Zloty i Spoty - Zlot 2015 - Dyskusje mocno przedzlotowe
koszmarek - 07-09-2014, 17:18
Dyskusja jest co roku odnosnie terminu i co roku to samo ...
tomasek - 07-09-2014, 17:53
A to nie jest temat nad terminem tylko nad propozycjami gdzie zorganizować zlot w przyszłym roku
Tomek - 07-09-2014, 18:21
mjsystem napisał/a: |
Nie da rady. Klepane od lat, że termin ostatni weekend sierpnia jest niezmienny. |
jasne
i mówi to organizator jedynego zlotu w ostatnich kilku latach, który odbył się w innym terminie
mmatulek - 07-09-2014, 19:50
Zdecydowanie Firlej to fajna propozycja, tylko niech przygotują lepiej kwatery. U nas w łazience w kabinie prysznicowej był taki grzyb, że nie odważyłem się wykąpać. Zdecydowanie wolę zapach domestosa niż pleśni. Poza tym wszystko inne super.
Tomek - 07-09-2014, 19:59
Nie ma opcji, żeby usunęli tego grzyba w ciągu roku, nie ma się co łudzić.
Żeby tego dokonać potrzeba konkretnych remontów, a na to zdaje się właściciel nie ma kasy, po zakupie drugiej części ośrodka.
Moja uwaga do hotelu (bo tam miałem miejscówkę) - nie spodziewałem się wiele, nie spodziewałem się JW Marriott, no, ale ten kto nazwał ten pawilon hotelem chyba nieźle się spalił wcześniej.
Do tego to co piszą wszyscy: brud, grzyb, wilgoć.
No, ale gdzie by ten zlot się nie odbył - i tak przyjadę/
mjsystem - 07-09-2014, 20:09
Tomek napisał/a: |
mjsystem napisał/a:
Nie da rady. Klepane od lat, że termin ostatni weekend sierpnia jest niezmienny.
jasne
i mówi to organizator jedynego zlotu w ostatnich kilku latach, który odbył się w innym terminie |
Tomek, no wiesz....
Raz, że gość/goście specjalni mogą tylko wtedy przyjechać, dwa to niższa cena, trzy to możliwość pełnej rezerwacji ośrodka, cztery to zdecydowana większość po urlopie, cztery to tradycja. Kraków był wyjątkowy a argument zmiany terminu związany z bezpieczeństwem zlotu(co się nie sprawdziło). Ale efekt było widać po słabej frekwencji.
Jaro1974 - 07-09-2014, 20:12
A ja się nie będę wypowiadał na temat warunków tylko czekam na konkretne propozycje. Ja tam mogę i w namiocie spać jak będzie taka potrzeba. W 2010 w Sandomierzu na powodzi się spało to i tu się też wyśpię
Tomek - 07-09-2014, 20:17
mjsystem napisał/a: | Raz, że gość/goście specjalni mogą tylko wtedy przyjechać, dwa to niższa cena, trzy to możliwość pełnej rezerwacji ośrodka, cztery to zdecydowana większość po urlopie, cztery to tradycja. Kraków był wyjątkowy a argument zmiany terminu związany z bezpieczeństwem zlotu(co się nie sprawdziło). Ale efekt było widać po słabej frekwencji. |
mjsystem, mnie tam nie zależy, kiedy zlot będzie, bo mi zawsze pasuje, o ile wiem wcześniej
ale co do Krakowa, to nadal uważam, że nie termin a miejsce zlotu było przyczyną słabej frekwencji
ale faktycznie o terminie może lepiej nie dyskutować, jest jak jest i niech tak będzie
Krystian99 - 07-09-2014, 20:21
Nie można zrobić ankiety odnośnie terminu zlotu ?
mmatulek - 07-09-2014, 20:21
Dla mnie zabójcza była zmiana terminu. Przez tą zmianę nie dotarłem na zlot.
[ Dodano: 07-09-2014, 20:23 ]
Ankieta nic nam nie da jak goście wakacyjni będą w ośrodku i dla nas nie bedzie miejsca.
grzesiopol - 07-09-2014, 20:25
Słuchajcie nie debatujcie na Firlejem, że grzyb, że pleśn, w innych ośrodkach też tak może być. Jak komuś nie pasuje to nie przyjedzie na zlot - pytanie tylko skąd przed zlotem ktoś bedzie wiedział jak jest w ośrodku, czy grzyb, czy pleśń czy inne historie. Powiem tak, czekamy na propozycje odnośnie miejsca następnego zlotu ja nie macie takich propozycji to nie piszcie w tym temacie. Każdy może zgłosić kandydature miejsca na zlot i swoją kandydature jako organizatorów.
