Nasze Miśki - a'la sportowe galantowate wozidło
czarny.marcin - 27-04-2014, 19:09
Fragu napisał/a: | czarny.marcin, +20 od serii |
ja wiem że od serii dlatego mój post zawierał nutkę sarkazmu
mientobisi - 27-04-2014, 23:48
hola noo chłopaki napisałem że może uda sie uzyskać 12-20 km (z naciskiem na może) bo na więcej z pewnością nie licze przy 20 bardzo bym sie ucieszył i dlatego to wpisałem jako górną granice a wy sie ze mnie tylko nabijacie
widziałem już felgi 18-stki które zamówiłem i musze powiedzieć że jestem mile zaskoczony, na zdjeciach wielkiego wrażenia na mnie nie robiły ale z poszanowania że to porządne felgi do mitsubishi zamówiłem je żeby nawet nie korciły mnie jakieś chińskie wynalazki
oczywiście stan wymaga wiele do życzenia są do regeneracji piaskowania i malowania
musze powiedzieć że skutecznie zniechęciliście mnie do wymiany tych zderzaków itd itp. zamiast tego faktycznie zaczełem sie dowiadywać ile wynosiłby koszt całkowitego malowania. mam znajomego który zajmuje sie tym i w przeszłości malował mi juz zderzaki, zna sie na rzeczy i odwala dobrą robotę przy naprawde niskich cenach po znajomości. I tu miłe zaskoczenie, ponieważ powiedział mi że cały samochód mógłby mi pomalować za 2,5 tys. oczywiście to nie małe pieniądze ale cena jest naprawde atrakcyjna wiec myśle że zdecyduje sie na inny kolor i zaczne żmudnie zbierać pieniądze co za tym idzie musze wstrzymać się z malowaniem felg i pomalować je adekwatnie do koloru nadwozia. kurcze no cały czas mi chodzi po głowie żeby pomalować całego na piękny perłowy czarny kolor (coś takiego jak czarny schwarz czasami spotykany np w bmw e46) z szerszym pasem przez cały samochód w kolorze hmm jakby to opisać takiej ciemniejszej ale żywej pomarańczy i felgi w ten sam kolor
fj_mike - 28-04-2014, 22:55
mientobisi, na dokładnie będzie wyglądało podnoszenie mocy (chip/mapa/inne)?
mientobisi - 29-04-2014, 12:32
fj_mike, tak dokładnie to ci nie powiem to są dosyć odległe plany i musze zrobić wszystko na perfekto zanim sie tego czepie. napewno nie zamierzam sie bawić w jakieś boxy które na allegro mozna kupic juz za 300 zł i tylko psują silnik chce dać do porządnej firmy która sie tym zajmuje i zobaczymy co zaproponują i z jakim skutkiem chce też wymienić wydech który nieznacznie ale cośtam by dał
madź - 29-04-2014, 12:47
Kupując felgi 18" mogłeś już kupić coś bardziej atrakcyjnego. Ja bym takiej felgi na piastę nawet na zimę bym nie wsadziła... Krzychuzzz sprzedaje właśnie świetne 18'' - ATS DTM...
