Komputery, RTV, AGD, Komorki - Doradźcie proszę...
KsiadzRobak - 07-10-2014, 22:19
Podświetlaną klawiaturę ma np. Dell w niektórych modelach, ale jest dość drogi. Fajne parametry i cenę ma np. Lenovo - niedawno kupiłem ciekawy model g510 - dobry procek i3 z przyzwoitą grafiką wewnątrz i dodatkową zewnętrzną grafiką, duży dysk twardy, 4GB ramu, dość mocna bateria. Polecam, ale tylko dla właścicieli jakiegoś systemu, bo najtańsze zestawy nie mają (min. to windows 7, bo na starsze nie ma sterowników), np.:
http://allegro.pl/laptop-...4653119950.html
sruba - 07-10-2014, 22:34
mam Lenovo G500. fajnie bangla, ale mam straszne problemy z kartą wifi. tam gdzie moją żona na starszym Samsungu ogląda filmy, ja czasami nie mogę otworzyć strony www... trochę mnie to zraża do tej marki...
sla - 07-10-2014, 23:00
G 50 ma chyba inną kartę wi-fi niż seria 500. W/g mnie najsolidniejszy laptop w tej cenie, największa wada to błyszcząca matryca.
KsiadzRobak - 08-10-2014, 08:28
Pisałem o G510 - to chyba inna seria. Nie znam różnić w stosunku do G500.
Błyszczące matryce to coś, co lubię, natomiast dla mnie wadą było dziwne rozmieszczenie klawiszy, wstawienie np. PgUp pod strzałką w efekcie kursor mi skacze a ja się denerwuję, no i ta nowoczesna klawiatura "wyspowa" - tragiczny krok dla kogoś przyzwyczajonego do laptopów z poprzednich dziesięciolatek...
A podświetlaną klawiaturę mam w Dell Lattitude E5220. Fajna sprawa, ale sam lapek słaby - matowa matryca, mało RAMu (3GB - dla W7 to minimum), głośny wentylator.
|
|
|