugo - 11-01-2015, 10:30

custom napisał/a:
Hugo cos masz do mojej wersji
Nie, nie. Absolutnie, tylko chlapacze bym wywalił :wink:
Tomii - 11-01-2015, 19:10

Hugo napisał/a:
custom napisał/a:
Hugo cos masz do mojej wersji
Nie, nie. Absolutnie, tylko chlapacze bym wywalił :wink:

chlapacze tylne i bagażnik bleee ;)