krzychuzzz - 29-04-2014, 13:13
mientobisi napisał/a: | hola noo chłopaki napisałem że może uda sie uzyskać 12-20 km (z naciskiem na może) bo na więcej z pewnością nie licze przy 20 bardzo bym sie ucieszył i dlatego to wpisałem jako górną granice a wy sie ze mnie tylko nabijacie
widziałem już felgi 18-stki które zamówiłem i musze powiedzieć że jestem mile zaskoczony, na zdjeciach wielkiego wrażenia na mnie nie robiły ale z poszanowania że to porządne felgi do mitsubishi zamówiłem je żeby nawet nie korciły mnie jakieś chińskie wynalazki
[url=http://obrazki.elekt...umb.jpg]Obrazek[/url]
oczywiście stan wymaga wiele do życzenia są do regeneracji piaskowania i malowania
musze powiedzieć że skutecznie zniechęciliście mnie do wymiany tych zderzaków itd itp. zamiast tego faktycznie zaczełem sie dowiadywać ile wynosiłby koszt całkowitego malowania. mam znajomego który zajmuje sie tym i w przeszłości malował mi juz zderzaki, zna sie na rzeczy i odwala dobrą robotę przy naprawde niskich cenach po znajomości. I tu miłe zaskoczenie, ponieważ powiedział mi że cały samochód mógłby mi pomalować za 2,5 tys. oczywiście to nie małe pieniądze ale cena jest naprawde atrakcyjna wiec myśle że zdecyduje sie na inny kolor i zaczne żmudnie zbierać pieniądze co za tym idzie musze wstrzymać się z malowaniem felg i pomalować je adekwatnie do koloru nadwozia. kurcze no cały czas mi chodzi po głowie żeby pomalować całego na piękny perłowy czarny kolor (coś takiego jak czarny schwarz czasami spotykany np w bmw e46) z szerszym pasem przez cały samochód w kolorze hmm jakby to opisać takiej ciemniejszej ale żywej pomarańczy i felgi w ten sam kolor |
Oj chłopaku zejdz na ziemie
Daj sobie spokój z tymi tuningami bo nie od dziś wiadomo że w N/A bez bardzo dużej rzeźby i worka talarów prawie nic nie ugrasz.
Na temat felg się nie wypowiadam bo Magda bardzo dobrze to podsumowała
Co do lakierowania za 2,5 koła całego samochodu...hmm...chciałbym a raczej nie chciałbym tego oglądać.
Owszem można to zrobić tylko to jest mega cięcie kosztów (materiałów) a gdzie robocizna...
mientobisi - 29-04-2014, 13:16
niestety z tym rozstawem 18stki to rzadkość i zbyt wielkiego wyboru nie ma tak więc staram sie nie marudzić. interesowały mnie tylko 5-ramienne gwiazdy jak widać te są 6-ramienne ale nie uważam je za brzydkie poprostu moga być a to zdjęcie na galu na którym wcześniej były
krzychuzzz, to nie jest cięcie kosztów gość zna sie na rzeczy i mnóstwo ludzi prosi go o wszelakie malowania z regionu z którego pochodze, robi to od lat ma do tego smykałke i dba o to aby efekt utrzymywał sie na bardzo długo, jeżeli twoje jedyne porównanie to cenniki profesjonalnych firm to sie nie dziwie ze tak myslisz i nie bronie ci tego ja widziałem jego roboty znam go od lat mam do niego zaufanie i mam poprostu inne zdanie
madź - 29-04-2014, 13:45
Ohyda.
Teraz porównaj sobie te felgi z tym:
Komentarz zbędny.
tomasek - 29-04-2014, 14:19
Nie każdemu muszą się szprychy podobać
Każdy ma swój gust,a o tym się nie dyskutuje
mientobisi - 29-04-2014, 14:42
dokladnie to mialem napisac oczywiscie nie zaprzeczam ze to ladne felgi no ale jednak jestem zwolennikiem felg ramiennych. poza tym widzialem kiedys te felgi ale byly troche zbyt drogie jak na moja kieszen, nowe wyceniono na ok. 3 tys
Lechfan - 29-04-2014, 14:51
Jakieś 7-8 lat temu grywałem w gierki typu need for speed i miałem podobne wyobrażenia o swoim samochodzie jakie widzę u Ciebie, w tym temacie.
Teraz kiedy widzę coś takiego:
http://netcarshow.bloog.p...ning,index.html
albo kiedy wyobrażam sobie Twoją czarną perłę z grubym pasem przez całe auto w kolorze żywej pomarańczy, odruch mam podobny. Wymiotny.
Natomiast jeśli mogę wyrazić swoje zdanie w kwestii felg i koloru.
17" które masz są tragiczne, sprzedaj je czym prędzej, a najlepiej to przetop, żeby nikt nie musiał na nich jeździć, ani ich oglądać.
18" są ciut lepsze i nawet bym się do nich nie czepiał gdyby miały 15 cali. Wzór mają taki zwyczajny, że brak mi słów.
