To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galancik sedan TD Radom

ViBeZ - 05-04-2015, 02:41

Inny wzór :? niby na pierwszy rzut oka by nie było widać różnicy ale nie będe robił łaciatego wnętrza. Dzięki za chęci :D

Kolejne pytanie: Gdzie w Radomiu i bliskiej okolicy zregeneruje/kupie turbinę? Wiem że na Kapturze jest zakład (ulicy nie pamiętam) ale mam jedno złe wspomnienia z nimi :D

używki z alledrogo boje się kupić :P

areksz121 - 05-04-2015, 05:09

Takie pytanie....czy turbo z E57A jest takie samo jak w EA? Bo pewnie znalazłoby się świeże po regeneracji. Info na PW :wink:
ViBeZ - 05-04-2015, 11:45

areksz121 napisał/a:
Takie pytanie....czy turbo z E57A jest takie samo jak w EA? Bo pewnie znalazłoby się świeże po regeneracji. Info na PW :wink:

Internety mówią że to samo ale niech ktoś jeszcze potwierdzi kto się zna lepiej. Moja nie jest wyjęta bo bym uziemił wtedy samochód, a bez niego jak bez ręki. Sam się średnio znam ale wstępna diagnoza brzmi że mam luz na jakiejś tulejce, dmucha na zewnątrz, puszcza troche oleju. Obawiam się że to straszny szrot. Początkowa wersja była taka że mi dmucha i pierdzi pod kolektorem wydechowym bo mam nieszczelność, już nawet kupiłem uszczelki, a tu się okazuje że turbina. By się zgadzało bo i kopci jak nigdy ;)

Co tam w tej Twojej było regenerowane i jaka cena? :mrgreen:

Znalazłem u siebie w mieście używke za 250 zł. Jak mi dadzą gwarancje jakąś na rozruch to chyba zaryzykuje :P

ViBeZ - 21-04-2015, 10:47

Naklejeczka :mrgreen:

milo - 21-04-2015, 14:50

ViBeZ napisał/a:
Gdzie w Radomiu i bliskiej okolicy zregeneruje/kupie turbinę?

Są zestawy do regeneracji turbiny mozna samemu to zrobić :mrgreen:

ViBeZ - 21-04-2015, 19:04

milo napisał/a:
ViBeZ napisał/a:
Gdzie w Radomiu i bliskiej okolicy zregeneruje/kupie turbinę?

Są zestawy do regeneracji turbiny mozna samemu to zrobić :mrgreen:

Póki co nawet nie wiadomo co jej konkretnie dolega bo nie była wyjmowana. Pierdzi/świszczy. Początkowo myśleliśmy że to pod kolektorem wydechowym. Nawet już kupiłem uszczelke, a jednek to z turbiny. Diagnozna fachowca bez wyjmowania (na oko i ucho) nieszczelność przy jakiejś tulejce. Nie dopytywałem bo nie wiem o co chodzi :-X Czuć też że nie przyśpiesza tak jak wcześniej.

Najchętniej bym kupił używke sprawną albo już po regeneracji. Tak żeby wyjąć -> wsadzić i auta nie unieruchamiać.

Chwilowo brak $$