Ciężko będzie, 15-16, 22-23 zjazdy na uczelni. Chyba, że 10 albo 11 coś zorganizujemy Fragu - 03-11-2014, 21:23 To może 11.11.14 ? Zaproponuj coś w odpowiednim temacie chudy771 - 11-11-2014, 21:48
chudy771 - 28-11-2014, 22:53 161700km - wymiana filtra powietrza i małej plecionki. Już zapomniałem jak cicho i kulturalnie potrafi ten samochód chodzić chudy771 - 27-12-2014, 18:09 Dopadł mnie taki sam problem jak mjsystem na spocie , maska mi się nie chce domknąć (mam nadzieję, że to przez ten mróz).
Nurtuje mnie też kolor płynu w zbiorniczku pompy sprzęgła - jest bardzo ciemny, a może nawet czarny. Jak to u Was wygląda?
Na wiosnę czeka mnie wymiana łożysk w skrzyni biegów, rozglądanie się za alu na lato
Cały czas szukam też kompletu skór do sedana, jednak z marnym skutkiem
Galant w moich rękach zrobił już prawie 20k km, jak na razie bez większych niespodzianek. Jak tak dalek pójdzie to pod koniec przyszłego roku czeka mnie rozrząd w najbliższych dniach wycieczka 1000km do Krakowa (i z powrotem) na sylwestrarobertdg - 27-12-2014, 18:57
chudy771 napisał/a:
maska mi się nie chce domknąć (mam nadzieję, że to przez ten mróz).
Linka się przycina do maski, trzeba naprawić, profilaktycznie przesmarować mechanizm
chudy771 napisał/a:
Nurtuje mnie też kolor płynu w zbiorniczku pompy sprzęgła - jest bardzo ciemny, a może nawet czarny. Jak to u Was wygląda?
Brudzi sie od uszczelek które się zużywają - umyć zbiorniczek, wypłukac układ, po kilku miesiacach ponownie zacznie nabierać barwychudy771 - 11-01-2015, 18:41 Kaszana.. Pojechałem na zakupy, wsiadam do auta, odpalam i momentalnie silnik gaśnie. Kręcę, kręce i nic, prawie aku rozładowałem. Szybki szlug, wyłączenie radia, świateł, 5 min później niemrawo i dławiąc się odpalił. Dojechałem gdzie musiałem, dwie godziny później wsiadam, znów słabo odpalił i zapalił się check engine..
Dokulałem się do domu, zgasiłem, od razu próbuję odpalić i nic.. Po chwilowej przerwie i dodawaniu gazu jak zaczął załąpywać dopiero odpalił. Szybkie podłączenie pod ELM327 - błąd P0300, wypadanie zapłonów..
Jutro podjadę do mechaników, mam nadzieję że będą mieli luzy. Obstawiam cewkę albo świece. Kopułka, palec nowe, kable w miarę nowe. Jak będzie możliwość to przy okazji załatwię temat skrzyni i wymianę płynu wspomagania i sprzęgła.chudy771 - 17-01-2015, 17:25 Diagnoza - padający aparat zapłonowy. Ktoś poleci gdzie najlepiej go zregenerować? Na allegro znalazłem to:
Ktoś od nich brał? Kusi gwarancja na 3 lata. Muszę się dowiedzieć czy sprzedają kompletny, tj z palcem i kopułką, bo mi taki niepotrzebny, palec i kopułka w moim ma może 15k kmFragu - 18-01-2015, 17:49 chudy771, zerknij tutaj http://allegro.pl/my_page.php?uid=6196816
Ktoś już pisał o nich na forum. chudy771 - 21-01-2015, 00:04 Dzięki Fragu, regeneracja wyjdzie o ponad połowę taniej. Jak się uda, to jutro gal powróci do boju po tygodniu przerwy chudy771 - 29-01-2015, 15:17 Poniosło mnie
W przyszłym tygodniu akcja renowacjachudy771 - 09-03-2015, 20:33 Trzeci post z rzędu
Galant przez ostatnie 2 miesiące więcej stał niż jeździł.. Zaczęło się jak wyżej, kolejne elementy były eliminowane. Skończyło się na wizycie u deejay'a we Wrocławiu, płukaniem układu paliwowego, wymianą pompy paliwa (wcześniej również wtryskiwaczy) i zakończeniem współpracy z obecnymi mechanikami. Okazało się, że w paliwie było pełno wody i syfu. A tak według pewnych mechaników wygląda wyczyszczony bak:
(autor filmu i poniższych zdjęć to deejay)
A tak dziecinka wygląda bez żołądka:
Rence opadywujom.
Ale po dzisiejszej wymianie pompy śmiga aż miło
Nie życzę nikomu takich niespodzianek w baku.
W międzyczasie znalazłem chwile na montaż elektrycznych, podgrzewanych foteli. Nie ma to jak Avance po II lifcie - wszystko plug&play Przed montażem pełna obsługa za pomocą mydełka Avel, Saphir Juvacuir oraz balsam Avel. Skóry nabrały bardzo głębokiej czerni, szczególnie po użyciu balsamu.
Z lewej stan zastany, z prawej po zastosowaniu wszystkich preparatów:
Oba skończone:
Zostały jeszcze tylko boczki do zamontowania i do odnowienia podłokietnik, bo strasznie się wyróżnia mkm - 09-03-2015, 20:47 A skąd ta woda i ten syf? Rura skorodowała? Czy taką czystą benzynę mamy?chudy771 - 09-03-2015, 20:56 Wg deejaya syf był od dawna, ktoś zalewał byle co. Wodę raczej ja gdzieś zatankowałem, bo było jej już sporo przy pierwszym 'czyszczeniu' zbiornika (nie chcę nikogo oskarżać, ale podejrzewam na jakiej stacji, nie jest to no-name)Fragu - 09-03-2015, 21:23 chudy771, pochwal się jaka to stacja, może być na PW