Outlander III Ogólne - Dlaczego nie OIII
krzychu - 18-02-2014, 06:44
mitsu00 - no to taka tarcza jak w OII.... Patrząc na to tak jak rezon tez się skrzywi
mitsu00 - 18-02-2014, 07:04
krzychu napisał/a: | mitsu00 - no to taka tarcza jak w OII.... Patrząc na to tak jak rezon tez się skrzywi | Nawet najwieksza tarcze mozna szybko zarznac jak po kaluzach bedzie sie latac, albo przez dziury na wcisnietym hamulcu jezdzic.
rezon - 18-02-2014, 07:24
krzychu napisał/a: | Nie wiem czym się tutaj zachwycać. Mówisz o EVO VII-IX? Tam jest jedynie 320mm | nie wiem, które EVO - wyglądało na świeże i tablice miało kilkumiesięczne czyli pewnie X. Nie chodzi o samą średnicę zewnętrzną tylko o pole pracy. Ja mam ok. 2x większe niż Outka, a EVO miało jeszcze znacznie większe.
mjsystem napisał/a: | Dlatego sporo osób zamieniało zaciski z EVO i było OK | w Outkach? Jakoś nie spotkałem informacji....
A co do średnic ja mam 312 zewn
borsak1 - 18-02-2014, 07:45
PiotrKw napisał/a: | "Kratka" czyni cuda | no to Cię zaskoczę w styczniu ilość procentowa kratek wynosiła aż całe 3% w całej sprzedaży nowych samochodów w Polsce. Niekoniecznie kratka, jest coś w nas co każe nam myśleć schematem:
1. SUV
2. RAV4, CR-V, Outlander
3. Ta sama kasa (przy 140k 5k to nie jest różnica).
4. Największy, bo lubimy duże zabawki !!!
Na ten temat każdy ma swoją teorię i pewnie w jakimś procencie się przekłada na wyniki sprzedaży.
Jackie - 18-02-2014, 09:38
borsak1 napisał/a: | mogę wnioskować że pod koniec roku, napiszesz nam że OIII powtarza sukces OII. |
Na tak duży sukces to auto ma niewielkie szanse choć ma się czym bronić wobec konkurencji.
borsak1 napisał/a: | pytam czy mogę bo nie wiem czy regulamin już zmieniony. |
Jeszcze możesz, prace nad pomysłem rezona trwają
Co do hamulców - sportowe nie są ale i tak 90% kierowców nie potrafi ich wykorzystać (naprawdę większość kierowców zwalnia a nie hamuje). Są poprawne. Nie zachwycają kierowcy z przygotowaniem sportowym ale do codziennej jazdy są wystarczające.
Cytat: | "Kratka" czyni cuda |
No tak mówią ale u nas jej nie ma
Pozdrawiam
jero66 - 18-02-2014, 11:39
Może jako jeden z nielicznych posiadaczy OIII... ja jestem zadowolony
Przed decyzją o OIII przymierzałem się do Mazdy CX5... poczytajcie ich forum co tam się wyrabia... a jak dotąd nie przeczytałem, żeby w OIII ktoś miał silnik lub skrzynię wymienianą.
Dlatego też, żeby coś sensownego napisać poczekam do I przeglądu... za dużo tu opinii typu "podobno, słyszałem", etc. Fakty się liczą choć i tak Superb okaże się najlepszy
Jackie - 18-02-2014, 11:47
jero66 napisał/a: | Może jako jeden z nielicznych posiadaczy OIII... ja jestem zadowolony |
Kupa ludzi jest zadowolona ale nasz narodowy problem to narzekanie Jak coś jest OK to siedzimy cicho a jak coś nie OK - to jest Panie larum jak ta lala Na razie nie mam niezadowolonych klientów z OIII a sporo ich sprzedałem. Także nie daj się ponieść złej fali To dobre auta i wcale nie łatwo im znaleźć godnego przeciwnika
Pozdrawiam
mjsystem - 18-02-2014, 12:00
jero66 napisał/a: | Fakty się liczą choć i tak Superb okaże się najlepszy |
Jest jeszcze podobno niesamowite A5
rezon - 18-02-2014, 12:15
jero66 napisał/a: | Fakty się liczą choć i tak Superb okaże się najlepszy | zależy do czego i za ile? Komfort jest zdecydowanie wyższy od Outka, ale taczek czy 5 osób+5 par nart w środku nie przewiozę Superbem. A Outkiem zdarzało się Outek to prawie SUV - S to nieporozumienie, ale na U w pełni zasługuje
piker - 18-02-2014, 12:18
mjsystem napisał/a: | jero66 napisał/a: | Fakty się liczą choć i tak Superb okaże się najlepszy |
Jest jeszcze podobno niesamowite A5 |
Kurde Panowie. Czy to wątek O3 czy Lancera, to ciągle przewijają się tematy styropianu, Słodowego, drogich części i napraw
Rok z Bagien - 18-02-2014, 16:07
Jestem już trochę na tym forum i darzę Outka ogromnym sentymentem.
