Outlander II Ogólne - Outlander II - ciężki bagaż
lexus - 15-05-2014, 08:06
50 ropa , 20 zapas,
mitsu00 - 15-05-2014, 09:33
lexus napisał/a: | 50 ropa , 20 zapas, | Przeciez zapas to dojazdowka a nie kolo od autobusu 5-7kg moze wazyc max.
Georg - 15-05-2014, 09:35
szymonrc, planujesz wykorzystanie auta na granicy założeń konstrukcyjnych, prawdopodobnie ją przekraczając... Na pewno się zgodzisz, że należy unikać takich sytuacji.
Analiza wartości wskazuje, by wziąć ciężarówkę.
- Pozdrawiam
regon - 15-05-2014, 11:41
szymonrc napisał/a: | Zakładam, że moim autem |
i zrób jak chcesz....
pozdrawiam
cns80 - 15-05-2014, 13:18
lexus napisał/a: | 50 ropa , 20 zapas, | Jak wylejesz 60 litrów ropy to na czym pojedziesz ? A zapas to chyba z brązu odlewany
borsak1 - 15-05-2014, 13:33
szymonrc, według Twojego "profesorskiego" rysunku wystarczy przesunąć paletę delikatnie do przodu i mamy rozkład jak z rysunku u góry !!!.
Co charakteryzuje typowego użytkownika forum Mitsumaniaków i Outlandera -> jeździ nim do kościoła na 2 razy, bo cała rodzina może obciążyć samochód ponad normę.
szymonrc - 17-05-2014, 14:52
My tu gadu gadu, a cegła już przewieziona - Mitsu nawet się nie spocił, a wrażenia podobne, jak z jazdy w 5 osób. Sprężyny z tyłu jeszcze spokojnie amortyzowały na garbach, a auto nawet bardzo nie siadło po załadowaniu. Dużo daje system składania tylnych siedzeń, który odsłania podłogę i masa rozkłada się dokładnie, jak na rysunku, który zamieściłem wcześniej. To auto spokojnie by i tonę wzięło o ile by opony wytrzymały, bo zawieszenie na pewno da radę.
Ilość ze zdjęcia wzięta na 3 razy (po około 150..160 cegieł na kurs). I jeszcze info, że w aucie nie powstała ani jedna ryska, czy to w środku, czy na zewnątrz, a chropowatość cegły sprawiła, że nie musiałem jej dodatkowo zabezpieczać; 4 warstwy na całej podłodze nie wystawały ponad złożone siedzenia, a całość jechała na starych kocach - tylko na około zabezpieczyłem paskami płyty pilśniowej. Po robocie koce wytrzepane i nawet odkurzać nie trzeba.
|
|
|