To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - [CJ1A 1.3] Lampka ostrzegawcza braku ładowania

robertdg - 27-06-2015, 21:57

52Ah w zupełności aż nadto, wybierz względem cenowym oraz opinii obiegowej
bonkesku - 27-06-2015, 22:23

Czyli coś mniejszego?Jaką pojemność proponujesz? Jeśli chodzi o opinie to są podzielone, innin chwala inni narzekają ,że dany aku nie wytrzymał roku itd, dlatego poglądowo chciałbym zasięgnąć jakiejś opinii tutaj, bo kompletnie nie mam pojęcia co wybrać, a nie chciał bym ,aby nie z mojej winy czy złego użytkowania, padł po krótkim czasie :)
robertdg - 28-06-2015, 11:36

Pozostałbym przy przedziale 52-55Ah, a co do marki to już kierowałbym się parametrami oraz warunkami gwarancji, a jeżeli będą porównywalne to wybierz korzystną cenowo oferte.
ludinho1 - 29-06-2015, 16:30

kupuj tą centrę futurę 53Ah . używam takiego samego ze 2 lata już i jest nie zawodny. pieniądze nieduże i 2 lata gwarancji :)

[ Dodano: 29-06-2015, 16:40 ]
bonkesku napisał/a:
jeszcze pytanie czy odpalanie auta na rozladowanym nie do końca aku, mowa o tym gdy jeszcze kręci ale z trudem i odpala, czy to niesie ze sobą jakieś konsekwencje? i czy ecu wykaże ewentualne problemy z ładowaniem czy raczej to nie wchodzi w błąd?
ad1 - bez konsekwencji . ad2 - nie wykaże . :) . jak ładowanie masz na poziomie 14V to albo masz jakiś duży upływ prądu na postoju albo akumulator zdechł. kurde teraz dopiero wyłapałem że to cytat z dawien dawna :)