Nasze Miśki - Powrót po latach do Gala;)
eremita - 05-08-2014, 19:17
Ze wszystkich najbardziej przypadł mi do gustu nie za niski nie za wysoki i wymiarowo pasuje, jednak nie mogę go przymierzyć bo gala stoi u mechaniora,
Jako że zgrzałem się jak szczerbaty na suchary i nie opanowałem chęci posiadania
to jest i on
tak wyglądał na hondzie
oczywiście nie chodzi mi o napis Honda czy klape
Ale samego nie widziałem by ktoś chciał sprzedać a tu w komplecie z kompletną klapą w dobrej cenie
Jak by ktoś chciał to mam na sprzedaż klape od Hondy Civice Coupe
Chyba że po przymiarce nie będzie pasował to będę musiał pogonić tak jak stoi i ewentualnie coś zarobić
Widziałem że chłopaki zakładają od hondy accord czy civic 5d wiec mam nadzieje ze ten będzie pasował.
eremita - 14-08-2014, 21:44
Powiedzieć mechanikowi że się mi nie spieszy to jak strzał w kolano
A jak już się zabrał do roboty to moje szczęście dało znać o sobie i część tylko pod zamówienie i to oryginalne oring pod chłodniczką oleju tylko 45zł Ale ASO przebiło samych siebie i osłona przegubu wewnętrznego 450zł na szczęście jakiś poczciwy człowiek na alle... sprzedawał oryginał za 69zł
Maiłem to robić trochę później ale po rozmowie z mechanikiem i opowieści jak mu ciężko było podnieść gala na podnośniku stwierdziłem że zrobię to zaraz i do wymiany pójdą sprężyny z -50/40 gal dostanie -30 eibachy i nowe amorki
Stare springi tanio oddam jak ktoś ma ochotę śmigać na mocnej glebie.
Oprócz tego zostaną wymienione klocki przód tył i łożysko z przodu.
Jak już jechałem do mechanika to nie mogłem przepuścić okazji przymierzenia spoilera
Jak dla mnie wygląda zacnie, efekt jaki chciałem osiągnąć jest tylko trzeba lekko podpiłować
A tu to co trzeba podpiłować by siadł idealnie
tresorex - 14-08-2014, 21:51
To ten spojler a accorda?
eremita - 14-08-2014, 21:56
tresorex napisał/a: | To ten spojler a accorda? |
Nie.
Wydaje mi się że ten jest trochę wyższy i jak dla mnie bardziej agresywny też od Hondy tyle że Civic Coupe
tresorex - 14-08-2014, 22:09
Jak go chcesz zamocować?
eremita - 14-08-2014, 22:45
Chyba będzie przykręcony jak na Hondzie po dwie śruby na stronę.
arturj123 - 15-08-2014, 10:30
eremita napisał/a: | do wymiany pójdą sprężyny z -50/40 gal dostanie -30 eibachy i nowe amorki |
Dobra decyzja, pewnie nie mógłbyś patrzeć Galanta na OEM sprężynach
Spoiler jak dla mnie świetny mod na plus
Przy mocowaniu tego spoilera w jaki sposób zabezpieczysz miejsce nawierconych otworów w klapie?
U mnie mimo, że otwory były fabryczne, to nieźle tam rudzielec szalał.
Misiek :) - 15-08-2014, 10:33
Trzeba kupić zabezpieczenie, po nawierceniu otworów pomalować, i po wyschnięciu montować. Pomyśl żeby śruby nie latały i nie obijały....
Swoją drogą dobra taśma dwustronna nie zaszkodzi (oprócz śrub), ew. klej do szyb
eremita - 15-08-2014, 11:38
arturj123 napisał/a: | pewnie nie mógłbyś patrzeć Galanta na OEM sprężynach |
Jak miałem pierwszego gala marzył mi się zamiast srebrnego kombi w manulau,
Ciut niższy ciemny sedan w tiptroniku.
W sumie z praktycznego punktu widzenia i po przyzwyczajeniu się do wygody jeżdżąc citroenem C5 przeszło mi to przez myśl.
Ale jak już sobie spełniam marzenie to niech będzie idealne
arturj123 napisał/a: | Przy mocowaniu tego spoilera w jaki sposób zabezpieczysz miejsce nawierconych otworów w klapie?
U mnie mimo, że otwory były fabryczne, to nieźle tam rudzielec szalał. |
Misiek napisał/a: | Trzeba kupić zabezpieczenie, po nawierceniu otworów pomalować, i po wyschnięciu montować. Pomyśl żeby śruby nie latały i nie obijały....
Swoją drogą dobra taśma dwustronna nie zaszkodzi (oprócz śrub), ew. klej do szyb |
Nie myślałem jeszcze nad tym ale Gal idzie do majstra który będzie robił nadkola i ogólnie dopieszczał go pod względem wizualnym i on to ogarnie.
Misiek:) dzięki za podpowiedź skorzystam, dopytam i ewentualnie podpowiem majstrowi jak chcę mieć to zrobione.
eremita - 20-08-2014, 23:11
Przyjechały dzisiaj prezenty do gala
martwiłem się o blaszki co ktoś pisał że są potrzebne do eibachów, jak mi się papa uśmiechnęła jak zobaczyłem że są w komplecie
i nawet naklejka
dalej amorki
uszczelka pod chłodniczke oleju dostępna tylko w ASO za 45zł
no i osłona przegubu wewnętrznego w ASO jedyne 450zł na szczęście jakiś facet na alledrogo miał za 69zł
bialyjayz - 21-08-2014, 01:32
eremita napisał/a: | dalej amorki |
ile taki komplecik ?
eremita - 21-08-2014, 09:27
bialyjayz napisał/a: | eremita napisał/a: | dalej amorki |
ile taki komplecik ? |
amorki 522zł z przesyłką.
arturj123 - 21-08-2014, 09:34
eremita napisał/a: | martwiłem się o blaszki co ktoś pisał że są potrzebne do eibachów, jak mi się papa uśmiechnęła jak zobaczyłem że są w komplecie |
Miałem już pisać, że przy zakupie nowych sprężyn są one w komplecie
bialyjayz - 21-08-2014, 10:55
eremita napisał/a: | amorki 522zł z przesyłką. |
fajna cena, myślalem za za komplet Kayaby trzeba ok. 750 zł dać
Tomek - 21-08-2014, 11:06
eremita napisał/a: |
uszczelka pod chłodniczke oleju dostępna tylko w ASO za 45zł |
w ASO, na allegro i w każdym dobrym sklepie z uszczelkami
martwiłem się o blaszki co ktoś pisał że są potrzebne do eibachów, jak mi się papa uśmiechnęła jak zobaczyłem że są w komplecie |
najlepsze jest to, że te blaszki mają numery OE Mitsu
amorki 522zł z przesyłką. |
za 4 amorki, to jak za darmo
za 2 tylne Tokico dałem 350 zł, ale to 4 lata temu
Takie to wszystko teraz tanie, że może jednak warto sobie zostawić Galanta
|
|
|