Nasze Miśki - Galant V6
WreX - 17-08-2014, 11:10
McCoy napisał/a: | Czyli reasumując panowie z czapli wcisneli Ci " serwisowanego " od pierwszego wlsciciela z Niemiec "zdrowego" Galanta.
|
No to chyba nie jedyny taki przypadek...
Fragu - 17-08-2014, 12:31
valdor napisał/a: | Sprawa ma jednak drugą stronę medalu, bo słyszałem o dość nie miłej sprawie właśnie z Galantem z Czapli ale nie będę tutaj rozwijał tematu, bo właściciel sam chyba o tym napisze po rozmowie ze mną. |
brzmi intrygująco...tym bardziej, że sam mam auto z czapli.
valdor - 17-08-2014, 13:47
Moim zdaniem nie ma sensu pisać o tym jak kto trafił w tym temacie, bo zaraz jakaś dyskusja tutaj wyniknie która jak by nie patrzeć nie jest związana z tym tematem. Każdy ma swoje przejścia z samochodem jedni chwalą auta z tamtej miejscowości inni nie. Sprawa wygląda tak jak to Fragu ma w podpisie.
Tomek - 17-08-2014, 17:27
valdor napisał/a: |
Dobry zestaw ale z paskiem SUN. |
a pasek Conti to zły jest, tak??
strzelił Ci kiedyś? czy tylko po lekturze forum twierdzisz, że tylko SUN ?
valdor - 20-08-2014, 20:15
Panowie mam problem.. nie mogę za nic wymienić żarówek świateł postojowych. Nie mogę za nic wyjąć tej kostki no walczę z tym już dobre pół godziny i nic! Czytałem temat na forum odnośnie wymiany żarówek ale no zastrzelcie mnie nie mam pojęcia jak to zrobić żeby czegoś nie urwać. Czy tam jest jakiś magiczny zatrzask który należy nadusić czy jak? Kostkę od drugiego zestawu żarówek mogę wyjąć normalnie wychodzi elegancko a te... Nie ogarniam. Żeby światła mnie pokonały?
Tomek - 20-08-2014, 20:19
valdor napisał/a: | Panowie mam problem.. nie mogę za nic wymienić żarówek świateł postojowych. Nie mogę za nic wyjąć tej kostki no walczę z tym już dobre pół godziny i nic! Czytałem temat na forum odnośnie wymiany żarówek ale no zastrzelcie mnie nie mam pojęcia jak to zrobić żeby czegoś nie urwać. Czy tam jest jakiś magiczny zatrzask który należy nadusić czy jak? Kostkę od drugiego zestawu żarówek mogę wyjąć normalnie wychodzi elegancko a te... Nie ogarniam. Żeby światła mnie pokonały? |
trzeba scisnac ta blasske mocujaca zarowke
latwiej zrobic jak sie wie o co biega
najlatwiej jak sie ma lampe na stole
valdor - 20-08-2014, 21:21
Jutro zrobię zdjęcie czego nie mogę odłączyć. Chodzi o tą kostkę z przewodami, nie mogę jej za chiny ludowe wyjąć z nóżek lampy i tam nie widzę żadnych metalowych nóżek. Zapewne kiedy ją już wyciągnę to wtedy będą mógł wyjąć ten gumowy pierścień uszczelniający który zakrywa styki no ale niestety do tego jeszcze daleka droga.. Dzięki za odzew!
A i jeszcze jedno pytanko czy wie ktoś skąd można zakupić oryginalne emblematy V6 24V na zadek?
Tomek - 20-08-2014, 21:24
valdor napisał/a: | Chodzi o tą kostkę z przewodami, |
po prostu trzeba użyć siły
pewnie jedno z drugim się zaprzyjażniło mocno
spróbuj poruszać na boku
demoniszcze - 20-08-2014, 21:46
valdor napisał/a: |
A i jeszcze jedno pytanko czy wie ktoś skąd można zakupić oryginalne emblematy V6 24V na zadek? |
ASO, ale po co emblemat przecież słychać
valdor - 20-08-2014, 22:11
O tym samym pomyślałem.. Jeszcze jestem na tyle 'nowy' że za każdym razem gdy zwiększam obroty i powyżej tych 3000 już wyraźnie słychać TEN dźwięk to ściszam radio i za każdym razem odpływam przy nim tak samo. Nie spodziewałem się, że porwie mnie to tak bardzo.
Masz rację słychać i to wyraźnie. Ostatnio też pod moim blokiem gość przejeżdżał VW Touareg'iem z V6 i gdy wysiadł a akurat byłem z moim czworonogiem na spacerze spytałem się retorycznie, 6 garów co? A on tylko się uśmiechnął i puścił oczko. Coś jednak w tym jest
valdor - 09-10-2014, 23:01
Po długiej przerwie melduje, że misiek przeszedł małą operację.
Rozrząd:
Pasek SUN Japan
Tłumik drgań Mitsu
rolki GMB Japan i KOYO
pompa wody GMB Japan
Wymienione wszystkie uszczelniacze, pasek alternatora i wspomagania.
W zawieszeniu 2 nowe łączniki stabilizatora, 2 wahacze proste dolne i 2 banany wszystko od Yamato. Wymieniony także płyn chłodniczy, wyczyszczone i pomalowane na czarno zaciski hamulcowe.
22 października kolejny wydatek...gaz.
Na wiosnę plan następujący:
Lakiernik
obniżyć zawieszenie tak jak w SE
nowe amory
zrobić hamulce (chyba)
wymienić felgi na 16" (przynajmniej takie założenie na razie)
Fragu - 10-10-2014, 07:32
No i fajnie, że coś się dzieje Gaz w autofleszu?
valdor - 10-10-2014, 13:24
Tak w autofleszu ale jeszcze nie zdecydowałem się jakie wtryski założę.
valdor - 25-10-2014, 13:56
Gaz założony. Na razie nie mogę złego słowa powiedzieć ani na temat samej instalacji ani o samym warsztacie i fachowcach. Obsługa na medal. Zmartwil mnie jedynie problem który pojawił się przy próbie odkręcenia świec przez mechaników w auto fleszu, jedna z nich nie chce się wykręcić.. Przy zmianie świec będą problemy
valdor - 09-12-2014, 19:26
Po kilku tankowaniach mogę powiedzieć, że spalanie jest na poziomie 11,5 do 12 lpg tylko trochę dużo według mnie bierze benzyny, bo około 1,3l/100 więc muszę się wybrać na regulację.
Niestety antena zakończyła swój żywot a właściwie cięgno tylko problem jest teraz taki iż nie mogę nigdzie znaleźć zamiennika np. od popularnego daewoo.. Ktoś wie coś na ten temat?
|
|
|