Off Topic - A miałem dziś nie pić...
Jackie - 24-10-2005, 11:30
No i moim zdaniem należy już zamknąć ten topic. I tak jest po ptakach i tak. Teraz, choć z bólem, życzę kaczorowi, żeby się sprawdził - nie dla niego ale dla mnie i nas wszystkich...Mam nikłą nadzieję, że może jednak...choć tak jak napisałem - nikłą...
Jak na mnie EOT.
Pozdrawiam
Hubeeert - 24-10-2005, 11:30
Forum o Miśkach a nie Kaczorach...
Anonymous - 24-10-2005, 11:33
krzyzak wez pod uwage ze badanie opinii publicznej dziala na zasadzie ze bierzesz tysiac osob i sie ich pytasz - ten czy ten. i wtedy wybieraja. jednak jest jeszcze kwestia frekwencji i mobilizacji - na wsi i wsrod ludzi niewyksztalconych jest wiekszy "ciag" do wyborow, dlatego moim zdaniem wygral kaczor - frekwencja dziala na jego niekorzysc.
swoja droga, to sezon na kaczki uwazam za otwarty :twisted::twisted::twisted::twisted:
Krzyzak - 24-10-2005, 11:37
szczeslaw napisał/a: | Nie zapominaj, że PiS planuje w nowej konstytucji zwiększyć uprawnienia prezydenta i zbliżyć się tym samym do systemu prezydenckiego a wtedy kaczka będzie mogła nieźle napsuć w tym kraju. |
Jak wiesz do zmiany konstytucji niezbędna jest bezwzględna większość w parlamencie - czyli wprost mówiąc: 2/3 głosów - wydaje mi się, że PIS nie ma takiej większości i w tym sejmie takowej nie uzyska. Także bez obaw.
Oczywiście zawsze można się mylić, ale sądzę, że nie powinniśmy się wstydzić. Pamiętacie jakie były komentarze gdy wybrali Aleksa? To ja przypomnę - dużo gorsze niż teraz Wasze. Jeszcze raz chcę powiedzieć - nie mam zamiaru bronić dobrego imienia żadnego z kandydatów, bo nie mam w tym żadnego interesu ani psychicznego ani finansowego itd.
Ale - jeśli już wyciągamy argumenty, to musimy zrezygnować z gdybań, poszlak itd. - skupmy się na faktach.
Anonymous - 24-10-2005, 11:39
nie wiem jak wy ale ja bym sie napil
Krzyzak - 24-10-2005, 11:41
Jackie napisał/a: | Teraz, choć z bólem, życzę kaczorowi, żeby się sprawdził - nie dla niego ale dla mnie i nas wszystkich... |
I to jest clue. Mamy demokrację czyli władzę ludu. Jaki jest lud (95% jest w 1 progu podatkowym) to wiemy. Zawsze jest też tak, że większość jest (uogólniając) głupsza, ale jest większością i czy płaci 2 zł podatku czy 100 000 zł podatku, to każdy głos liczy się tak samo.
A my Panie i Panowie: RÓBMY SWOJE!
edit: czy ktoś w końcu zamknie ten topic????
wichura1 - 24-10-2005, 11:49
Krzyzak napisał/a: | Jackie napisał/a: | Teraz, choć z bólem, życzę kaczorowi, żeby się sprawdził - nie dla niego ale dla mnie i nas wszystkich... |
I to jest clue. Mamy demokrację czyli władzę ludu. Jaki jest lud (95% jest w 1 progu podatkowym) to wiemy. Zawsze jest też tak, że większość jest (uogólniając) głupsza, ale jest większością i czy płaci 2 zł podatku czy 100 000 zł podatku, to każdy głos liczy się tak samo.
A my Panie i Panowie: RÓBMY SWOJE!
edit: czy ktoś w końcu zamknie ten topic???? |
Ja nie mogę zamknąć, bo moderuję "Zloty i Spoty"
Poza tym pozwólcie się ludziom wygadać, nie będą musieli chodzić do psychoanalityków.
Bartek - 24-10-2005, 11:51
Jako ze jeszcze otwarte pozwole sobie zauwazyc, ze za czasow kaczkowania warszawy nie zrobiono praktycznie NIC poza obsadzeniem nowymi ludzmi WSZYSTKICH stanowisk z pensjami >2000 zl miesiecznie poplecznikami kaczki absolutnie nie kompetentnymi do sprawowania swoich funkcji.
igi - 24-10-2005, 11:56
i tym akcentem kończymy temat
|
|
|