Outlander II Ogólne - Sprężyny
pogan04 - 08-04-2014, 22:21
czy 2 cm to wogóle zauważalne na samochodzie?
wymiana przód i tył?
jak z twardością? nie są jak skała?
Aleksander1965 - 09-04-2014, 16:54
pogan04 napisał/a: | czy 2 cm to wogóle zauważalne na samochodzie?
wymiana przód i tył?
jak z twardością? nie są jak skała? |
Przodu nie ma sensu zmieniać natomiast tył jest zauważalny napisałem 2 cm ale faktycznie po osunięciu trzeciego rzędu siedzeń jest ok 3m co do twardość jest twardszy ale w granicach przyzwoitość mam jeszcze peugeota 308 i ten to jest dopiero twardziel outlander na nowych sprężynach w porównaniu z nim to mieciusi ha ha
kubabrzesko - 14-04-2014, 17:44
Witam.Czy jest szansa Panowie kupic gdzies w Polsce mocniejsze sprężyny do outlandera II na tyl ???Dajcie proszę jakies namiary na aktualne ogłoszenia .
kaammyyk - 14-04-2014, 18:46
Sam szukam od jakiegoś czasu , wszystkie sklepy czekają na towar
mitsu00 - 14-04-2014, 21:15
A czego boicie sie kupic z NL albo DE z ebay? Kurierem pod drzwi dowoza.
qbota - 15-04-2014, 12:31
Ja kupowałem bezpośrednio z mad-vetrieb.de. Przesyłka 16 ojro.
kubabrzesko - 17-04-2014, 09:17
Wstyd się przyznać ,ale wole polskie serwisy aukcyjne.Moze jest ktoś chętny kto mi je kupi a zaplace z nadwyzką??Mogę zaplacic pol ceny przed a drugie pol przy odbiorze.wszystko do dogadania.Prosze o kontakt 601-377-629.
kaammyyk - 17-04-2014, 18:27
mitsu00 napisał/a: | A czego boicie sie kupic z NL albo DE z ebay? Kurierem pod drzwi dowoza. |
Dla mnie nie ma problemu skąd ale połowę drożej jednak z Niemiec - to po pierwsze i po drugie są to sprężyny wewnętrzne czyli dodatkowe a wolałbym po prostu wymienic i mieć jedną
mitsu00 - 17-04-2014, 19:21
kaammyyk napisał/a: | po drugie są to sprężyny wewnętrzne czyli dodatkowe a wolałbym po prostu wymienic i mieć jedną | To ze wolisz 1 sprezyne to taka twoja fanaberia, czy uwazasz ze zestaw sprezyn progresywnych bedzie dzialal lepiej niz z spezynami wewnetrznymi wspomagajacymi? Wiedz tylko ze montujac sprezyny wspomagajace zachowujesz standardowy komfort jazdy przy normalnym obciazeniu - pracuje tylko i wylacznie sprezyna ori. Wewnetrzne dzialaja tylko pod obciazeniem. Przejedz sie takim autem jak masz mozliwosc i ocen sam. Ja na takim set up:ie zrobilem 90 tys km i funkcjonalnosc i sztywnosc/stabilnosc - bajka. Zero przysiadu pod obciazeniem, nawet ciezkim.
Tux - 18-04-2014, 15:10
qbota napisał/a: | Ja kupowałem bezpośrednio z mad-vetrieb.de. Przesyłka 16 ojro. |
Zamówiłem w poniedziałek (14.04) i wczoraj w czwartek do drzwi dzwoni kurier z paczuszką. W środę po Świętach zakładam.
Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale geometrię warto sprawdzić po założeniu?
kubabrzesko - 18-04-2014, 18:34
Dzwonilem tu http://www.maszynypolska....tml?text=CRR-77 i w odpowiedzi slyszalem ze nie ma w całej Europie i ze dopiero w lipcu będą.Z tego co mi wiadomo jest więcej chętnych na mocniejsze sprężyny do outlandera.Kolego Michale podaj linka i poradz jak to zamowic ??
Aleksander1965 - 18-04-2014, 19:14
kubabrzesko napisał/a: | Dzwonilem tu http://www.maszynypolska....tml?text=CRR-77 i w odpowiedzi slyszalem ze nie ma w całej Europie i ze dopiero w lipcu będą.Z tego co mi wiadomo jest więcej chętnych na mocniejsze sprężyny do outlandera.Kolego Michale podaj linka i poradz jak to zamowic ?? |
Ja czekałem pół roku ale się doczekałem...proponuje po założeniu i przejechaniu jakieś 1500km sprawdzenie tylnych kątów ja tak zrobiłem i zmuszony byłem dokonać korekty
regon - 18-04-2014, 19:36
Tux napisał/a: | Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale geometrię warto sprawdzić po założeniu? |
nawet trzeba.
kubabrzesko - 18-04-2014, 19:50
Przeciez czasy komuny i pustych sklepow minely.......jak można czekac na jakąs pierdole pol roku???Wierze ze jest ktoś na tym forum bardziej rozgarnięty niż ja i pomoze mi znaleźć sprężyny ,albo sporwadzic w rozsądnym czasie i pieniądzach.Ile kolega Michal dal za sprężynki???
Tux - 19-04-2014, 22:06
kubabrzesko napisał/a: | Kolego Michale podaj linka i poradz jak to zamowic ?? |
Kolega mitsu00 już podawał:
Zakupy jak zakupy - wchodzisz na stronę klikasz kupuj, wybierasz formę płatności - ja wybrałem PayPal ale można też zwykły przelew zrobić - zależy co wolisz, podajesz adres dostawy, po wybraniu polskiej lokalizacji doliczy Ci 18EUR za przesyłke, płacisz i..... po kilku dniach sprężyny docierają do Ciebie kurierem.
|
|
|