Co do terminów to nie będzie nigdy 100% zgodności odnośnie terminu, kiedy by sie zlot nie odbywał to będą tacy co nie będzie pasowało. Mi tez nie pasował ten termin bo mam zawsze dużo roboty w tym okresie, ale sobie ułożyłem i było OK.
inq - 07-09-2014, 20:29
Ale to nie kwestia ankiety. Moim zdaniem organizatorzy powinni mieć decydujące słowo w ustalaniu terminu. Niestety, ale każdy ośrodek rządzi się swoimi prawami, np. w Firleju zlot w bardziej wakacyjnym terminie to ogromna ilość plażowiczów, działkowiczów itp.
Jaro1974 - 07-09-2014, 20:46
Szukam jednego posta tylko nie pamiętam kto był jego autorem - Bartek czy Firebee - tam w tym poście było napisane że oni (patrz wcześniej) debatowali około godziny na ten temat żeby zmienić datę zlotu ale po przeanalizowaniu przez nich wszystkich za i przeciw zostali przy starym terminie. Dawid jeśli organizator miał decydujące zdanie na temat terminu zlotu to wierz mi - dopiero była by jazda, bo jeden by chciał w lipcu a drugi w listopadzie (też na L ). Ja uważam że nie ma co zmieniać tylko zostawić tak jak jest. Taka sytuacja kiedy zlot się kończy 31-go sierpnia występuje tylko raz na cztery lata ( w 2018 roku 31 sierpnia przypada w piątek czyli termin zlotu powinien wypaść tydzień wcześniej - takie jest moje zdanie- a w 2019 roku 31 sierpień wypada w sobotę a 1 września w niedzielę więc tu może się prawdopodobnie odbyć w tym terminie). I żeby nie było w dalszym ciągu czekam na propozycje.
_Slawek_ - 07-09-2014, 20:57
A w międzyczasie poproszę osoby posiadające odpowiednie moce o posprzątanie w tym temacie, czyli zapewne usunięcie 90% postów
Aga - 07-09-2014, 21:26
POCHWAŁY:
mnie się ośrodek podobał bardzo
domki drewniane ok - mieszkałam w domku od poniedziałku i robiłam test białej rękawiczki - kto mnie zna to wie, że mam świra na punkcie czystości
okolica super i jeszcze wiele zostało nam do obejrzenia
jestem za tym aby zlot 2015 był w tym samym miejscu
ZASTRZEŻENIA:
- muzyka - nie rozumiem czemu organizatorzy zlotów od lat upierają się przy Danino - nie cierpię takiej muzy i z tego co słyszałam wielu osobom się to nie podobało
poza tym - napiszę o tym jasno bo zawsze walę z grubej rury - nie znoszę kiedy ktoś kto bierze za coś kasę wyręcza się w robocie innymi! i oświadczam, ze nie zamierzam więcej wozić DJ-owi sprzętu na zloty
więc jeśli nie zmienicie DJ-a to sprzętu nie będzie
- termin - nie rozumiem czemu wciąż trwają dyskusje na temat zmiany terminu - bo jakiemuś adminowi się ubzdurało że jego słowo jest święte i nikt nie ma nic do gadania!
to my - zlotowicze - przyjeżdżamy na zloty i my mamy tu najwięcej do powiedzenia
rozmawiałam w te wakacje oraz na zlocie z wieloma osobami, również z adminami i wiem, że wielu chce zmiany terminu tylko boją się wychylić! ludzie - litości......
zróbmy ankietę - najlepsze wyjście
już wielokrotnie się okazywało, że ostatni weekend sierpnia ze względu na pogodę to porażka
wiele osób łączy zlot z urlopem, a zwiedzanie w deszczu i zimnie mnie osobiście nie bawi - nie mówiąc o kąpieli w jeziorze....
skoro jest fajny ośrodek i fajna okolica to wykorzystajmy okoliczności w terminie z lepszą pogodą
|
|
|