To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - Koła zimowe do Outlandera III

Fun - 23-10-2014, 12:16

Właśnie dostałem maila od Mitsu z promocyjnymi cenami opon zimowych i setów z alufelgami...rzucam wszystko i lecę kupować bo to okazja niebywała :rolleyes: ...szczególnie ta promocja Outlander Aluminiowa 215/70R16 100T Hankook W310 Winter I*CEPT EVO Koła dostarczone są jako zamontowane i wyważone 4 999 :badgrin:

http://www.mitsubishi.pl/...gn=201410-droga

_tm_ - 23-10-2014, 13:07

Fun napisał/a:
Właśnie dostałem maila od Mitsu z promocyjnymi cenami opon zimowych i setów z alufelgami...rzucam wszystko i lecę kupować bo to okazja niebywała :rolleyes: ...szczególnie ta promocja Outlander Aluminiowa 215/70R16 100T Hankook W310 Winter I*CEPT EVO Koła dostarczone są jako zamontowane i wyważone 4 999 :badgrin:

http://www.mitsubishi.pl/...gn=201410-droga

Też dostałem ofertę. Za zestaw, który opisujesz życzą sobie 2978 zł brutto.

rezon - 23-10-2014, 15:19

3kzł za ori alu Mitsu z oponami to dobra cena. Niestety Hankooki będą najsłabszym ogniwem napędu Outka
_tm_ - 23-10-2014, 15:31

rezon napisał/a:
3kzł za ori alu Mitsu z oponami to dobra cena. Niestety Hankooki będą najsłabszym ogniwem napędu Outka

Za 3357zł jest komplet 16" alu z Nokianami WR SUV 3.

rezon - 23-10-2014, 17:40

i to wg mnie znacznie lepszy komplet ;) alu ori Mitsu?
_tm_ - 23-10-2014, 17:48

rezon napisał/a:
alu ori Mitsu?

Nie wiem. Oferta z salonu Mitsubishi. Felgi na zdjęciu mają dekielki z logo Mitsubishi, ale jakiej są produkcji to nie wiem. I nie raczej się nie dowiem, bo planuję kupić jednak 18" zimówki. Tylko nie wiem co wybrać. Może ktoś ma zdanie na temat:

* Bridgestone Blizzak LM80 EVO
* Yokohama W Drive
* Bridgestone Blizzak DM-V1
* Nokian WR G2 SUV
* Vredestein Wintrack 4 Xtreme
* Toyo Open Country W/T

Wszystkie oczywiście w rozmiarze 222/55R18.

Jaad - 23-10-2014, 18:01

_tm_ napisał/a:
rezon napisał/a:
alu ori Mitsu?

Nie wiem. Oferta z salonu Mitsubishi. Felgi na zdjęciu mają dekielki z logo Mitsubishi, ale jakiej są produkcji to nie wiem. I nie raczej się nie dowiem, bo planuję kupić jednak 18" zimówki. Tylko nie wiem co wybrać. Może ktoś ma zdanie na temat:

* Bridgestone Blizzak LM80 EVO
* Yokohama W Drive
* Bridgestone Blizzak DM-V1
* Nokian WR G2 SUV
* Vredestein Wintrack 4 Xtreme
* Toyo Open Country W/T

Wszystkie oczywiście w rozmiarze 222/55R18.

Z czujnikami ciśnienia ?

_tm_ - 23-10-2014, 18:04

Jaad napisał/a:
Z czujnikami ciśnienia ?

Ale o co się pytasz ? Jeżeli o ofertę, którą dostałem z Mitsubishi na koła 16" to cena nie obejmuje czujników ciśnienia. Komplet czujników należy dokupić osobno i kosztuje 699 zł.

EDIT: Dopiero zauważyłem pogrubienie :) . Kupuję same opony. Będę używał tych samych felg do obu kompletów opon.

Jaad - 23-10-2014, 18:26

8) Moja decyzja (po przemyśleniach) jest identyczna, jak na razie. Jeden komplet felg z czujnikami, zmiana opon w ASO.
elektri - 24-10-2014, 09:44

Ja całe szczęście kupiłem O III rok temu, więc problem czujników mnie chyba nie będzie póki co męczył...
Z tego co tu czytam, to nie wygląda to różowo :doubt:

Jestem zwolennikiem posiadania dwóch zestawów felg, więc pewnie miał bym problem...

Co do przytaczanej tu Skody, to miałem ten system przez siedem lat i byłem z niego zadowolony.
Wprawdzie złapałem tylko dwa kapcie, więc dużego doświadczenia z jego działaniem nie mam, ale w obu przypadkach ( a na 100%) w drugim system zaalarmował mnie, jak samochód stał na prostych kołach... Wizualnie nie było jeszcze widać, że coś schodzi.
Co do resetowania to był przycisk na konsoli, którego przytrzymanie powodowało reset.

Jeżeli nowe systemy nie mają takiej opcji, to są do bani...

jacekk - 24-10-2014, 17:20

Mam zamiar kupić drugi zestaw opony + felg + czujnki. Drugi zestaw czujników podnosi koszt, ale da się przeżyć. W komputerze można zarejestrować 2 zestawy z możliwoscią przełączania z menu.
Ale wczoraj miałem z czujnikami inny problem. Rano przejechałem 200 km autostradą a wieczorem dostałem ostrzeżenie o ciśnieniu. Niezaplanowana wizyta przy kompresorze wykazała, że wszystkie koła mają się dobrze. Jeśli to ma przy byle okazji dawać fałszywe ostrzeżenia to słabo. Po paru fałszywych ostrzeżeniach każdy przestanie na to zwracać uwagę, a to podważa to sens TPMS.

Jaad - 24-10-2014, 17:43

Nic dodać, nic ująć. Przekłamujące/przesadnie czułe czujniki to bezsens. Może trzeba to zgłosić, jako gwarancyjny problem ?
bzyczek - 25-10-2014, 17:56

Ja wybralem na zimę znowu Dunlopy 4d i felgi Anzio Turn Black. Nad oponami zbyt długo się na zastanawiałem. Od lat uzywam Dunlopów i jest ok. Większy ból głowy był nad felgami wybór padł nad Anzio..chyba troche z przekory. Mam nadzieję, że nie będzie z nimi problemów. a jak się pojawią to będę pluł sobie w brodę, że nie wybralem Dezentów.
rezon - 26-10-2014, 08:00

bzyczek napisał/a:
jak się pojawią to będę pluł sobie w brodę, że nie wybralem Dezentów.
Już możesz sobie nie pluć. Dezenty po trzech sezonach zimowych tak mi oblazły, że musiałem dać do malowania.
Grimm - 26-10-2014, 09:16

Kupowałem auto w maju ,diler mi powiedział - "jak ma pan kupić auto to tylko teraz bo jest juz po faceliftingu ale jeszcze bez czujników ciśnienia w oponach a co za tym idzie bez problemów a za miesiąc już wszystkie będą miały"

Z tego co piszecie to chyba miał rację. .. ;)