Zawsze chciałem kupić II, ale nigdy nie było mnie na niego stać.
Mając w nosie jego wady chciałem 4x4 z 2.0 D (Tdi).
Kiedy się ogarnąłem i przyszedł czas na zmianę Octavii na mojego wymarzone Outlandera w salonach zagościła wersja III. Nadal były pozostałości II, ale w benzynie i z napędem na jedną oś.
No to III...
O swoich doświadczeniach z jazd pisałem w temacie "cena".
2.0 benzyna i CVT była zbyt mało dynamiczna i dość paliwożerna.
2.2 D abstrakcyjnie drogi.
Wyposażenie, no cóż, warunkiem sine qua non były ksenony, więc przynajmniej druga od góry wersja. I znowu cena w górę.
Zawieszenie trochę stukało na poprzecznych nierównościach i dziurach. Fajnie wchodził w zakręty, dawał poczucie pewności podczas jazdy. Nie bałbym się gdzieś nim wjechać.
Do tego fajne wnętrze, przesuwana kanapa, spory bagażnik, dobre 4x4 (jak no moje potrzeby), przyzwoity prześwit, super widoczność.
Wracając do tematu: dlaczego nie ?
- cena (ok. 117 kPLN za benzynę - wyjściowo; ok. 140 kPLN za diesla)
- pogrupowane opcje wyposażenia i brak możliwości zakupu ksenonów jako osobnej, pojedynczej opcji,
- brak konkurencji ASO w Łodzi
- wysokie ceny części zamiennych i brak tanich zamienników
- kiepska dynamika benzyny i tylko CVT z 4x4
I jeszcze jedno - tak już zupełnie subiektywnie - za O II ciągle się oglądam, za O III nie bardzo.........
mjsystem - 18-02-2014, 16:37
piker napisał/a: |
mjsystem napisał/a:
jero66 napisał/a:
Fakty się liczą choć i tak Superb okaże się najlepszy
Jest jeszcze podobno niesamowite A5
Kurde Panowie. Czy to wątek O3 czy Lancera, to ciągle przewijają się tematy styropianu, Słodowego, drogich części i napraw |
Sarkazm i odrobina ironii jest zawsze wskazana. I pewnie ma swój cel
[ Dodano: 18-02-2014, 16:40 ]
Rok z Bagien napisał/a: | I jeszcze jedno - tak już zupełnie subiektywnie - za O II ciągle się oglądam, za O III nie bardzo......... |
Zawsze zostaje oglądać się za młodą, zadbaną używką. Jakieś windykacje itp... Cena będzie do ogarnięcia a i jak dobrze trafisz, to jeszcze na gwarancji załatwisz wszystkie braki. I piszę to całkiem poważnie.
Rok z Bagien - 18-02-2014, 18:12
mjsystem napisał/a: | Zawsze zostaje oglądać się za młodą, zadbaną używką. Jakieś windykacje itp... Cena będzie do ogarnięcia a i jak dobrze trafisz, to jeszcze na gwarancji załatwisz wszystkie braki. I piszę to całkiem poważnie. |
Na razie mam nowe wozidło, a z drugiej ręki, to tak nie bardzo (błagam tylko nie brnijmy w temat nowe vs używki... ).
Mitsu popełniło kilka błędów wypuszczając O III. Część z nich stara się poprawić i dobrze.
Był utarty, sprawdzony, wzorzec, który odniósł spory sukces sprzedażowy. Szkoda, że nie rozwinięto tej myśli, koncepcji.
Przynajmniej moim zdaniem.
Może z biegiem czasu podejście Mitsu okaże się słuszne ?
borsak1 - 18-02-2014, 20:55
Rok z Bagien napisał/a: | I jeszcze jedno - tak już zupełnie subiektywnie - za O II ciągle się oglądam, za O III nie bardzo......... |
no mam podobnie za OII zawsze z uśmiechem, za OIII raczej ze śmiechem. Koncepcja JetFight była na prawdę fajna, nie wiem kto "wykreślił" takie cudo. Ale innym się podoba, na pewno jest praktycznym samochodem.
jero66 - 18-02-2014, 21:52
Uroda, rzecz względna i subiektywna... ja mam teorię, że OIII jest po prostu niefotogeniczny. Zwróćcie uwagę na to pomarańczowe badziewie na folderze lub stronie... i porównajcie ze zdjęciem wersji Fischer (ten czarny za narciarzem)... niebo a ziemia : )
Naprawdę, na żywo wiele zyskuje (choć dupy nie urywa i pewnie przez to nie zrobi się szybko niemodny - klasyka jest zawsze prosta (byle nie prostacka)
|
|
|