To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Sprężyny

pogan04 - 08-04-2014, 22:21

czy 2 cm to wogóle zauważalne na samochodzie?
wymiana przód i tył?
jak z twardością? nie są jak skała?

Aleksander1965 - 09-04-2014, 16:54

pogan04 napisał/a:
czy 2 cm to wogóle zauważalne na samochodzie?
wymiana przód i tył?
jak z twardością? nie są jak skała?

Przodu nie ma sensu zmieniać natomiast tył jest zauważalny napisałem 2 cm ale faktycznie po osunięciu trzeciego rzędu siedzeń jest ok 3m co do twardość jest twardszy ale w granicach przyzwoitość mam jeszcze peugeota 308 i ten to jest dopiero twardziel outlander na nowych sprężynach w porównaniu z nim to mieciusi ha ha

kubabrzesko - 14-04-2014, 17:44

Witam.Czy jest szansa Panowie kupic gdzies w Polsce mocniejsze sprężyny do outlandera II na tyl ???Dajcie proszę jakies namiary na aktualne ogłoszenia .
kaammyyk - 14-04-2014, 18:46

Sam szukam od jakiegoś czasu , wszystkie sklepy czekają na towar :x
mitsu00 - 14-04-2014, 21:15

A czego boicie sie kupic z NL albo DE z ebay? Kurierem pod drzwi dowoza.
qbota - 15-04-2014, 12:31

Ja kupowałem bezpośrednio z mad-vetrieb.de. Przesyłka 16 ojro.
kubabrzesko - 17-04-2014, 09:17

Wstyd się przyznać ,ale wole polskie serwisy aukcyjne.Moze jest ktoś chętny kto mi je kupi a zaplace z nadwyzką??Mogę zaplacic pol ceny przed a drugie pol przy odbiorze.wszystko do dogadania.Prosze o kontakt 601-377-629.
kaammyyk - 17-04-2014, 18:27

mitsu00 napisał/a:
A czego boicie sie kupic z NL albo DE z ebay? Kurierem pod drzwi dowoza.

Dla mnie nie ma problemu skąd ale połowę drożej jednak z Niemiec - to po pierwsze i po drugie są to sprężyny wewnętrzne czyli dodatkowe a wolałbym po prostu wymienic i mieć jedną

mitsu00 - 17-04-2014, 19:21

kaammyyk napisał/a:
po drugie są to sprężyny wewnętrzne czyli dodatkowe a wolałbym po prostu wymienic i mieć jedną
To ze wolisz 1 sprezyne to taka twoja fanaberia, czy uwazasz ze zestaw sprezyn progresywnych bedzie dzialal lepiej niz z spezynami wewnetrznymi wspomagajacymi? Wiedz tylko ze montujac sprezyny wspomagajace zachowujesz standardowy komfort jazdy przy normalnym obciazeniu - pracuje tylko i wylacznie sprezyna ori. Wewnetrzne dzialaja tylko pod obciazeniem. Przejedz sie takim autem jak masz mozliwosc i ocen sam. Ja na takim set up:ie zrobilem 90 tys km i funkcjonalnosc i sztywnosc/stabilnosc - bajka. Zero przysiadu pod obciazeniem, nawet ciezkim.
Tux - 18-04-2014, 15:10

qbota napisał/a:
Ja kupowałem bezpośrednio z mad-vetrieb.de. Przesyłka 16 ojro.

Zamówiłem w poniedziałek (14.04) i wczoraj w czwartek do drzwi dzwoni kurier z paczuszką. W środę po Świętach zakładam.

Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale geometrię warto sprawdzić po założeniu?

kubabrzesko - 18-04-2014, 18:34

Dzwonilem tu http://www.maszynypolska....tml?text=CRR-77 i w odpowiedzi slyszalem ze nie ma w całej Europie i ze dopiero w lipcu będą.Z tego co mi wiadomo jest więcej chętnych na mocniejsze sprężyny do outlandera.Kolego Michale podaj linka i poradz jak to zamowic ??
Aleksander1965 - 18-04-2014, 19:14

kubabrzesko napisał/a:
Dzwonilem tu http://www.maszynypolska....tml?text=CRR-77 i w odpowiedzi slyszalem ze nie ma w całej Europie i ze dopiero w lipcu będą.Z tego co mi wiadomo jest więcej chętnych na mocniejsze sprężyny do outlandera.Kolego Michale podaj linka i poradz jak to zamowic ??

Ja czekałem pół roku ale się doczekałem...proponuje po założeniu i przejechaniu jakieś 1500km sprawdzenie tylnych kątów ja tak zrobiłem i zmuszony byłem dokonać korekty

regon - 18-04-2014, 19:36

Tux napisał/a:
Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale geometrię warto sprawdzić po założeniu?

nawet trzeba.

kubabrzesko - 18-04-2014, 19:50

Przeciez czasy komuny i pustych sklepow minely.......jak można czekac na jakąs pierdole pol roku???Wierze ze jest ktoś na tym forum bardziej rozgarnięty niż ja i pomoze mi znaleźć sprężyny ,albo sporwadzic w rozsądnym czasie i pieniądzach.Ile kolega Michal dal za sprężynki???
Tux - 19-04-2014, 22:06

kubabrzesko napisał/a:
Kolego Michale podaj linka i poradz jak to zamowic ??

Kolega mitsu00 już podawał:
mitsu00 napisał/a:

http://www.mad-vertrieb-s...r-03070110.html

Zakupy jak zakupy - wchodzisz na stronę klikasz kupuj, wybierasz formę płatności - ja wybrałem PayPal ale można też zwykły przelew zrobić - zależy co wolisz, podajesz adres dostawy, po wybraniu polskiej lokalizacji doliczy Ci 18EUR za przesyłke, płacisz i..... po kilku dniach sprężyny docierają do Ciebie kurierem.