Na Twoim miejscu wziąłbym jakieś ładne czarne (będą pasowały do srebrnego) 17" z polerowanym rantem (jak już chcesz się wyróżniać) na lato i jakieś fajne 16" na zimę.
Koloru auta oczywiście nie zmieniaj, bo mam podobne wrażenie jak krzychuzzz, nawet jeśli lakiernik to bardzo dobry kolega.
mientobisi - 29-04-2014, 16:20
nie oczekuje ze ktos bedzie klepac mnie po plecach. chociaz w sumie nie liczac wymiany zderzakow w mojej ocenie nie planowalem niczego kontrowersyjnego. ohydne felgi, przetop te co masz, kup 15'stki obrzydliwy kolor na widok ktorego odruch wymiotny otoz... NIE koncepcji na samochod jest tyle ile uzytkownikow na tym forum i tak naprawde nie obchodzi mnie czy komus bedzie sie to podobac czy nie bo robie to tylko i wylacznie dla siebie i jak dla mnie to owszem wszyscy moga rzygac na widok mojego samochodu byleby nikt nie rzygal w srodku oczywiscie ciesze sie ze wyrazacie swoje opinie bo nawet jezeli ktos widzi to nieco inaczej to wymiana pomyslow z pewnoscia nie zaszkodzi. oczywiscie jako ze to forum i gadamy przez monitor troche daje sie poniesc fantazji ale w rzeczywistosci funkcjonuje wsrod spoleczenstwa i twardo stapam po ziemi felgi zakupilem 18stki bo chcialem miec wieksze dlatego nie zamierzam kupowac 16stek. a obecne 17stki beda na zime i nie bede ich sie pozbywac, tobie sie nie podobaja duzo osob mowilo ze sa bardzo fajne i zebym ich nawet nie zmienial tak wiec jak widzisz nie kazdy tak twierdzi. mi sie podobaja rowniez widzialy mi sie czarne z jasnym rantem no ale znalazlem takie to beda takie. a zanim bede malowal to bedziemy robic probne malowania np na zaslepce wlewu paliwa zeby zobaczyc jak barwy by sie prezentowaly ale to wszystko to plany za co najmniej 1,5 mies
Lechfan - 29-04-2014, 16:29
Pewnie, że samochód ma się podobać przede wszystkim Tobie. Pisałem troszkę żartobliwie i z przymrużeniem oka, co może ciężko wychwycić, bo tych główek nie powstawiałem.
W każdym razie 1,5 miesiąca to nie długo i ciekawy jestem co wymyślisz.
promatti - 29-04-2014, 16:48
Lechfan napisał/a: | Jakieś 7-8 lat temu grywałem w gierki typu need for speed |
a to nie było w tydzień temu w weekend świąteczny Paweł przecie my nie jesteśmy tacy staży
tomasek napisał/a: | Nie każdemu muszą się szprychy podobać
Każdy ma swój gust,a o tym się nie dyskutuje |
dokładnie jak już to podsuwajmy koledze lepsze pomysły, nie krytykujmy mi osobiście też te szprychówki się podobają ale portfel za chudy na nie
krzychuzzz napisał/a: | Daj sobie spokój z tymi tuningami bo nie od dziś wiadomo że w N/A bez bardzo dużej rzeźby i worka talarów prawie nic nie ugrasz. |
Tu raczej się każdy zgodzi, a ja mogę dodać od siebie że jeszcze na początku też miałem taki pomysł żeby coś spróbować i podzwoniłem po takich warsztatach tuningowych to mi od razu mówili że nie da rady
Niech mientobisi robi jak chce, ja uważam że jeźeli coś się robi wyjątkowo estetycznie bez cięcia kosztów to jest okej do serii zawsze będzie mógł wrócić
Marcelinho - 29-04-2014, 17:30 Temat postu: Mitsubishi Galant 2.4 GDI RalliArt Ni jak wygląda na tych Ats'ach.Ktoś pcha felgę na nisko profilowej oponie,a nawet nie obniży zawieszenia.I sami znawcy Tuningu widzę się wypowiadają.
|
|
|